Categorie: "Geestelijk Leven"

‘Kerstworkshops’ gospelkoor starten 5 september

agc koorfoto groterAcht workshops over gospels zingen, gericht op kerst, beginnen op 5 september (20.30 uur) in wijkcentrum Westend. Maximaal kunnen er aan die door The Amstel Gospel Choir georganiseerde trainingen twintig jongeren (15 tot 25 jaar) meedoen. In de Workshops leren zij vier liederen zingen, die onderdeel zijn van het kerstconcert in de Urbanuskerk, op 19 december.

Degenen die de workshops volgden, vormen daar de aanvulling op het Amstel Gospel Choir.

Jubileumconcert Cum Laude in Pauluskerk

Cum Laude. Foto: amstelveenweb.com

Cum Laude. Foto: amstelveenweb.com

Ter gelegenheid van haar zilverenjubileum geeft het christelijke gemengde koor Cum Laude op zaterdag 23 september (20.00 uur) een speciaal concert in de Pauluskerk aan de Wolfert van Borsselenweg 116. Uitgevoerd wordt dan het oratorium ‘Jozef’ van componist Marco den Toom, die zelf tijdens het concert het orgel bespeelt.

Het koor begon met 45 leden aan de Molenweg in het gebouw van de Eben Haezergemeente (van de Gereformeerde Bond in de Hervormde Kerk, die naar de Pauluskerk ging) onder leiding van de dirigent Wim van Dijkhuizen. “Vele jaren mochten wij oefenen en uitvoeringen geven in de regio en daarbuiten. We zijn dankbaar dat we nog steeds bestaan en de christelijke boodschap nog mogen uitdragen”, zegt het koor.

Gastkoor en orkest bij jubileumconcert Cum Laude

COVER_CD_JOZEFAan het jubileumconcert van gemengde christelijk koor Cum Laude, dat 25 jaar bestaat, werkt ook het gastkoor Chaverim uit Woerden mee. Uitgevoerd wordt het oratorium ‘Jozef’ van Marco den Toom, die zelf het orgel bespeelt. Behalve pianist Peter van Dongen, is er een orkestje, bestaande uit Christine van der Aart (trompet), Richard Verwey (trompet) Marlies Walhout (dwarsfluit) Berna Schalk (hoorn), Inge Clement (hobo) Aukjen Nauta (fagot) en Richard Strubbe (percussie).

Ds. A. Baas doet de spreekstem. Het concert wordt op 23 september om 19.30 uur gegeven in de Pauluskerk aan de Wolfert van Borsselenweg 116. De toegang is vrij, wel wordt een collecte gehouden om de kosten te dekken.

Gospelkoor houdt (kerst) workshops

img-9390_origHet gospelkoor The Amstel Gospel Choir gaat van 5 september af weer druk oefenen voor het komende kerstconcert in de St. Urbanuskerk te Bovenkerk. Op dinsdagavonden worden om 20.30 uur in Westend (Westwijkplein) workshops gegeven voor jongeren. Die gaan dus over gospelmuziek. Nu al kan met voor de workshops inschrijven.

Er worden er acht gegeven en er kunnen maximaal twintig jongeren van 15 tot 25 jaar worden geplaatst. Er worden in totaal minstens vier kerstliederen in gestudeerd. Het kerstconcert wordt op 19 december gehouden. De lesgroep treedt dan samen met de rest van het koor op.

Jubileumconcert Cum Laude in Pauluskerk

Cum Laude. Foto: amstelveenweb.com

Cum Laude. Foto: amstelveenweb.com

In de Pauluskerk aan de Wolfert van Borsselenweg 116 wordt zaterdag 23 september (20.00 uur) het jubileumconcert van het christelijk gemengd koor Cum Laude gegeven. Het koor bestaat dan een kwart eeuw en voert het oratorium ‘Jozef’ uit van de componist Marco den Toom, die zelf het orgel die avond zal bespelen.

Het werd opgericht in het destijds tot de Gereformeerde Bond in de Hervormde Kerk toebehorende gebouw Even Haëzer aan de Molenweg. De daar diensten houdende gemeente kreeg later de Pauluskerk. De locatie aan de Molenweg werd een Medisch Centrum. Bij de oprichting had het koor 45 leden en werd het geleid door Wim van Dijkhuizen. Het gaf in de loop der jaren uitvoeringen in de regio en daarbuiten. “We zijn dankbaar dat we nog steeds bestaan en de christelijke boodschap mogen uitdragen”, meldt het bestuur.

CAMA-zendelingen bedreigd terug uit Mali

WaaijDe onder meer door de Amstelveense Cama Gemeente uitgezonden zendelingen Arjan de Waaij en diens echtgenote zijn hals over kop om veiligheidsredenen uit Mali naar Nederland teruggekeerd. Dat was hen door de CAMA-leiding in de VS opgedragen. CAMA (Christian and Missionary Alliance) is zowel een denominatie als zendingsgenootschap.

