Categorie: "Wijknieuws"

Vrijwilligers in wijken gezocht voor ouderen

Vrijwilligerscentrale‘Amstelveenvoorelkaar’, een naam waaronder de Vrijwilligerscentrale Amstelland zich in Amstelveen presenteert, zoekt weer een aantal vrijwilligers om in de wijken hand en spandiensten te verlenen aan ouderen of mensen met een beperking.

In Randwijck iemand voor ‘praatcontact’ met een demente vrouw van 91, die graag ergens koffie gaat drinken en ‘regelzaken’ graag samen doen, omdat zij beperkt mobiel is. Mevrouw heeft de Ziekte van Alzheimer (1445).

In Elsrijk worden vrijwilligers gezocht voor vrouwen van respectievelijk 87 en 88 jaar. De eerste wil graag wekelijks met een vrijwilliger (M/V) boodschappen doen met de auto, in haar eigen tempo; zij is hartpatiënt en kan niet snel lopen. (1667). Ook in Elsrijk zoekt de organisatie een vrijwilligster die met een vrouw van 88 een wandelingetje maakt, een kopje koffie drinkt en af en toe een spelletje wil doen. Op dinsdag, donderdag of vrijdag. (1720)

Weer bandjesavond in Bovenkerk

NoorddamcentrumVoor de zevende keer wordt in Bovenkerk de bandjesavond Rock Urbanus gehouden, op zaterdag 7 oktober (20.00 uur) in het Noorddamcentrum. Die wordt door enthousiaste Bovenkerkers georganiseerd. De gepresenteerde muziekgenres zijn heel divers, melden die.

De bands spelen pop, soul, funk, blues en Nederlandstalige muziek. Zoals altijd treden de artiesten uit Bovenkerk, Amstelveen e.o. belangeloos op. Toegang is gratis.

Elsrijk krijgt eigen jeugdraad

stadsdorp-elsrijk-logo-smal[1]Stadsdorp Elsrijk gaat een eigen jeugdraad voor de wijk vormen, Wie tussen de 8 en 12 jaar is, kan zich daarvoor melden als hij of zij mee wil praten over de wijk.

Het belangrijkste doel van de Jeugdraad Elsrijk is aandacht te krijgen voor wat de jeugd in Elsrijk echt belangrijk vind, meldt het Stadsdorp. Om de gedachte te bestrijden dat er in de wijk Elsrijk alleen maar ouders en ouderen wonen. Onzin natuurlijk, vindt het stadsdorp.

Gratis bootcamp training

stadsdorp-elsrijk-logo-smal[1]Zaterdag 9 september is er van 13:30 tot 16:30 uur voor jongeren van 8 tot en met 12 jaar zogenoemde ‘bootcamp training’ bij sportschool HealthCity aan Escapade 1. Via Stadsdorp Elsrijk kan men er gratis aan deelnemen.

Het is een training die brandweer, leger en politie gebruiken om altijd in topconditie paraat te zijn als zij in actie moeten te komen. De instructeur zorgt er voor dat deelnemers de training goed en veilig doen.

HEALTHCITY zorgt voor een succesvol en een spannende bootcamp.

Café Welkom picknick in het Amsterdamse Bos

IMG_4425Op zondag 6 augustus organiseert bewonersplatform Vluchtelingen Welkom Kronenburg (ooit opgericht voor de vluchtelingen in de noodopvang) van 12:00 tot 16:00 uur een picknick in het Amsterdamse Bos. Tijdens de Café Welkom picknick is er volop gelegenheid voor oude en nieuwe buurtbewoners om elkaar wat beter te leren kennen en samen ‘n mooie middag te beleven, zegt de organisatie.

Bewonersplatform VWK zorgt voor de basisbenodigdheden zoals brood en iets te drinken. Aan deelnemers wordt gevraagd wat mee te nemen om met elkaar te delen. Bijvoorbeeld broodbeleg, fruit of iets anders dat geschikt is voor de picknick. Als deelnemers over een picknickkleed beschikken, wordt hen verzocht dat mee te nemen.

