Categorie: "Wijknieuws"

Dorien Mijksenaar vertrekt bij Buurtkamer

Dorien neemt afscheid 1Activiteitencoördinator  Dorien Mijksenaar van de Buurtkamer Keizer Karelp[ark aan de Lindenlaan 75 (MOC) vertrekt. Zij legt per 1 maart 2017 haar functie neer. Mijksenaar was eerder cabaretière en raadslid voor GroenLinks. Drie jaar geleden startte zij haar werkzaamheden voor de Buurtkamer. Ook was zij betrokken bij de opgeheven welzijnsorganisatie Cardanus.

Na de verhuizing van de tijdelijke buurtkamer aan de Van der Hooplaan (ex-Volvogarage), waarin nu een supermarkt is gevestigd, naar het MOC gebouw zette zij haar schouders onder de Bewonersinitiatief  Groep (BIG) in Keizer Karelpark. Dinsdag kreeg zij – uiteraard zonder dat de media er bij waren uitgenodigd – een afscheid aangeboden door medewerkers en vrijwilligers van de groepen Taalrijk en Taalvaardig. Zij ontving ter herinnering aan de intensieve samenwerking een mooie fotocollage.

‘Alle eendjes ….”

34552_fullimage_Maaike Veeningen vogelvlotten 270 (1)‘Alle eendjes zwemmen in het water”, zongen vorige week, begeleid door de ‘Heer Dinges’ op gitaar, de honderden kinderen van basisschool Het Palet aan de Benderslaan. Een toepasselijk lied, want kinderburgemeester Melle Vos en wethouder van onderwijs Maaike Veeningen openden samen de gloednieuwe vogelvlotten in het in het Wilhelminaparkje gelegen watertje.

Het was een idee van wijkplatform Keizer Karelpark, maar uitgewerkt door de kinderen en gesponsord door winkelier Van Ingen. Er waren veel buurtbewoners aanwezig.

 

 

 

 

Sociaal werkers Bankras genomineerden jaarprijs

2017platterAksana van Maanen van Vita Amstelland) en Sanne Joosen van AanZ Amstelveen zijn genomineerd voor de titel sociaal werker van het jaar. Beiden zijn actief in Bankras / Kostverloren. Zowel Vita als AanZ behoren sinds vorig jaar tot de Participe Holding in Alphen aan de Rijn. Participe zegt trots te zijn op de dubbel-nominatie.

De Sociaal Werker van het jaar is iemand die innovatief, creatief en vooruitstrevend is en een ambassadeur van het sociaal werk. Ook moet hij of zij er een slimme aanpak op nahouden, een echte trekker van het wijkteam en inspirerend zijn. “De Sociaal Werker van het Jaar is iemand die vol energie en passie zijn of haar vak uitoefent”, staat op de website. “Die altijd vernieuwende ideeën heeft en voor wie geen brug te ver is. En die daar ook nog eens bevlogen over kan vertellen. De winnaar van de verkiezing is een jaar lang ambassadeur van het mooie vak van sociaal werker.”

De jury heeft een drietal sociaal werkers genomineerd voor de titel Sociaal Werker van het Jaar: Lennert Bont (Versa Welzijn). Mariska Overgaag (Kwaadraad) en voor het eerst is er een duo: Aksana en Sanne.

Bovenkerk wil verbouwing Noorddamcentrum

Noorddamcentrum

Noorddamcentrum

Er is een businessplan voor het Noorddamcentrum ontwikkeld en bij de gemeente ingediend. Dat zei voorzitter Rob Helder van het bewonersplatform Bovenkerk woensdagavond tijdens een bewonersbijeenkomst. Men wil dat het gebouw wordt opgewaardeerd, een betere uitstraling krijgt en mogelijk een tweede beheerder of bedrijfsleider, zodat het ook ’s morgens open kan zijn.

Een schatting van het bewonersplatform kwam neer op een prijskaartje van drie ton, met de vraag of de gemeente die wil investeren. Volgens Helder is Bovenkerk de enige wijk, waarvan het bruisende ontmoetingscentrum altijd zichzelf heeft bedropen en nu jaarlijks een bijdrage van 34 mille van de gemeente krijgt, een fractie van wat aan andere centra wordt besteed.

Buurtkunstwerk in Westend onthuld

Persfoto_Onthulling_Buurtkunst_Westwijk_webEr hebben 63 wijkbewoners aan meegewerkt, vertelden de kunstenaressen Stephanie Rhode en Jeltje van Houten. Zij hebben de schepping van het zogenoemde Buurtkunstwerk ‘Westwijk in the Picture!’ begeleid, dat dinsdag (14 februari) werd onthuld door de wethouders Jeroen Brandes van Wijkbeheer en Maaike Veeningen van Cultuur. Het bevindt zich langs de trap in wijkcentrum Westend aan het Westwijkplan. De creatie heet een Community Art Project, dat ook al in andere wijken werd ontwikkeld.

