Amstelveen ondanks inbraken veiliger, zegt monitor

inbraak[1]Terwijl bijvoorbeeld het aantal woninginbraken en diefstallen van en uit auto’s dramatisch toenam, voelen volgens de landelijke Veiligheidsmonitor Amstelveners zich best veilig, althans in vergelijking tot gemeenten van vergelijkbare grootte. ‘Sinds 2016 daalt het gevoel van onveiligheid en zet de dalende trend in het aantal misdrijven zich voort’, zegt de gemeente. ‘Ook laat de monitor zien dat Amstelveners heel tevreden zijn over het functioneren van de gemeente op het gebied van leefbaarheid en veiligheid. Over de contacten met en het functioneren van de politie zijn ze eveneens tevreden.’

Toch houdt burgemeester Bas Eenhoorn een slag om de arm. “We zijn nog niet waar we willen zijn”, zegt hij. “Als ik zie en hoor dat er nog steeds regelmatig bijvoorbeeld woning- en auto-inbraken plaatsvinden, moeten we blijven investeren in veiligheid. Samen met onze partners – politie, brandweer en OM – voeren we regelmatig acties uit om Amstelveen veilig te houden. Daarom ben ik blij dat er weer een nieuw Actieplan voor 2018 ligt.”

WhatsApp-groepen

In dat plan omtrent veiligheid staan maatregelen en activiteiten, die zijn gericht op een veilig Amstelveen. Het aantal inbraken steeg het afgelopen jaar, ondanks de inzet van politie en gemeente. Het aantal buurtpreventie WhatsApp-groepen neemt als gevolg van toenemende onveiligheid toe en volgens de gemeente wordt de bewustwording onder inwoners groter. Gemeente en politie zijn niet alleen bezig met preventie, maar ook met advisering via huisbezoeken. En de politie heeft een speciaal rechercheteam op inbraken gezet, waarvan er overigens zo weinig worden opgelost dat veel bestolenen hooguit aangifte doen, omdat de verzekering dat nu eenmaal vraagt. Van de subsidieregeling voor hang- en sluitwerk maken veel inwoners gebruik en daarom loopt deze ook in 2018 door.

Hoewel het aantal meldingen van jeugdoverlast in 2017 daalde, is sinds eind 2017 een jeugdgroep in beeld, waarvan een deel criminele activiteiten pleegt. Samen met de zorg- en veiligheidspartners is de gemeente met ‘een integrale groepsaanpak’ gestart.

 

Lees ook:SMS-alert in Amstelveen niet mogelijk
Lees ook:Vierde ster Veilig Ondernemen voor Stadshart
Lees ook:Digitaal meepraten over veiligheid
Lees ook:Veiligheidsinfo voor senioren
Lees ook:Volgend jaar ook cameratoezicht op Stadsplein

Eén reactie op “Amstelveen ondanks inbraken veiliger, zegt monitor

  1. Frank Bikker

    Vertellen ze dat ook aan de moeder van die puber die laatst 4 klappen met een hamer op zijn hoofd heeft gehad en waarvan de dader er waarschijnlijk weer met een kulstrafje vanaf zal komen?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.