Categorie: "Geestelijk Leven"

Creatieve viering voor kinderen in Kruiskerk

DSC_0765_Stop-motion(web)Voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar wordt zondag 28 januari (16.00 tot 18.15 uur) het evenement ‘Verhaal in de Kruiskerk’ gehouden. In de Kruiskerk uiteraard aan de Van der Veerelaan 30a, Het is een creatieve viering voor kinderen en hun (groot)ouders. Op een speelse manier maken de kinderen kennis met een Bijbelverhaal. Deze keer gaat het over Bartimeüs, een blinde man die door Jezus wordt genezen.

Begonnen wordt met een creatief uurtje. De kinderen kunnen bijvoorbeeld met een blinddoek om een groot parcours door de kerk lopen, hun naam in braille maken, proefjes doen waarbij zij goed hun ogen moeten gebruiken en een stop-motion filmpje maken van het verhaal. Daarna is er een korte viering waarbij de aanwezigen het verhaal samen met elkaar vertellen. Aansluitend is er een maaltijd tot uiterlijk 18.15 uur.

Open repetitie avond Gospelkoor

Gospel Boulevard

Gospel Boulevard

Op dinsdagavond 16 januari houdt The Amstel Gospel Choir een open repetitie in Wijkcentrum Westend aan het Westwijkplein (20.00-22.30 uur). Het koor nodigt daarvoor vooral mannen en vrouwen tot 50 jaar uit.

Zingen geeft volgens de gospelzangers plezier en is naar hun mening een van de grootste hobby’s in Nederland. The Amstel Gospel Choir momenteel uit 21 leden.

Het koor staat onder muzikale leiding van Vladimir Pairel en repeteert wekelijks op dinsdagavonden in Wijkcentrum Westend in Amstelveen.

Hoewel het koor groeit, blijft het op zoek naar nieuw zangtalent. “Swingende gospels en gevoelige ballads”, staan volgens het koor op het programma van de repetitie. Aanmelden hiervoor kan op www.amstelgospel.nl

Geïnteresseerden zijn ook welkom bij een andere repetitie.

Email: [email protected] Facebook: Amstel Gospel Choir. Telefoon: 06-30163324

 

 

Buurttafel Paaskerk met RK Urbanusparochie

Buurtafel Paaskerk (web)Weer is er een zogenoemde ‘Buurttafel’ in de Paaskerk aan het Augustinuspark 1. Op donderdag 18 januari (18.00 uur) om precies te zijn. De kerk biedt de mensen in de buurt dan de gelegenheid om gezamenlijk te eten en met elkaar te praten.

‘Schuif aan en neem iemand mee’, adviseren de organisatoren. Voor de maaltijd zijn deze keer speciaal de kerkelijke buren van de geloofsgemeenschap St. Urbanus / H. Geest uitgenodigd. Men spreekt met elkaar over mogelijke vormen van samenwerking en zet dat gesprek kennelijk aan tafel voort.

Kijk voor meer informatie op www.paaskerk-amstelveen.nl. Inloop vanaf 17.45 uur, de maaltijd begint rond 18.00 uur. Kosten € 7 voor een (vegetarische) maaltijd met een dessert en iets te drinken. Men kan zich opgeven vóór maandag 15 januari 20.00 uur bij Jacqueline Meij 06-48 75 00 78, [email protected]

 

 

Pauluskoor start jubileumjaar met stuk van Rossini

Pauluskoor AmstelveenHet in 2018 jubilerende Pauluskoor Amstelveen geeft zaterdag 27 januari, ’s middags om 16.00 uur, een concert in de Urbanuskerk in Bovenkerk. Uitgevoerd wordt dan de Petite Messe Solennelle van G. Rossini.

Kaarten (nu al te bestellen) kosten € 25,00, inclusief programmaboekje en een drankje & hapje na afloop. Ze zijn de bestellen via website www.pauluskoor.nl en via de koorleden.

De solisten zijn de sprankelende sopraan Aliya Akhmadeeva, de heldere tenor Jeroen de Vaal, de fraaie bas Pieter Hendriks en de alt Martine Straesser met haar warme klank. De begeleiding is in handen van Alexander Koeznetsov, piano en Cor Brandenburg, harmonium.

Goed bezocht kerstconcert van Gospelkoor

Foto: Roeland Hoefsloot

Foto: Roeland Hoefsloot

In een bomvolle Urbanuskerk te Bovenkerk gaf The Amstel Gospel Choir dinsdag een kerstconcert. Uiteraard ontbraken de grote favorieten zoals Silent Night, Joy to the World en Oh Holy Night niet. Het publiek deinde, klapte en zong enthousiast mee.

