Categorie: "Sport"

Athletics School Champs bij AV Startbaan

sportbedrijf_Amstelveen_Logo[1]Van woensdag 6 tot en met vrijdag 8 juli vinden bij AV Startbaan de Athletics School Champs (ASC) plaats. Liefst 1600 Amstelveense basisschoolleerlingen maken dan kennis met atletiek.

Aansluitend brengen zij een bezoek aan het Europees Kampioenschap atletiek in het Olympisch Stadion, waar zij de beste atleten van Europa in actie zien. Naast AV Startbaan organiseren ook de Amsterdamse verenigingen AV Feniks, AV’23 en AV Atos eenzelfde atletieksportdag. In totaal doen zo’n 6000 kinderen uit groep 3 t/m 8 mee.

Activiteiten voor kinderen in Meerkamp in kerstvakantie

showimage01[1]Zwembad de Meerkamp is op beide kerstdagen en in principe ook op Nieuwjaarsdag gesloten. Wel kan op 1 januari tussen 13.00 en 15.00 uur gratis een ‘nieuwjaarsduik’ worden genomen in golfslag-, wedstrijd- en instructiebad. Op de donderdagen 24 en 31 december sluit het bad om 17.00 uur. Zie ook: www.meerkamp.nl. In de kerstvakantie varvallen verder alle zwemlessen.

Rugby voor jongste kinderen

DSC07938In samenwerking met het Amstelveens Sportbedrijf ging bij kinderdagverblijf De Stoel vorige week een sportproject van start. De jongste kinderen krijgen op een voor hun leeftijd aangepaste wijze les in het spelen van rugby. De middelste groep in korfballen en turnen. Voor de oudste kinderen – van de buitenschoolse opvang –  is er dansen en atletiek.  De lessen worden wekelijks gegeven tot halverwege december. Daarna komen er nog twee blokken van een maand waarin andere sporten worden gegeven.  Tijdens dit eerste blok worden de lessen verzorgd door de Amstelveense sportverenigingen ARC Rugby, ODIN en KVA.

Bedrijvensportweek dit jaar ‘grootser aangepakt’

De Amstelveense Bedrijvensportweek (BSW) wordt dit jaar gehouden van 25 juni tot en met 1 juli en grootser aangepakt dan tot nu tot, meldt de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA). De week wordt weer afgesloten met de Drakenbootraces op de Poel. Op het programma staan badminton, beachvolleybal, bowlen, tennis, voetbal, bridge, biljart en snooker. In september volgt het golftoernooi.

 

College werkt in principe mee aan topsport Martinus in Emergohal

B en W willen – mede ter wille van city marketing voor Amstelveen – er best aan meewerken dat het damesvolleybalteam van Martinus meedoet aan de Champion’s League, maar vreest daarvoor nog wel financiële hobbels te moeten nemen. Stichting Amstelveens Sportbedrijf (SAS) wil de Emergohal geschikt maken voor trainingen en wedstrijden voor de topsportroute. Volleybalbond Nevobo stelt (internationaal vastgestelde) eisen aan de hal.

Politiek voelt zich onder druk door bouwplannen voor sporthallen

De politiek heeft nog veel vragen over de twee sporthallen die B en W bij de nieuwbouw voor respectievelijk Amstelveen College en Panta Rhei willen bouwen. Door budgetten van onderwijs en sport bij elkaar te voegen kunnen daar volgens het college voor topsport geschikte accommodaties komen, die overdag voor de twee scholen zijn te gebruiken. Maar CDA, VVD en Burgerbelangen (BBA) zeiden woensdag (7 december) in de raadscommissie Burgers en Samenleving zich nogal overvallen te voelen door de plannen, waarmee de raad al op 21 december moet instemmen, omdat anders Panta Rhei met het eigen bouwplan (inclusief een gewone gymzaal) verder gaat.

Gratis hardloophesjes bij Geijsel Adviesgroep

geijselDe dertigste Marathon van Amsterdam liep zondag langs de Amstelzijde in Ouderkerk en via het Hoger Einde weer terug. Daarmee passeerden de lopers ook het pand van Geijsel Adviesgroep. Dat bedrijf maakte van de gelegenheid gebruik om hardloophesjes uit te delen aan lopers en cliënten. Daarmee was ook het pand versierd.Cliënten van het bedrijf konden de hesjes tijdens de marathon afhalen. Omdat er nog wat over zijn kunnen, zolang de voorraad strekt ook anderen dat nog doen (Hoger Einde 31, Ouderkerk).

Andere locaties voor sportclubs onvindbaar

Na meer dan twee jaar ellende en dreigende dakloosheid, verhitte discussies en fel verzet tegen de plannen van B en W, mogen de sportverenigingen Martinus en ODIN toch weer terug naar hun oude accommodaties aan Zonnestein en Ouderkerkerlaan. Hoewel de gemeente lang heeft volgehouden dat er andere locaties beschikbaar zouden komen en efficiënter gebruik van haar panden zou kunnen worden gemaakt, slaagde zij er blijkbaar niet in die ook werkelijk te vinden. Burgerbelangen en VVD, de oppositie in de gemeenteraad, heeft geen goed woord over voor het beleid van sportwethouder Alink. De lokale sportwereld ook (en al lang) niet, trouwens. ODIN mag nu opeens nog minstens vijf jaar aan de Ouderkerkerlaan blijven zitten.