Ds. Werner Pieterse leest Paasverhaal bij Venstra

Ds. Werner Pieterse

Dominee Werner Pieterse leest op woensdag 28 maart vanaf 19.30 uur het Paasverhaal in Boekhandel Venstra, Stadsplein 102A. Nog net voor de Passion in de Bijlmer miljoenen kijkers trekt,  in de week van de Matthäus Passion het verhaal dus waar het allemaal mee begon. Men zoekt naar betekenis van het oude verhaal voor nu, melden de organisatoren. Aanmelden in de winkel of via [email protected] onder vermelding van ‘Pasen bij Venstra’.

Werner Pieterse is theoloog, schrijver en predikant van de Paaskerk aan het Augustinuspark. Hij schreef onder andere ‘Wat blijft – God na de kaalslag’, waarin hij een hedendaagse context creëert voor de christelijke belijdenis.

Zo leest hij de geloofsbelijdenis als een gedicht en legt hij er zijn eigen lees- en levensweg naast. Ook gebruikt hij het werk van Nietzsche en andere filosofen, moderne poëzie, films en zijn persoonlijke contacten op het Afrikaanse continent in zijn verhaal.

De geloofsbelijdenis die de eeuwen door zoveel generaties troostte en inspireerde krijgt zo opnieuw betekenis.

Zijn tweede boek Waar ik je zoek  – verhalen van zwervers, koningen, moeder en kind, verschijnt op 27 mei.

 

Lees ook:Kerst met ds. Pieterse bij Venstra
Lees ook:Avonden over Bijbel bij Venstra met Paaskerk ds.
Lees ook:‘Wat blijft – God na de kaalslag’
Lees ook:Ds. Pieterse leest Genesis bij foto’s Hoogendijk
Lees ook:‘God na de kaalslag’ in Kruiskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.