De reden van terugkeer naar hun respectieve thuislanden van het in Mali actieve team was een film van Al Qaida, waarin de zes gegijzelde westerlingen worden getoond (en ook aan het woord komen) die door deze terreurorganisatie vast worden vastgehouden.

In die film (van 11 minuten) wordt ook specifiek aandacht gegeven aan de CAMA en wat die in Mali doet. Met daarbij een dreigende boodschap om de zendelingen te doden. “Daarbij is beeldmateriaal gebruikt waar het werk van ons collega-team in een stad zuidelijk van ons te zien is, inclusief het guesthouse waar we regelmatig verblijven”, meldt het paar aan de achterban. De Amerikanen moesten terug naar Amerika en de Nederlanders naar Nederland. “Uiteindelijk hebben we een week de tijd gekregen om uit Mali weg te gaan”, melden De Waaij’s.

Ds. Pieterse leest Genesis bij foto’s Hoogendijk

Ds. Werner Pieterse

Ds. Werner Pieterse

Dominee Werner Pieterse van de Paaskerk en kunstfotografe Micky Hoogendijk zorgen samen voor een programma in Museum Jan van der Togt aan de Dorpsstraat 50 op zondagmiddag 2 juli (14.00 uur). Pieterse, die ook maandelijks een column verzorgt bij de talkshow BV Amstelveen, leest in het museum voor uit Genesis.

Dat gebeurt overigens na een rondleiding door Hoogendijk langs haar foto’s die nog tot 9 juli in het museum hangen. Die expositie heet ‘Through the eyes of Others’.  Na het voorlezen interviewt Yvonne Zonderop, als journalist werkend voor Volkskrant en Groene Amsterdammer, beiden.

“In dagen dat de kerk kleiner wordt, zoek ik graag naar nieuwe vormen voor deze oude bronnen”, zegt de sinds 2014 aan de Paaskerk verbonden Werner Pieterse op de site van de kerk. “Met scholen, in kleine groepen op onverwachte plekken, in gesprekken binnen en buiten de muren van de kerk. Voor mij ligt de toekomst van de gemeente – zonder te weten hoe die eruit zal zien – in de confrontatie tussen oud en nieuw, ‘gelovig’ en ‘ongelovig’, ‘van de kerk’ en ‘van de wereld’ en traditie en nieuw begin.”

 

 

 

 

 

Zilveren jubileumconcert Cum Laude

Het in 1992 opgerichte Amstelveense  christelijk gemengd koor Cum Laude bestaat 25 jaar. Daarom geeft het op 23 september een jubileumconcert in de Pauluskerk. Dan wordt het oratorium ‘Jozef’ uitgevoerd. 

Het concert begint om 20.00 uur. De componist van dit prachtige stuk muziek is Marco den Toom die ook als organist aanwezig zal zijn. Verdere muzikale medewerking wordt verleend door diverse muzikanten en solisten.

 

Pauluskerk

Pauluskerk

Theologenkoor in de Kruiskerk

FS111206_01Op zondag 11 juni, zondag Trinitatis, om 17.00 uur zingt Het Vocaal Theologen Ensemble onder leiding van musicus-theoloog Hanna Rijken een Choral Evensong in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a.

Een Choral Evensong is een vesper in de Anglicaanse traditie, die gehouden wordt op de grens van dag en avond, een goed moment voor inkeer en contemplatie. Gezongen worden een anthem, chants, Magnificat en Nunc dimittis voor deze tijd na Pinksteren.

Ook klinken enkele fraaie hymnen uit oude en moderne tijden. Liturg is ds. Sytze de Vries, die ook een korte overweging zal houden.

Kinderen maken Bijbelverhaal in Kruiskerk

kruiskerk-voorkantOp zaterdagmiddag 10 juni gaat er van 15.00 tot 17.00 uur iets bijzonders gebeuren in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30A. Kinderen van 3 tot en me 12 jaar maken het dan Grootste Bijbelverhaal van Amstelveen.

Dit jaar versieren zij met z’n allen een supergroot kleed voor de grote tafel in de kerk. Op het tafelkleed kunnen de kinderen verschillende Bijbelverhalen over eten en drinken schilderen. Zij krijgen daarbij hulp van de professionele illustrator Maaike Slingerland. De middag wordt afgesloten met gezellige hapjes en drankjes.

De kinderen die meedoen kunnen natuurlijk hun (groot)ouders meenemen. Aanmelden uiterlijk vrijdag 9 juni bij dominee Mirjam Buitenwerf, 06 – 2033 9808 of [email protected]