Categorie: "Wijknieuws"

Action krijgt bijna een derde van WC Middenhoven

interiorNa Pasen begint Hoorne Vastgoed met de ingrijpende verbouwing van winkelcentrum Middenhoven. Er komt, net als in het Stadshart, een filiaal van Action en diverse winkels worden vernieuwd.

Hoorne Vastgoed zegt er een toekomstbestendig wijkwinkelcentrum van te willen maken dat qua ‘look en feel’ past bij deze tijd. Alle entrees en de passage worden vernieuwd en de buitenschil wordt met nieuw metselwerk uitgevoerd. In samenwerking met de gemeente wordt de openbare ruimte opnieuw ingericht met meer groen en extra parkeerplaatsen. De eigenaar zegt daarover in een ‘afrondend gesprek’ met de gemeente te zijn.

Buurt wil speelveld op grond oude Bankashal

alleman]In de wijk Bankras-Kostverloren wil men na de sloop van de oude Bankrashal aan Den Bloeyenden Wijngaerdt de vrij komende grond als speelterrein gebruiken. Dat bleek tijdens de woensdag (29 maart) gehouden vergadering van buurtbewoners in Alleman. Voorzitter Ben Jonker van het wijkplatform, oud-fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad, legde uit dat die in principe al heeft besloten op het terrein woningen te bouwen.

Maar dat kan nog jaren duren, voegde hij er aan toe. De begint allemaal met een startnotitie over wat B&W denken, daarna komt er een plan en ongeveer in elke fase van de procedure kunnen omwonenden met bezwaren (officieel zienswijzen geheten) naar de gemeente en – als dat niet helpt – naar de rechter stappen. Overigens wordt het totdat er woningen verrijzen grasland.

Gemeenteraad komt praten met wijk KKP

logobba[1]De lokale partij Burgerbelangen (BBA) heeft het voortouw genomen van een ontmoeting tussen lokale politiek en inwoners. Raadsleden uit alle fracties zijn volgens BBA donderdag 6 april aanwezig bij een zogenoemd ‘werkbezoek’ aan de wijk Keizer Karelpark. Er zijn overigens aparte bijeenkomsten voor ondernemers en overige wijkbewoners.

Onder het motto ‘Praat met de Raad’ zijn van 18.00 tot 19.30 uur ondernemers welkom in lunchroom Italy aan de Van der Hooplaan 231A en van 19.30 tot 21.30 uur wijkbewoners in het Rode Kruis gebouw aan de Van der Leeklaan 3.

Openingsacties gerestaureerde Bolder

bakkenHoewel nog niet officieel geopend, draait het gerestaureerde wijkcentrum De Bolder al weer op volle toeren. Maar er komen veel openingsacties. Zaterdag 8 april wordt van 10.00 tot 18.00 uur voor wijkbewoners Open Huis gehouden. Met o.a. de prijsuitreiking voor de wedstrijd ‘Heel Groenelaan bakt”, Wensboom, Grote bellen blazen, Tros om Bolder werpen enzovoort. Van 13.00 tot 15.00 uur kunnen kinderen Cup cakes versieren om 13.00 uur is er het optreden van het Bolderkoor, om 14.00 uur dat van Soul & sense en 16.00 uur van Chemical Road.

Wie de wedstrijd ‘Heel Groenelaan bakt’ wint, krijgt de titel ‘Meester Bakker van Groenelaan’. De taarten schenkt men zaterdagochtend, tussen 9.00 en 9.45 uur aan de Bolder.

Gevaarlijke stroomstoring in Westwijk

Duisternis lag op de wijk. Zondagavond moest Westwijk het meer dan vier uur zonder elektriciteit doen. Datv was weer eens het gevolg van een stroomstoring, die rond half zeven ‘s avonds begon en pas tegen elf uur werd opgelost. De brandweer moest iemand komen bevrijden die aan het Westwijkplein vast zat in een door de uitval van de stroom niet werkende lift.

