Categorie: "Schiphol"

KLM naar getroffen St. Maarten met hulp

klmEen KLM Boeing 747 is vrijdag van Schiphol naar Sint Maarten vertrokken om hulpbehoevenden, toeristen van alle nationaliteiten en anderen die niet op het getroffen eiland wonen, te evacueren. Het is de eerste KLM vlucht op Sint Maarten sinds het uitbreken van de orkaan. Dinsdagochtend 19 september komt de KLM Boeing 747 met opgehaalde reizigers weer aan op Schiphol.

KLM: 8 miljoen passagiers in twee maanden

klmNet als in juli had KLM Passage ook in augustus 2017 een drukke maand. Het aantal passagiers steeg in augustus met 6,4% ten opzichte van vorig jaar. In totaal gingen er in twee maanden zo’n acht miljoen passagiers mee. Vrachtvervoer bleef overigens dalen.

“De stijging van de KLM vervoercijfers van augustus zat voor het grootste deel op Europa, waar zowel de capaciteit als het aantal passagiers flink steeg. De inzet van KLM’ers in deze drukke zomermaanden is een groot compliment waard,” zegt president-directeur Pieter Elbers.

KLM-korting op 100 bestemmingen

klm2Vandaag, donderdag 7 september, beginnen de Werelddeal Weken van KLM weer. Samen mer haar partners biedt de Nederlandse luchtvaartmaatschappij en ruim een miljoen stoelen met wereldkorting aan naar meer dan 100 bestemmingen aan. Te denken valt hierbij aan Curaçao, New York en Valencia.

Tiende ‘Dreamliner’ bij KLM

klmDe tiende Boeing 787-9 Dreamliner is op Schiphol door de KLM begroet. Het toestel, ‘Margriet’ genaamd, vertrok vanuit Seattle.

KLM’s Dreamliners zijn vernoemd naar bloemen of bloeiende planten. Dat typisch Nederlandse exportproduct past volgens de luchtvaartmaatschappij uitstekend bij KLM. Andere B787’s kregen onder meer de namen Zonnebloem, Anjer, Dahlia en Lavendel. De negende Dreamliner, die afgelopen juli werd geleverd, heet ‘Lelie’.

Milieuvriendelijker

De Boeing 787 produceert minder omgevingsgeluid, verbruikt minder brandstof en stoot daarmee minder CO2 uit. Dit sluit aan bij de doelstelling om in 2020, ten opzichte van 2011, 20% minder CO2-uitstoot te genereren. De Dreamliner bestaat voornamelijk uit koolstofvezelcomposietmateriaal dat makkelijk kan worden gesneden, waardoor het productieproces minder afval oplevert.

KLM introduceert map voor weg op Schiphol

klm2KLM lanceert vandaag, maandag 10 juli. de Schiphol Airport Map die passagiers helpt hun weg te vinden op luchthaven Schiphol. De nieuwe service is beschikbaar via de KLM app (iOS) en via KLM op Messenger, Twitter en WeChat.

Veel KLM passagiers stappen over op Schiphol op hun volgende vlucht. De airport map helpt hen de weg te vinden op de luchthaven op een efficiënte en gebruikersvriendelijke manier. Hij bestaat uit een plattegrond met daarop de verschillende gates. Op de map zijn ook de verschillende KLM faciliteiten te zien zoals incheckbalies, lounges, kiosken en transferbalies.

Van omwonenden heeft 14% last van Schiphol

schiphol hinderVeertien procent van de omwonenden van Schiphol blijkt hinder te ondervinden van vliegtuiglawaai. Dat blijkt uit een hinderbelevingsonderzoek in opdracht van de Omgevingsraad Schiphol (ORS). Volgens de ORS is er niets wezenlijks veranderd sinds 2013, toen zestien procent aangaf hinder te hebben.

Ongeveer 92% van het binnengebied – omhuld wordt door de wettelijke 48 dB(A) Lden-contour – is min of meer tevreden over de woonomgeving, in 2013 was dat 93%, meldt de Raad. nVoor het onderzoek zijn ruim 1.000 omwonenden in de omgeving van Schiphol bevraagd over hun (tevredenheid over hun) woonomgeving, beleving van geluidbronnen en eventuele hinder door vliegtuiggeluid.

