Categorie: "Geestelijk Leven"

Kliederkerk over David en Goliat

Kliederkerk (web)In de Paaskerk aan het Augustinuspark wordt zondag 26 november (16.00 tot 18.15 uur) weer een zogenoemde Kliederkerk gehouden. Die gaat over het Bijbelse verhaal van David en Goliat.

Iedereen krijgt het benauwd bij alleen al denken aan de reus Goliat, maar de jonge David is niet bang voor hem. De Kliederkerk die daarover gaat is inclusief eten voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar.

Jubileumconcert Bach Ensemble in Kruiskerk

bachensembleamsterdam-(web)Zondag 26 november (20.00 uur) wordt in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a, een feestelijk jubileumconcert gegeven. Het Bach Ensemble Amsterdam bestaat namelijk vijf jaar. Het is een koor en orkest van jonge, enthousiaste en muzikaal goed geschoolde amateurzangers en -musici.

Uitgevoerd wordt van J.S. Bach de Trauerode en de Derde Orkestsuite, van J.M. Bach Halt was du hast en van Buxtehude Jesu, meines Lebens Leben.

 

Koorleden, strijkers en blazers van het orkest worden gecoacht en geleid door musici die zelf dagelijks op hoog niveau professioneel klassieke muziek uitvoeren. Entree € 17,50 (jongeren € 15,-). Kaarten zijn te koop aan de deur of online op www.klassiekemuziek.nl. Een pauzedrankje is in de toegangsprijs inbegrepen.

Kerst met ds. Pieterse bij Venstra

afbeelding bij Kerst bij Venstra‘Stadsdominee’ Werner Pieterse, predikant in de Paaskerk en columnist bij de talkshow BV Amstelveen, leest vanaf 29 november in Boekhandel Venstra aan het Stadsplein in Amstelveen het kerstverhaal, uit Bijbelboek Lukas. In een serie van drie avonden – 29 november, 6 en 13 december van 19.30 uur tot 21.00 uur – neemt hij aanwezigen mee langs Jozef, Maria, engelen, herders in het veld, os, ezel, stal en het Kind.

Op weg naar Kerst. Iedereen die in dagen van kerstmannen, rendieren en Kerstallerhandes nieuwsgierig is naar het echte kerstverhaal, is welkom. Voorkennis is niet nodig, nieuwsgierigheid volstaat. Kosten € 20, inclusief koffie en tekstboekje. Aanmelden in de winkel of via [email protected] onder vermelding van ‘Kerst bij Venstra’. Er is plaats voor maximaal 15 personen.

Jubileumconcert van Pauluskoor in Urbanus

Pauluskoor AmstelveenHet jubilerende Pauluskoor Amstelveen zingt zaterdag 27 januari (16.00 uur) in de Urbanuskerk in Bovenkerk de Petite Messe Solennelle van G. Rossini. Kaarten: € 25,00, inclusief programmaboekje en een drankje & hapje na afloop. De kaarten zijn te bestellen vanaf 4 december via website www.pauluskoor.nl en via de koorleden.

Pianoconcert Beethoven in Kruiskerk

Laurens de Man

Laurens de Man

Pianist Laurens de Man geeft zondag 12 november (12.00 uur) een koffieconcert in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30A. Hij speelt dan het Vierde Pianoconcert van Ludwig van Beethoven en het klavierconcert in f klein (BWV 1056) van Johann Sebastian Bach.

Het concert duurt een uur en men kan om 11.30 uur binnen komen. De toegang is vrij, na afloop wordt een deurcollecte gehouden.

Laurens de Man slaagde deze zomer summa cum laude voor zijn master piano aan het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens dit koffieconcert wordt hij begeleid door een strijkkwintet bestaande uit Ruña ‘t Hart en Ernst Jan Vos op viool, Martin Mariarty en Hessel Moeselaar op altviool en Kalle de Bie op cello.

Chr. Oratorium Ver. met ‘Paulus’ in Kruiskerk

jubleumfoto 2013De Christelijke Oratorium Vereniging Amstelveen voert vrijdag 24 november (20.00 uur) het Oratorium Paulus van Felix Mendelssohn Bartholdy uit in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan. Toegangsprijs: € 20, voor mensen van 65 jaar en ouder € 17,50 Inclusief koffie of thee in de pauze. Kaarten zijn te verkrijgen bij de koorleden en aan de zaal.

Het koor, dat nu zestig leden telt, werd als kerkkoor opgericht in de toen nog bestaande Adventkerk aan de Lindenlaan in 1963. De oorspronkelijke doel was de was de erediensten in de synodaal gereformeerde Adventkerk luister bij te zetten.

Mendelssohn en Arvo Pärt in Kruiskerk

_MG_3698-PeterOuwerkerk(web)Tijdens de zogenoemde muzikale vesper op 5 november (17.00 uur) wordt in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a koormuziek uitgevoerd van Mendelssohn en Arvo Pärt.

De vesper duurt een uur. Welkom met koffie en thee vanaf 16.30 uur. Er wordt geen entree gevraagd, wel is er na afloop een collecte. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Maaltijd diverse culturen in Paaskerk

Paaskerk

Paaskerk

De samenwerkende kerken in Amstelveen (protestantse en rooms katholieke) houden zaterdag 4 november een van 14.00 – 18.00 uur spelletjesmiddag in het benedenhuis van de Paaskerk, Augustinuspark 1.

De middag wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Het initiatief is bedoeld om oude en nieuwe Amstelveners met elkaar in verbinding te brengen. Het is de bedoeling dat iedereen een hoofdgerecht meebrengt, het liefst uit de eigen cultuur, waarna alles op een grote tafel zal worden uitgestald om alles met elkaar delen.

Allerzielen viering op Zorgvlied

Zorgvlied 2Officieel valt de vanouds rooms katholieke gedenkdag op 2 november, een dag na Allerheiligen, maar gemeentelijke begraafplaats Zorgvlied (Amsteldijk 273 te Amsterdam) viert die op zondag 5 november om 15.00 uur. Jaarlijks is er een Allerzielen viering in de aula.

Het blijkt inmiddels een ook buiten de roomse kerk, in protestantse kring, gevierde herdenking, want voorganger Joris-Bosco Beijk leidt in de aula een oecumenische bijeenkomst. De overleden dierbaren van de aanwezigen worden dan herdacht met lichtsymboliek.

Lezing over o.m. oud-predikant Ouderkerk

downloadOver zijn boek “Jacobs vlucht’ komt professor Craig Harline donderdag 19 oktober (19.30 uur) een lezing houden in gebouw Amstelstroom, Kerkstraat 12 in Ouderkerk a/d Amstel. Inloop vanaf 19 uur. De lezing wordt georganiseerd door de vereniging historisch Amstelland, met medewerking van de Amstelkerk in Ouderkerk.

De schrijver Craig Harline uit de USA staat (in het Nederlands) stil bij het leven van Timotheus Rolandus, oud-predikant te Ouderkerk (1620-1649). Prof. Harline is met zijn boek één van de vijf genomineerden voor de Libris Geschiedenisprijs 2017. www.historischamstelland.nl