Categorie: "Wijknieuws"

Meeting voor vluchtelingen en buurtbewoners

Eten mensen om tafelOp vrijdagavond 20 oktober (19.30 uur) houdt bewonersplatform Vluchtelingen Welkom Kronenburg weer een Café Welkom in het Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernststraat 112.

Het is een bijeenkomst waar nieuwkomers en andere buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Er is live muziek en er worden nieuwe activiteiten aangekondigd. Ook kunnen bezoekers gedichten voordragen of verhalen vertellen en er zijn hapjes gemaakt door uit Syrië afkomstige vrijwilligers.

‘Energie ontbijt’ over oude huizen Randwijck

Energieontbijt 7 juli 2017Op vrijdagochtend 3 november (08.30 uur) is er weer een zogenoemd energieontbijt. Het wordt georganiseerd door Duurzaam Amstelveen, Villa Randwijck en New NRG en vindt plaats in het gebouw van wijkonderneming Villa Randwijck aan het Catharina van Clevepark 10.

Tot 11 uur kan men er ideeën en tips uitwisselen over verduurzaming van een jaren ’30 woning.

Winkeliers: Groenhof verliest terrein

amstelveen-groenhof[1]De uitblijvende renovatie van Winkelcentrum Groenhof zorgt dat het centrum pijlsnel aan terrein verliest, zeggen de daar gevestigde winkeliers. Zij klagen over slinkende klandizie en schrikbarend dalende omzetten. Ook missen wijkbewoners volgens hen de sfeer van weleer.

“Na het vertrek van Blokker, drogisterij Beau Monde, de slager én het failliet van Witteveen Mode en Van Dun Schoenen was een renovatie en de komst van de Lidl noodzakelijk om de groeiende leegstand op het centrum aan te pakken,” zeggen zij. Door bezwaren van omwonenden (Groenhof en Stratus-flat) ziet het er voorlopig niet naar uit dat er iets zal veranderen.

Activiteiten in Elsrijk

stadsdorp-elsrijk-logo-smal[1]Bij Stadsdorp Elsrijk, onder meer beheerder van het Openluchttheater bij de Kruiskerk, is de komenden dagen het volgende te doen.

Woensdag 18 oktober Theatersporten

Van 15.00 tot 17.30 uur. Begonnen wordt met koffie / thee en daarna volgen de theatersporten. Theatersport is een laagdrempelige vorm van improvisatietoneel. Wie belangstelling heeft, kan contract opnemen via info@stadsdorpelsrijk.nl

 

Vrijdag 20 oktober Crea-Café
Elke vrijdag van 10 tot 12 uur in de Stadsdorpskamer, Heemraadschapslaan 96c.
Het crea-café is bedoeld om een paar uurtjes gezellig door te brengen met mede wijkbewoners.

Activiteiten Elsrijk

stadsdorp-elsrijk-logo-smal[1]Stadsdorp Elsrijk heeft komende dagen de volgende activiteiten in de aanbieding.

Vrijdag 13 oktober Crea-Café

Elke vrijdag van 10 tot 12 uur in de Stadsdorpskamer, Heemraadschapslaan 96c.
Het crea-café is bedoeld om een paar uurtjes gezellig door te brengen met mede wijkbewoners.

 

Ook elke vrijdag van 10 tot 12 uur in de Stadsdorpskamer, Heemraadschapslaan 96c, schilderclub Elsrijk.  Men hoeft zich niet aan te melden. Materiaal en koffie/thee zijn voor eigen rekening.

Bewonersbijeenkomst Bovenkerk

Noorddamcentrum

Noorddamcentrum

In het Noorddamcentrum aan de Noorddammerweg 1 wordt woensdag 18 oktober (20 uur) een bewonersbijeenkomst voor Bovenkerkers gehouden. Zij kunnen daar zeggen waar aandacht voor moet komen in de wijk, ideeën kwijt en uitleggen hoe men in de buurtschap meer voor elkaar kan betekenen.

Maar het bestuur van het wijkplatform komt ook met een update van de plannen om van Bovenkerk een ‘Parel aan de Poel’ te maken.

Bloemenstal moet naar Hueseplein

Bas Meeuws - ZonnebloemenboeketDe bloemenman Sytze Ouwendijk mag van de gemeente, ondanks herhaalde verzoeken, zijn kraam niet gedurende de laatste drie maanden van het jaar naar de overkant van de Van der Hooplaan verplaatsen. Daar is plaats genoeg en de winkeliers van de winlelstrip willen hem graag helpen, maar de gemeente vindt het verzoek van Ouwendijk niet in overeenstemming met haar standplaatsenbeleid. Maar volgend jaar kan het, dankzij nieuw beleid, anders gaan.

Hoewel hij daar naar eigen zeggen in feite geen droog brood kan verdienen, heeft hij nu toch maar vergunning gevraagd om de standplaats aan het Hueseplein in te nemen. Daar mist hij naar zijn zeggen vaste klanten en ook voorgangers hebben het aan het Hueseplein niet gered.

Dat hij zijn plek naast de Rabobank moet verlaten, heeft te maken met de oliebollenkraam die er komt, waarvan de eigenaar al jarenlang een vergunning heeft voor drie maanden.

Historie Amstelveen en eten in Buurtkamer

MOC. Foto: Amstelveenweb.com

MOC. Foto: Amstelveenweb.com

Over de geschiedenis van Amstelveen gaat de lezing die Anneke Bult geeft op woensdag 18 oktober (20.00 uur) in Buurtkamer Keizer Karelpark aan Lindenlaan 75. Daarbij wordt ook de geschiedenis van de wijk Keizer Karelpark belicht.

Anneke Bulk is verbonden aan de Vereniging Historisch Amstelveen. De zaal gaat open om 19.30 uur en de entree is gratis.

‘Noodkaart’ Amstelveense primeur

Herbert Raat

Herbert Raat

Met de overhandiging door wethouder Herbert Raat van Zorg (VVD) van de eerste ‘In geval van nood’-kaart aan Trees Ellerbroek aan de Rembrandtweg scoorde Amstelveen een primeur. “Wij hopen dat andere gemeenten ons aan bellen erover”, zei Raat. De ‘noodkaart’ wordt huis aan huis verspreid en het is de bedoeling dat inwoners daarop de gegevens schrijven die bijvoorbeeld ambulance personeel moet weten als het onverhoopt bij iemand thuis komt.

De kaart is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met ambulance, politie, brandweer en verschillende zorginstellingen. “Wij moeten nu vaak in allerlei laadjes en kastjes kijken om te zoeken naar gegevens”, vertelt teammanager ambulancepost Amstelveen Dennis Sampimon. “Eerst beginnen wij wel met de meest noodzakelijke medische handelingen, maar daarna zoeken wij naar informatie over de patiënt, die hij of zij zelf soms niet meer kan geven dus ook niet vertellen waar die liggen.”

Leger des Heils zoekt collectanten

legerHet Leger des Heils zoekt collectanten in Amstelveen voor de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte, van 27 november tot en met 2 december. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt voor het sociaal maatschappelijk werk van het Leger.

Steeds meer mensen doen een beroep op het werk van het Leger des Heils. In 2016 kwamen meer dan honderdduizend mensen ermee in aanraking, bijna 20.000 meer dan het jaar daarvoor. Het gaat dan om activiteiten als kledingwinkels, de huiskamer in de buurt, scouting en schuldhulpverlening.