Koffieconcert in Kruiskerk Amstelveen

Bob van der Ent

Zondag 8 april (12.00 uur) is er, de laatste keer voor de zomer, een koffieconcert in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan. Onder de noemer Bach Solo worden voor de derde keer dit seizoen een beroemd werk voor vioolsolo en een groot orgelwerk van Johann Sebastian Bach uitgevoerd. Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur. De entree is vrij, na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

In de serie Bach Solo worden in elk concert enkele van de grote en virtuoze solowerken van Johann Sebastian Bach uitgevoerd door vooraanstaande en gerenommeerde musici. Solisten in dit concert zijn een van de beste Nederlandse violisten, de Amstelvener Bob van der Ent, en de zeer veelzijdige musicus Henk Trommel, cantor-organist in de Kruiskerk.

Bob van der Ent speelt Bachs Eerste Partita voor vioolsolo in g-klein, BWV 1001, en Henk Trommel speelt een van de virtuoze orgelcomposities op het monumentale Flentroporgel in de Kruiskerk, Toccata, Adagio en Fuga in C-groot, BWV 564.

Samen spelen ze, ook van Bach, de Sonate voor Viool en Klavecimbel in b-klein, BWV 1014. Het laatste werk wordt niet op klavecimbel maar op een kistorgel gespeeld.

 

Lees ook:Koffieconcert Bach Solo in Kruiskerk
Lees ook:Solowerken van Bach in Kruiskerk
Lees ook:Koffieconcert: drie eeuwen trompetmuziek (en orgel)
Lees ook:Markus Passion in de Kruiskerk op Goede Vrijdag
Lees ook:Concertante Contrasten in Kruiskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.