Portret Anthony Fokker op staart Fokker 70

fokkerOp de staart van een Fokker 70 (PH-KZU) van KLM Cityhopper prijkt sinds deze week het portret van vliegtuigbouwer Anthony Fokker. KLM Cityhopper onthulde de speciale afscheidslivery als officiële start van de uitfasering van de Fokker 70. Het speciale toestel blijft de komende maanden vliegen en maakt haar laatste vlucht op 28 oktober.

De afscheidslivery is een symbool van dankbaarheid aan iedereen die ooit bij de Fokker-operatie betrokken was en een bijdrage heeft geleverd aan dit deel Nederlands erfgoed. Met de livery viert KLM Cityhopper op gepaste wijze de 97-jarige samenwerking tussen KLM en Fokker. KLM als oer-Hollands bedrijf en luchtvaartpionier en Fokker als enige Nederlandse vliegtuigbouwer van toestellen waarmee KLM haar eerste vluchten maakte. De livery werd aangebracht in Hangaar 73 op Schiphol Oost waar Fokker ooit vliegtuigen afleverde aan luchtvaartmaatschappijen.

KLM met vluchtinformatie nu ook op Twitter en WeChat

 klmKLM-passagiers kunnen van dinsdag (6 juni) af wereldwijd hun boekingsbevestiging, incheckinformatie, instapkaart en vluchtstatus ontvangen via Twitter en WeChat in tien verschillende talen. Daarmee zet de luchtvaartmaatschappij naar eigen zeggen de volgende strategische stap op social media met vluchtinformatie.

Alle informatie is nu volgens KLM makkelijk op één plek te vinden, thuis, onderweg of op de luchthaven. Klanten kunnen bovendien dag en nacht direct contact opnemen met het socialmediateam van KLM via Twitter en WeChat.

De nieuwe service is beschikbaar voor alle KLM-klanten die tickets boeken of inchecken via KLM.com en ervoor kiezen informatie te ontvangen via Twitter of WeChat. De dienst is dinsdag geïntroduceerd zal de komende weken steeds breder beschikbaar komen. Sinds 2016 is KLM de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die vluchtdocumenten en -informatie aanbiedt via Facebook Messenger.

 

Kaagbaan weer in gebruik

SchipholNadat het onderhoud er aan veel extra hinder onder de aanvliegroute naar onder meer de Buitenveldertbaan gaf, is nu De Kaagbaan (06/24) weer in gebruik genomen. Dat gebeurt althans op vrijdag (26 mei) om 16.00 uur.

De Kaagbaan is vanaf zaterdag 18 maart buiten gebruik geweest voor groot onderhoud. In de periode tussen 27 mei en 15 juni zullen in de nacht nog veegwerkzaamheden plaatsvinden, waardoor gedurende 10 nachten de baan niet gebruikt kan worden.

De Kaagbaan is in bijna 10 weken onder meer voorzien van nieuw asfalt, inclusief een antiskid toplaag en vernieuwde hemelwaterafvoer. Ook is de baanverlichting met bijbehorende bekabeling en apparatuur geheel vernieuwd.

KLM vervoerde weer meer passagiers

2015-klmimagestlokciy7Na een positief eerste kwartaal laten ook de vervoerscijfers van april 2017 – mede door de meivakantie – bij de KLM een verdere stijging van de passagiersaantallen zien. KLM verwelkomde in april 10,2% meer passagiers aan boord in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar en realiseerde een stijging van de bezettingsgraad naar een recordhoogte van 89,5%. Daar staat tegenover dat vrachtvervoer opnieuw daalde.

Vluchten naar Zuid-Amerika en Afrika laten de grootste groei zien. Europese bestemmingen in met name Duitsland en Italië laten vanwege de vakantieperiode eveneens een toename van het aantal passagiers zien. Transavia doet het ook goed en wist flink te profiteren van de ingezette capaciteitsgroei in Nederland.