In Westwijk werden ook de kinderen van de naschoolse opvang Kinderrijk en de ouderen in de Dignahof bezocht, plus dagopvang Ons Tweede Thuis.

De mensen daar en andere Westwijkers maakten een tekening van hun gezicht en profile. De tekeningen zijn verzameld en met een laserstraal uitgesneden in negen metalen platen, die ook weer een verwijzing vormen naar de lange straat Assering in de wijk. Om de platen te laten roesten heeft men die enige tijd buiten laten liggen en dagelijks met water overgoten, vertelde Rhode.

Carnaval Kinderdisco in Westend

Voor kinderen in van 4 tot en met  7 en van 8 tot en met 12 jaar is er op vrijdag (17 februari) Carnavaldisco in Westend aan het Westwijkplein 3. De kinderen mogen zich uitdossen met feestneuzen, mooie prinsessenjurken en gekke verkleedpakken. Wie de mooiste outfit heeft, krijgt een prijs.

De minidisco voor  kinderen van 4 tot en met 7 jaar van het bedrijf Kids in the Mix is van 16.00 – 17.30 uur. De kinderdisco van 19.00 – 21.30 uur voor de kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Er wordt vrolijke carnavalmuziek gedraaid. Meer info op: www.kidsinthemix.nl.

 

 

 

Gondelkoerier zoekt oude foto De Meent

De Meent. Foto: amstelveenweb.com

De Meent op latere leeftijd….Foto: amstelveenweb.com

Jan Demming, hoofdredacteur van het wijkblad De Gondelkoerier, zoekt een oude foto van wijkcentrum De Meent aan Orion 3. Een plaatje uit het begin van de jaren 80. De Meent is, zoals bekend, het ontmoetingscentrum in Middenhoven. Demming wil de foto plaatsen in zijn blad, waarvan de volgende editie begin maart verschijnt

Wue hem aan zo’n foto  (liefst met zoveel mogelijk pixels) kan helpen, wordt gevraagd die op te sturen naar [email protected] Een exemplaar op fotopapier is uiteraard ook zeer welkom bij De Meent, Orion 3, 1188 AM Amstelveen.

 

 

Bijna duizend kinderen bij Speelstuif in De Meent

IMG-20170212-WA0012De Speelstuif 2017, met als thema “jungle” zit er weer op. Zaterdag was de opening door kinderburgemeester Melle Vos en wethouder Jeroen Brandes (zie foto). Er kwamen die eerste dag waren ruim 450 kinderen naar de Meent. Zondag was het nog drukker en het feest met 500 deelnemers volledig uitverkocht.

De kinderen trotseerden om er te komen een dikke laag sneeuw. Het was een gezellige drukte. Ook de burgemeester kwam zondag nog even kijken, die het spookhuis in ging, kennelijk om eens andere dan politieke spoken tegen te komen. Burgemeester Mirjam van ’t Veld zei enthousiast te zijn over de inzet van alle vrijwilligers.

Volgens de organisatoren verliep ondanks de drukte alles zonder kleerscheuren en het EHBO team sprak over een rustig weekend, met hier en daar een blauwe plek.

Raad stelt besluit over Groenhof uit

Jeroen Brandes

Jeroen Brandes

Op voorstel van de SP heeft de gemeenteraad het besluit over de onttrekking van gemeentegrond voor de uitbreiding van winkelcentrum Groenhof uitgesteld. Tegen die uitbreiding is een lawine van protest van omwonenden gekomen. De gemeente wil aan de eigenaar, voor de uitbreiding met een derde supermarkt (Lidl), de grond wil verkopen, maar heeft voor het onttrekken aan de openbaarheid de toestemming van de raad nodig.

Maar die wil wel graag weten wat er op die grond gaat gebeuren. De SP hield een enquête onder omwonenden en meldde op basis daarvan dat de plannen op grote tegenstand stuiten. Ook andere fracties hadden er moeite mee B&W en eigenaar in feite carte blanche te geven voor de uitbreiding via de toestemming voor de onttrekking. Temeer daar B&W hebben aangegeven dat er geen startnotitie komt, waarin de plannen nader worden uiteen gezet.

Bewonersmeeting over onderlinge hulp in B’kerk

Noorddamcentrum

Noorddamcentrum

‘Hoe helpen wij elkaar?’ Dat is het thema van de bewonersavond in Bovenkerk, die woensdag 15 februari (20:00 uur) wordt gehouden in het Noorddamcentrum aan de Noorddammerweg 1. Er is weer veel te vertellen over de plannen van de ‘Parel aan de Poel’, zoals Bovenkerk zich tegenwoordig noemt, laat de organisatie weten.

Op de bewonersavond wordt ook de activiteitenagenda voor dit jaar doorgenomen.

Verder wordt het zogenoemde Amstelveenloket gepresenteerd, waar men terecht kan voor zeg maar maatschappelijke ondersteuning en talloze zorg-gerelateerde zaken.