Omdat de duisternis nu eenmaal ideaal is voor criminelen, werd door de politie extra gesurveilleerd om inbraken te voorkomen. Er werden door de politie ook zoeklichten gebruikt. Onder meer doordat verkeerslichten het opeens niet meer deden, werd het ook gevaarlijker in het verkeer. Vooral omdat ook de seinen een waarschuwingslampen van de sneltram niet meer werkten.

 

 

Activiteiten in de wijken

ALLEMAN

ALLEMAN

AanZ Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1:  Blues in de wijk, een optreden van Roy Mette Blues Band op vrijdag 24 maart van 20.00 tot 23.00 uur. Entree € 10 incl. gratis drankje; Clubleden & Studenten € 7.00 – Amstelveenpas 50%. Wijkplatformoverleg onderwerpen o.a Mozaïek bij Nieuwe Bankrashal , ontwikkeling terrein oude hal en besteding wijkplatformbudget. Woensdag 29 maart 20.00 uur. Bingo vrijdag 7 april om 20.30 uur. Kosten: 1 boekje 6 ronden, € 8,50 1/2boekje 6 ronden € 4.25 Hoofdprijs + jackpot € 3.50. Toegang vanaf 18 jaar. Eerstvolgende bingo is weer in oktober. Filmavond Alleman draait een film over het verhaal van de twee verarmde broers Isaiah en James, van wie de laatste een ontwikkelingsachterstand heeft. Met Vanessa Williams en Tatum O’Neal woensdag 19 april aanvang 19.30 uur. Entree € 4,50 incl. koffie/thee en appeltaart in de pauze. Landenavond 30 jaar: 3 presentatoren vertellen over Alaska, Spitsbergen en wandelen in Hongarije. Op vrijdag 21 april om 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur Toegang € 3,50. AlleKids ontmoetingsplek voor ouders met peuters t/m 4 jaar Elke dinsdag 10.00 – 12.00 uur. Meedoen is gratis. Singles Party All Dance voor singles 40+ op zondagavond van 21.00 – 00.45 uur, vanaf 40 jaar. Entree € 8,- incl. gratis hapjes. www.all-dance.nl. Financieel Café: Elke woensdag van de maand (behalve de 3e woensdag) van 09.30-12.30 uur. Toegang gratis. Taalclub voor ouders: woensdag van 13.30-14.15 of 14.30-15.15 uur. Info [email protected]De Buurtbieb is van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 -16.00 uur. Uitgelezen boek gratis omruilen voor een ander exemplaar. Open atelier: Iedere maandag van 14.00-16.30 uur, voor elk niveau. Er is een docente aanwezig. Kosten: kleine bijdrage voor gebruik van materiaal. Informatie en aanmelden: T. Bano: 06-10259474. Inloopatelier voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten. Elke dinsdag van 11.00-13.00 uur. Kosten: per keer € 6,- (incl. materiaal). Ervaring met tekenen/schilderen is niet nodig. Aanmelden: 071-3626367/06-28521638/www.claargoossens.nl.

Wijkvergadering in Bankras-Kostverloren

Alleman

Alleman

Voor buurtbewoners wordt woensdag 29 maart (20.00 uur) een vergadering van het Wijkplatform Bankras / Kostverloren gehouden in Wijkcentrum Alleman. Op de agenda staat onder meer een presentatie door Johan Annema over de Bankras Awards, de onthulling van het Bankras Monument en de interland: Nederland-Tsjechië die wordt gehouden in de wijk op 12 mei.

Ook wordt gesproken over de wijkkrant BankrasKostverloren, waarvan het eerste nummer in het voorjaar verschijnt, de ontwikkeling van het terrein van de ‘oude’ Bankrashal en over Wijkplatformbudget voor dit jaar. Er is maximaal € 2.000 beschikbaar voor organisatiekosten. Over- of onderbestedingen kunnen niet worden meegenomen naar het volgend jaar. Declaraties boven het budget zullen niet vergoed worden. Het leefbaarheidsbudget is maximaal € 3.632. Overschotten op het leefbaarheidsbudget kunnen meegenomen worden naar het volgend jaar met een limiet van € 10.000 per jaar per wijkplatform.

