Categorie: "Openbare orde en veiligheid"

Gewond door kogels aan In de Wolken

logopolitieamsterdamamstellandAan In de Wolken is vannacht iemand beschoten. Dat gebeurde omstreeks drie uur in een flat op de vijfde verdieping. Het slachtoffer werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De daden is tot nu toe spoorloos en wat de reden van de schietpartij was is ook onbekend. De politie stekt een onderzoek in en is ook op zoek naar getuigen

 

 

Hennepteelt en drugshandel aan Meander

HennepplantTwee woningen aan Meander en garageboxen aan Zonnestein en Van Heuven Goedhartlaan zijn vorige week en deze week op last burgemeester Mirjam van ’t Veld wegens hennepteelt voor drie dan wel zes maanden gesloten.

De beide woningen aan Meander waren ingericht voor hennepteelt of werden gebruikt voor handel in drugs. De boxen dienden als opslag. De gemeente kreeg van de politie informatie op basis waarvan is besloten tot sluiting over te gaan. Dat gebeurde wegens verstoring van de openbare orde, op grond van de Opiumwet.

Celstraffen geëist voor ruzie Bells Club

Tegen vier leden van motorclub Satudara zijn vrijdag door het OM celstraffen geëist, omdat zij op kerstavond in de Bells Club aan de Amsterdamseweg een vechtpartij begonnen en daar twee mannen verwonden. Bij de uit de hand gelopen ruzie werden ook personeelsleden geslagen.

Onder meer was een van de leidende figuren in de motorclub, Etou’s Belserang (43), bij de matpartij betrokken. Tegen hem werd 2,5 jaar geëist wegens poging topt doodslag. Hij zou aanstichter van de ruzie zijn en hebben aangespoord tot het slaan van de mannen.

VVD en D66 willen geld voor ‘anti-crimi whatsapp’

Van der Steenhoven (links) en Gast

Van der Steenhoven (links) en Gast

Speciaal voor ter wille van buurtpreventie tegen criminaliteit, waarover donderdag in de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen (ABM) is gesproken, moet er een whatsapp komen. VVD en D66 gaan in de komende raadsvergadering, bij de behandeling van de kadernota (concept begroting), voorstellen daarvoor de komende twee jaar € 25.000 vrij te maken. In de raadscommissie maakte men zich zorgen over de stijging met ruim 50% van het aantal woninginbraken.

Volgens de fracties helpt het digitale veiligheidsinitiatief de politie Amstelveen veiliger te maken. Oplettende inwoners kunnen op die manier met elkaar en de politie in contact te worden gebracht over mogelijke onveilige situaties, vinden ze. De 25 mille moet worden aangewend voor financiering van een applicatie die de beheerder van de groep nog sneller in contact kan brengen met de politie. Dit draagt bij aan minder woning- en auto-inbraken in Amstelveen, zeggen de fracties. Omdat zij tot de coalitie behoren en de andere twee partijen dus klakkeloos meestemmen, komt het voorstel er sowieso door. Maar in dit geval kan de gehele raad er naar mag worden aangenomen mee instemmen.

Met meer regels vangt men geen boeven

Ewa Petiet

Ewa Petiet

Hoewel de gemeenteraad voorstander lijkt van minder regeltjes, komen er in de praktijk ook bij de lokale overheid steeds meer bij. Eigenlijk deed ook raadslid Ewa Petiet van Burgerbelangen er een poging toe toen zij iets aan de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), zegt maar de grondwet van Amstelveen, wilde toevoegen om criminele colporteurs te weren.

Die maken het onder meer ouderen moeilijk, bieden allerlei inferieure diensten – zoals tuinonderhoud – tegen hoge en vooraf te betalen prijzen aan enzovoort. Maar burgemeester Mirjam van ’t Veld wees haar er op dat de raad eerder voor deregulering koos, de APV juist heeft uitgekleed, en dat die trouwens weinig betekent tegenover sowieso wetten en regels aan hun laars lappende criminelen.

Intussen blijven die wel een zorgpunt voor haar. Net als allerlei babbeltrucs. “Ik heb er veel contact met de politie over”, zei ze.

Aantal woninginbraken stijgt met ruim 53%

Burgemeester Mirjam van 't Veld

Burgemeester Mirjam van ‘t Veld

“Ik baal ervan als een stekker”, zei burgemeester Mirjam van ’t Veld donderdag in de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen. Zij doelde op de stijging met 53% van het aantal woninginbraken in de eerste helft van dit jaar. Het waren wee 153. Sinds juli vorig jaar staat de teller nu op 293.

Westwijk is met bijna honderd inbraken het meest door dieven bezochte gebied. Dat Amstelveen tegen Amsterdam aan ligt, wat volgens de gemeente toeristisch moet worden uitgebuit, betekent kennelijk ook dat criminelen het voorbeeld geven als het om die vorm van citymarketing gaat.

Volgens de burgemeester is Amstelveen van de grote gemeenten nog de veiligste.

Dirk Annokkee: 12 werken van hem gestolen

Foto; Familiebezit Annokkee

Foto; Familiebezit Annokkee

Volgens kunstenaar Dirk Annokkeé (80) zijn er twaalf schilderijen van hem gestolen uit zijn atelier in het complex aan de Van Weerden Poelmanlaan. Hij ontdekte het dinsdag, zegt Annokkee. Hij had alle schilderijen naast elkaar in een stelling staan en zag niet meteen dat hij die miste.

Er zijn geen braaksporen gevonden, dus Annokkee gaat ervan uit dat vermoedelijk iemand met een sleutel is binnen gekomen, hoewel hij ook daaraan weer twijfelt. De dief of dieven moeten in elk geval naar zijn mening wel verstand van kunst hebben gehad, te oordelen aan wat zijn hebben meegenomen. Aan dat werk kleeft voor hem ook veel emotionele waarde. Hij zegt door de diefstal totaal in de war te zijn geraakt.

Drie aanhoudingen in ontvoeringszaak

Logo politie AmsterdamEr zijn drie nieuwe verdachten aangehouden die mogelijk hebben te maken met de gewelddadige ontvoering in 9 maart, waarbij van een 37-jarige man de vingers werden afgeknipt. Hij was in Amstelveen door drie gemaskerde mannen een auto in getrokken en werd ‘s avond in Leiden zwaar gewond door iemand gevonden. Behalve aan handen was hij aan het hoofd gewond.

Het OM meldde dat twee mannen van 23 uit Leiderdorp en één van 24 uit Alphen aan de Rijn zijn aangehouden. Een eerder aangehouden man van 29 verscheen vrijdag al voor de rechter.

‘Spouwmuur-inbreker’ raadhuis 15 maanden

Gemeentehuis-150x129De man die op 17 februari van dit jaar het gemeentehuis binnen drong heeft vijftien maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf gekregen. Hij werd destijds gepakt in een spouwmuur van het raadhuis.

De politie had een inbraakmelding gekregen en zag bij het raadhuis aangekomen wel een open gebroken raam plus overhoop gehaalde archiefkasten, maar geen inbreker, staat nu op de Facebookpagina van de politie.