Dirk-Jan Jansen, coach van The Amstel Gospel Choir, sprak over zijn liefdadigheidsproject op St Maarten in verband met de verwoestingen door de orkaan Irma. Hij liet hierna een mandje door de kerk gaan voor een kleine donatie. Er wed €772,57 opgehaald, waarmee hij enorm veel kan doen, zegt hij dankbaar voor de bijdragen. Zie: www.helpsxm.org

In het nieuwe jaar wil The Amstel Gospel Choir werken aan nieuwe projecten en gaat het koor op zoek naar nieuw talent. Op dinsdagavond 16 januari (20.00 uur) houdt het koor een open repetitie in Wijkcentrum Westend. The Amstel Gospel Choir nodigt vrouwen en vooral mannen tussen 15 tot 50 jaar daarvoor uit.

Voor meer info: www.amstelgospel.nl

 

 

Adventscantate in de Kruiskerk

Vesperscantorij

Vesperscantorij

In de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a. wordt zondag 17 december (17.00 uur) een Muzikale Vesper gehouden. Tijdens de vesper wordt de cantate ‘Auf, auf, ihr Herzen seid bereit’ uitgevoerd van de Duitse componist Gottfried August Homilius.

De koordelen worden gezongen door De Vesperscantorij, solistische medewerking verlenen de bas Robert Hoving en twee sopranen uit het koor, Paula Rose en Machteld Siegmann. Een barokorkest werkt mee, organist is Peter Ouwerkerk en de muzikale leiding heeft dirigent Henk Trommel. Liturg is ds. Jaap Doolaard uit Zeist.

Vanaf 16.30 uur is iedereen welkom. Om 16.40 uur geeft Henk Trommel een korte toelichting op enige muzikale aspecten van de cantate. De toegang is vrij, na afloop is er een deurcollecte. Kijik voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Kerst Sing-in in de Paaskerk

17dec2017-singinZondag 17 december wordt van 14.30 uur af traditiegetrouw gezongen tijdens de Kerst Sing-in in de Paaskerk, Augustinuspark 1. Medewerking wordt verleend door het koor Anthem, Dirk Out (orgel), Peter van Dongen (piano) en Fetsje Bijma (fluit). Het geheel staat onder muzikale leiding van Leo Kramer.

Ds. Werner Pieterse draagt enkele kerstgedichten voor. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren en mee te zingen met koor en solisten. In de pauze is er glühwein. De kerk is open vanaf 14.00 uur en de toegang is gratis. Vrijwillige bijdrage na afloop van de Sing-In.

Kijk voor meer informatie www.paaskerk-amstelveen.nl.

 

 

Kerst bij Apostolisch Genootschap

apostolischOp Kerstavond, 24 december, wordt van 20.00 uur af een dienst van de in het gebouw van het Apostolisch Genootschap aan de Graaf Aelbrechtlaan gehouden. Het genootschap noemt zijn leden de religieus-humanisten.

Een kerstavond heeft daar een eigen gezicht, zegt het. De kerstwijding heeft dit jaar als thema ‘Kiezen voor vrede’. Gedurende een uur gaan verhalenvertellers, muziek en zang in op het belang van het kiezen voor vrede. ‘Iedereen is van harte welkom. Want hoe meer mensen voor vrede kiezen, hoe beter. Wie er graag bij wil zijn kan zo binnenlopen’, meldt het Apostolisch Genootschap.

Kerstconcert Amstel Gospel Choir

AGC PersfotoIn de Bovenkerkse Urbanuskerk geeft The Amstel Gospel Choir dinsdagavond 19 december (20.00 uur) een kerstconcert.

Het koor zingt de bekende favorieten als Silent Night, Joy to the World en de Oh Holy Night niet, maar ook een selectie nieuwe kerstsongs.

Een entreekaartje à €10 is inclusief 1 consumptie in de pauze. De deur is open vanaf 19:30 uur.

De Urbanuskerk Bovenkerk ligt aan de Noorddammerlaan 126.

Kerst samenzang met koor in Pauluskerk

PAULUS - Amstelveen okt2017In de Pauluskerk aan de Wolfert van Borsselenweg 116 wordt zaterdag 23 december (20.00 uur) een Kerstzangavond gehouden, met medewerking van het Christelijk Gemengd Koor ‘Cum Laude’ onder leiding van Wim van Dijkhuizen.

Elk jaar inspireert het Kerstgebeuren de mensheid te zingen over de komst van de Heere Jezus naar deze aarde, meldt de Pauluskerk gemeente, die tot de Gereformeerde Bond in de PKN behoort.

Deze prachtige kerk met zijn fraaie orgel en akoestiek vormt volgens de gemeente de juiste plaats om er stil te staan bij het kerstverhaal. Er is een aantal muzikale gasten uitgenodigd. Zoals de Aalsmeerse organist en pianist Theo Griekspoor, die koor en samenzang begeleidt.

De solo’s worden gezongen door sopraan Gerda van Eerde en bariton Ronald Willemsen. Dit duo zingt vele concerten in de regio. De toegang is geheel vrij.