B&W: Antwoord over groter Groenhof kon niet eerder

Patrick Adriaans SP

Patrick Adriaans SP

Dat de SP pas op de middag voor de vergadering van de gemeenteraad (woensdag) antwoord van B&W kreeg op schriftelijke vragen over de uitbreiding van Groenhof heeft volgens de gemeente een procedurele oorzaak. Uit de vragen bleek dat de SP het onjuist vond de raad over de uitbreiding te laten beslissen, terwijl pas een dag later (donderdag) over bezwaren van omwonenden een hoorzitting wordt gehouden door een ambtelijke commissie.

Kan die hoorzitting niet eerder worden gehouden, vroeg de SP. De fractie klaagde vervolgens over het feit dat de beantwoording uitbleef. Maar dat kon niet anders, meldde de gemeente. Voor die beantwoording staat zes weken, maar omdat de vragen een spoedeisend karakter hadden, werd versneld gereageerd. Maar ja, die antwoorden moeten officieel door B&W worden vastgesteld en – spoed of niet – dan kon alleen in de dinsdag gehouden reguliere B&W-vergadering. De antwoorden op de vragen zijn vervolgens aan de raad toegezonden via de digitale achterkamer raadsweb en vervolgens ook op een site voor de media gezet. Er is volgens een woordvoerster van de gemeente geen sprake van zwijgzaamheid bij B&W. Maar het kón allemaal niet eerder dan op de allerlaatste dag. Feit is dat de SP pas op 13 maart met de vragen kwam, maar omtrent die datum was ook pas de agenda voor de gemeenteraad bekend, waarop de kwestie Groenhof stond. In een vorige raadsvergadering was de zaak uitgesteld, omdat er bezwaren en onduidelijkheden waren.

Op vijf locaties start ‘opschoondag’ tegen zwerfvuil

Peter Bot

Peter Bot

Behalve in de Operabuurt gaan zaterdag (25 maart), tijdens de landelijke Opschoondag, ook elders in Amstelveen wijkbewoners aan de slag om zwerfvuil op te ruimen. Wethouder Peter Bot start de plaatselijke versie van de opschoondag ’s morgens bij de Buurtkamer Keizer Karelpark aan de Lindenlaan 75 (MOC).

Na de opening wordt van 10 tot 12 uur zwerfvuil opgeruimd. Volgens de gemeente zijn er in elk geval vijf positieve effecten aan verbonden:

1. Huizen zijn meer waard

2. Mensen zijn vriendelijker naar elkaar

3. Mensen voelen zich veiliger

4. Kinderen spelen graag buiten

5. Minder vervuiling betekent minder vernieling, graffiti en criminaliteit.

Opruimen van zwerfvuil in Operabuurt

In de Operabuurt gaat zaterdag 25 maart weer groep bewoners helpen Amstelveen schoon te houden. Dat is de gemeentelijke opschoondag. Wie in de Operabuurt mee wil doen, moet zich om 09.30 uur melden bij Oberonstraat 33 (achterom). Gezamenlijk gaat men na koffiedrinken zwerfvuil opruimen.

Dat gebeurt van 10 uur tot 12 uur. Daarna wordt gezamenlijk weer afgesloten bij Oberonstraat 33 en is daar een traktatie van koffie, thee of limonade met gebak.

De opruimactie wordt ondersteund door de gemeente Amstelveen. Voor grijpers, ringen en zakken wordt gezorgd, maar men mag natuurlijk ook eigen materiaal gebruiken. Aanmelden kan telefonisch of via de mail bij Annemarie van Leent, coördinator, 0615219359, [email protected]

Of bij de buurtgenoten Marja Lindooren, Oberonstraat 33, 0644882101, [email protected]

Ina Wisselink, 0612946065, [email protected]