Categorie: "Openbare orde en veiligheid"

Arrestatie in Polen wegens dode vrouw

Wioletta Rogozinska. Foto: Opsporing Verzocht

Wioletta Rogozinska. Foto: Opsporing Verzocht

In verband met de dood van de 50-jarige Poolse vrouw Wioletta Rogozinska is een aanhouding verricht. Politie in Polen arresteerde daar een 43-jarige man. Hij wordt ervan verdacht iets de maken te hebben met de kennelijk door een misdrijf omgekomen vrouw.

De verdachte werd door de Poolse politie opgepakt op verzoek van de recherche in Amsterdam. Er is inmiddels om uitlevering van hem gevraagd.

Rogozinska is dinsdag 19 september dood in haar woning aan de Prunuslaan gevonden. Wegens verdachte omstandigheden ging de politie uit van een misdrijf.

Markt en meer over veiligheid

csm_politie-babbeltruc-bedenk-goed_cb8deeafb7Ter gelegenheid van de Week van de Veiligheid van 9 tot en met 15 oktober wordt op 11 oktober op het Stadsplein et evenement ‘Amstelveen ontmoet de hulpdiensten’ gehouden.

Ook in de rest van die week zijn er activiteiten in de gemeente. Zo is er in De Bolder aan Groenhof donderdag 12 oktober informatie (14.00 tot 16.00 uur) over zogenoemde ‘babbeltrucs’, waarmee de gemeente hoopt die vorm van diefstal en oplichting te beteugelen. Van babbeltrucs zijn vooral ouderen de dupe. Aanmelden voor de meeting: p.duivenbode@amstelveen.nl

Info gezocht over dode vrouw Prunuslaan

Wioletta Rogozinska. Foto: Opsporing Verzocht

Wioletta Rogozinska. Foto: Opsporing Verzocht

De in Polen geboren Wioletta Rogozinska (50) blijkt de vrouw te zijn wier lichaam op dinsdag 19 september dood in haar woning aan de Prunuslaan werd gevonden. Zij is volgens de politie, die de zaak onderzocht, door een misdrijf om het leven gekomen.

Het televisie programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak. De politie wil graag meer over de toedracht weten en constateerde verdachte omstandigheden rond het levenloze lichaam.

Relatief weinig buurtoverlast in Amstelveen

bord-Amstelveen[1]In tegenstelling tot Amsterdam, waar die hoger uitvalt, is de buurtoverlast in Amstelveen lager dan het gemiddelde in Nederland. Dat meldt het Centraal Bureau Statistiek (CBS). In de vijftig grootste gemeenten van Nederland ervaren meer inwoners veel buurtoverlast dan gemiddeld: 49 procent tegenover een landelijk gemiddelde van 43 procent. In onder meer Schiedam, Heerlen, Sittard-Geleen, Rotterdam en Den Haag wordt meer buurtoverlast ervaren dan gemiddeld in de vijftig grootste gemeenten.

Amstelveen schaart zich in de rij van onder meer Oss, Leidschendam-Voorburg, Delft en Súdwest-Fryslân. Het verschijnsel nam landelijk de laatste jaren wel af, constateert CBS.

Bells Club en Partycentrum blijven langer open

Foto: Bells Club

Foto: Bells Club

De Bells Club en Partycentrum Van den Adel mogen ook in de toekomst later open blijven dan tot 03.00 uur. Het was destijds allemaal begonnen om Uilenstede. GroenLinks fractievoorzitter Axel Boomsma, gesteund door D66, drong herhaaldelijk aan op vergunning om daar het studentencafé langer open te houden.

Er kwam een pilot voor de gehele horeca in de stad, maar juist het etablissement in Uilenstede maakte er geen gebruik van. Opvallend, vindt burgemeester Mirjam van ’t Veld in een brief aan de raad.

Cameratoezicht Uilenstede verlengd

Cameratoezicht[1]Het nu bestaande openbaar cameratoezicht op en rond Campus Uilenstede wordt drie jaar te verlengd, tot 1 januari 2021. Dat heeft de burgemeester in haar nadagen in Amstelveen besloten, laat zij de gemeenteraad weten.

Cameratoezicht, sinds vorig jaar op Uilenstede in gebruik, is een instrument, waarbij op bepaalde tijden live wordt uitgekeken in het kader van toezicht en handhaving van de openbare orde en veiligheid, meldt de burgemeester.

Getuigen gezocht i.v.m. dode vrouw

©Roel Dijkstra-VlaardingenPolitie afzetlint niet betredenDe politie zoekt getuigen en mensen die informatie kunnen verschaffen over de dinsdagavond 19 september in een woning aan de Prunuslaan gevonden dode vrouw. Omdat de omstandigheden waaronder het lichaam werd gevonden, verdacht waren, is de recherche een onderzoek gestart.

Het lichaam van de 50-jarige vrouw werd rond elf uur ’s avonds gevonden, na een 112 melding. De vrouw is van Poolse komaf en een misdrijf wordt niet uitgesloten. De politie hoopt door getuigenverklaringen verder te komen.

Hulpdiensten massaal bij raadhuis

Logo politie AmsterdamOm die drenkelingen uit het water te halen, zeggen althans ooggetuigen, kwamen vrijdagavond een politiemacht, brandweer en andere hulpdiensten bij De Poel, ter hoogte van het raadhuis. De wagens van de diverse diensten stonden op de parkeerplaats voor het gebouw.

Volgens omstanders zijn de te water geraakten door hen gered, maar onduidelijk is hoe zij in de Poel terecht kwamen. Het ongeluk gebeurde bij de avontuurlijke speelplaats en Poel’s Up. De brandweer rukte uit met onder meer duikers.

Amstelvener aangehouden wegens dood Zaanse

Logo politie AmsterdamOnder de drie verdachten die de politie maandag en dinsdag aanhield op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Pauline Mol (53) in Zaandam bevond zich een Amstelvener van 34 jaar.

De vrouw vond met op 26 maart levenloos in haar woning aan de Indigostraat. Uit onderzoek bleek al snel dat zij door geweld was gestorven. Behalve de Amstelvener zijn mannen van respectievelijk 38 uit Zaandam en 31 zonder vaste woon- en verblijfplaats gearresteerd.

Privé camera’s melden bij politie

CCTV-1000x667Wie ter beveiliging een camera bij zijn huis of bedrijf heeft hangen, wordt gevraagd die te melden bij het politieproject ‘Camera in beeld’. Dat draait landelijk al ruim een jaar, maar de Amstelveense politie vraagt nu lokale ondernemers en burgers zich er bij aan te sluiten.

Camera’s kunnen namelijk worden gebruikt om bewijs te verzamelen na een inbraak of een ander misdrijf. Zij worden in een systeem van de politie gezet. ‘We vragen iedereen die camera’s heeft zich aan te melden,’ zegt de politie op Facebook. Er wordt in Amstelveen vrijwel dagelijks ingebroken en camera’s kunnen helpen bij opsporing van inbrekers en andere criminelen, zoals plegers van babbeltrucs en nep-bezorgers.