Eenhoorn opende Repair Café Pluspunt

“Weggooien? Mooi niet!’, stond er op de banier die burgemeester Bas Eenhoorn dinsdag onthulde voor de deur van het Pluspunt aan de Smeenklaan. Hij deed dat samen met wijkcoach Betty van der Schaaf en opende daarmee het vijfde zogenoemde Repair Café in Amstelveen.

Elke eerste dinsdag van de maand kan men er terecht met kapotte spullen, zoals naaimachines, stofzuigers, kleding et cetera. “Eigenlijk had ik hier met mijn stofjas moeten komen, want daar is een knoop af en ik ben niet zo handig op dat gebied”, zei de burgemeester.

Er zijn voor de wijk Patrimonium zes mensen die willen helpen repareren. In ‘t Pluspunt zetelen zij in een kamer, waar op de diverse tafels staat wat men er kan aanbieden ter reparatie. Zo is er bijvoorbeeld een voor elektrische apparaten, voor rollators, kleding enzovoort. Voor het herstellen van kleding is een goede naaimachine beschikbaar gesteld, vertelde Van der Schaaf.

De burgemeester zei het leuk te vinden dat in de wijk mensen elkaar helpen met defecte spullen die echt niet zonder meer behoeven te worden weggesmeten. Hij toonde ook belangstelling voor het Pluspunt als wijkcentrum. “Ik wil graag weten wat hier allemaal gebeurt.” Hij vond het waardevol dat daar nu een Repair Café aan is toegevoegd.

 

Lees ook:Burgemeester opent Repair Café Patrimonium
Lees ook:Café voor maken kapotte spullen in De Meent
Lees ook:Lezing over Poetin in Villa Randwijck
Lees ook:Activiteiten in de wijkcentra
Lees ook:Schilderijen en keramiek op Wester-Amstel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.