Twee mille voor initiatief in Nes

35985_fullimage_mensen_maken270_270x150Twee mille kreeg HappyNes dinsdag 18 juli. Het is een club inwoners van Nes aan de Amstel, die daar activiteiten voor tieners boven de twaalf jaar organiseert. De symbolische cheque werd aangeboden door burgemeester Mirjam van ’t Veld en wethouder Jeroen Brandes. Zij waren samen naar het dorp gekomen, waar op dat moment de zogenoemde ‘koffiebus’ stond van het gemeentelijke project #MensenmakenAmstelveen.

Wat dat door de al weer van Amstelveen scheidende burgemeester geïnitieerde project precies inhoudt, vertelden medewerkers van de gemeente. En zij gingen, net als de twee bestuurders, erover in gesprek met de naar de bus gekomen burgers.

‘Koffiebus’ vist naar buurtidee in Nes

downloadHet gemeentelijke programma #MensenmakenAmstelveen blijkt nu ook een zogenoemde koffiebus te hebben, om ideeën voor de kennelijk broodnodige sociale cohesie bij inwoners op te doen. Op dinsdag 18 juli brengt staat de bus van 16.00 tot 17.30 uur bij de scouting aan de Oude Visscher 32 in Nes aan de Amstel.

Medewerkers van de gemeente komen vertellen over het project. Omstreeks 16.30 uur komen burgemeester Mirjam van ’t Veld, initiatiefneemster ervan, en wethouder Jeroen Brandes ook even langs. Zij zullen dan een mooi initiatief van enkele inwoners van Nes in het zonnetje zetten, belooft de gemeente.

ChristenUnie wil geld sparen voor wijken

 

Bert de Pijper (CU)

Bert de Pijper (CU)

De gemeentelijke reserve ‘Sparen vooraf’, waarmee B&W geld voor grote projecten in de toekomst opzij willen leggen, moet ten goede komen aan de Amstelveense wijken. Dat vindt de ChristenUnie, die woensdag (19 juni) met een amendement bij de behandeling van de Kadernota 2018 (contouren voor de volgende begroting) komt.

“Sparen vooraf voor het behoud van de Amstelveense maat”, heet het amendement. Volgens fractievoorzitter Bert de Pijper is een aantal wijken aan het verouderen. Hij vindt dat er nu al geld opzij moet worden gezet om in de toekomst de bewoners ervan een leefomgeving te laten houden die voldoet aan wat hij de Amstelveense maat noemt.

Die bestaat uit goede gemeentelijke voorzieningen, een kwaliteitsslag in het sociaal domein en verduurzaming van de woningen in de wijk, zegt hij. De Pijper stelt in het amendement voor minimaal een buffer ‘Sparen Vooraf’ aan te houden van drie miljoen en niet eerder over uitgaven te beslissen voordat er tien miljoen in het fonds zit.

Vita-teams op bakfiets wijken in

av voor elkaarWelzijnsorganisatie Vita Amstelland, onderdeel van Participe in Alphen, en het van de Vrijwillerscentrale deel uitmakende  Amstelveenvoorelkaar, gaan vrijdag 21 juli gaan in teams samen op pad met een bakfiets gevuld met flyers, naar verschillende wijken in Amstelveen.

Vita Amstelland zegt graag te willen weten wat er leeft bij de wijkbewoners en het meedoen van iedereen bevorderen. Team Amstelveenvoorelkaar biedt hulp bij boodschappen, vervoer en sociaal contact en blijft daarvoor op zoek naar vrijwilligers.

Kinderen zorgden voor gezond eten in Alleman

Sociaal Koken Diner Persbericht junil .docxZes kinderen hebben vorige week weer een diner verzorgd in wijkcentrum Alleman, voor alleenstaande ouders met hun kinderen uit de wijk Bankras / Kostverlorenhof.

Het project Gezond in de Stad stelde een team van zes kinderen samen uit de groepen 7 en 8 van de  scholen Kindercampus King, Omnibus en De Schakel, allen de scholen in de wijk. De kinderen leren bewuster te koken en te eten, krijgen kookvaardigheden en ontdekken tegelijkertijd waar hun talenten en kwaliteiten liggen want PR, koken, organiseren, luisteren, proeven, het hoort er allemaal bij. Dat is de opzet van het project.