Categorie: "Sport en recreatie"

Half miljoen van provincie voor tenniscentrum

Starthandeling op Sportpark De Kegel, verricht door Peter Bot, Eric Wilborts en Erik Poel, onder toeziend oog van Wilma Schoonderbeek- Netjes.

Starthandeling op Sportpark De Kegel, verricht door Peter Bot, Eric Wilborts en Erik Poel, onder toeziend oog van Wilma Schoonderbeek- Netjes.

Voor de toptennisbanen van het nieuwe Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen en ruimtes voor onder meer de bondsarts, fysiotherapie en conditietraining versterkt de provincie Noord-Holland € 500.000 subsidie. De nationale selectie voor tennis en rolstoeltennis komt in dit centrum trainen. In totaal besteedt de provincie € 2.1 miljoen aan acht topsportprojecten.

Daaronder vallen ook rugbyvelden in Purmerend, een nieuwe BMX-baan in Zwanenburg en een indoor atletiekbaan in Assendelft. “We hebben ook voor topsport een uitstekend vestigingsklimaat. Noord-Hollandse topsporters doet het internationaal heel goed. Voorzieningen waar zij op hoog niveau kunnen trainen en die geschikt zijn voor grote sportevenementen dragen bij aan economische ontwikkelingen.”, zegt gedeputeerde Bond van de provincie Noord-Holland.

Bestuurders bij voetbalstrijd

Eenhoorn (links) en Bot

Eenhoorn (links) en Bot

Burgemeester Bas Eenhoorn en demissionair wethouder sport Peter Bot blijken zondag toeschouwers te zijn geweest bij de derby Sporting Martinus-Roda ’23 op sportpark Overburg.

“Een geweldige derby”, oordeelt Bas Eenhoorn. Hij wijst er op dat al in de eerste minuut een doelpunt voor Martinus werd gescoord en meteen daarna een paar doelpunten van Roda. “Jammer dat er in de tweede helft niet meer gescoord werd”, zegt hij. “De ruststand, 2-4, was dus ook de einduitslag.”

Sportkampen voor kinderen

movesIn de zomervakantie zijn er in Amstelveen acht verschillende sportkampen voor kinderen van 4 tot en met 9 jaar. Op die manier kunnen zij vaststellen wat hun favoriete sport is.

Voor het eerst in de regio Amsterdam en Amstelveen wordt er dit jaar een multisport zomerkamp georganiseerd. Kinderen kunnen op 23, 24, 25 en 26 juli verschillende sporten beleven en oefenen in en rondom de Ben Goudsmithal in Amstelveen.

Sportbedrijf Amstelveen, Monkey Moves en verschillende sportverenigingen helpen mee dit mogelijk te maken. Het is de bedoeling dat het kamp een springplank is naar een vaste sportvereniging of naar een multisportclub zodat kinderen wekelijks blijven sporten bij de sport die zij het leukst vinden.

Sportkampen in De Meent in alle vakanties

IMG_4488 (1)Het Nationaal Bureau Sport Stimulering organiseert onder de noemer Sportivun tijdens de vakanties Sportkampen in Amstelveen voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar. Behalve sporten ligt daar de nadruk op plezier en vriendjes maken. Tijdens die vakanties kunnen de ouders door blijven werken. De ‘kampen’ worden gehouden de sporthal in De Meent aan Orion 3.

In de sportkampen – tijdens mei-, zomer- en herfstvakantie – wordt gedaan aan knotshockey, bunkertrefbal, handbal, bubbelvoetbal en er is ook een springkussen. Elke dag begint om 09:00 en eindigt om 17:00. De kampen zijn voor kinderen van 4-6 en 7-10 jaar. In de zomervakantie kan gekozen worden tussen drie of vijf dagen kamp, in de andere vakanties duren de kampen drie dagen. Kosten voor drie dagen kamp €99 en voor vijf €165.

Parkentocht en ‘Breinwandelen’

Sportbedrijf-Amstelveen-II-1-250x125Op dinsdag 3 april start de Beweegbus met nieuwe activiteiten voor volwassenen. Die zijn: Lente 11 Parkentocht en Breinwandelen in Middenhoven.  De Parkentocht wordt elf keer op dinsdag en donderdag gehouden, een leuke wandeling, steeds in een andere wijk. Er wordt 45 minuten gewandeld en afgesloten met koffie en thee. In Bankras Kostverloren en Keizer Karelpark is na afloop ook de gelegenheid om een potje jeu de boules te spelen.

Op dinsdag wordt gestart op 10.00 uur en op donderdag om 13.30 uur. Kosten: € 1 per keer. Kijk voor het volledige programma op www.sportstad-amstelveen.nl/beweegbus-on-tour.

Sparen voor sportmaterialen via Doekoe-actie

CRUIJFFDe Sterkste Man van Nederland trok, aangemoedigd door honderden leerlingen, een enorme truck voort langs een schoolplein vol joelende kinderen. Daarmee startte hij de actie Doekoe van de Coop supermarkten, waaraan ook vijf Amstelveense basisscholen meedoen. In totaal doen een recordaantal van 770 scholen mee. Ook in Amstelveen kunnen ouders en kinderen dankzij de actie vanaf vandaag weer sparen voor sport- en spelmaterialen.

Alex Moonen is de Sterkste Man van Nederland en in het dagelijks leven aardrijkskundeleraar. Hij nam het na zijn truck-stunt in een aantal touwtrekwedstrijden ook nog op tegen groepjes leerlingen en leraren van de Mikado school in Blerick. Touwtrekken staat dit jaar centraal in de Doekoe-actie, waarbij ouders en kinderen via speciale actieproducten in de Coop supermarkten tussen 19 maart en 22 april weer Doekoe-munten kunnen sparen. Die munten worden gedoneerd aan de lokale basisscholen die daarmee gratis sport- en spelmaterialen kunnen bestellen en kans maken om een Schoolplein14 te winnen.

Peter Bot wil turnconflict over huur oplossen

BODY FITOmdat, behalve Martin Kortekaas van GroenLinks (die de daarna volgende vergadering van een raadscommissie als voorzitter moest leiden), geen raadslid van een andere partij aanwezig was bij de SP-actie, miste ook Rob Ellermeijer (VVD) woensdag de gelijktijdig gehouden turndemonstratie voor het raadhuis. En Ellermeijer maakte zich wel zorgen over de stevige huurverhoging, waardoor er in juli een einde dreigt te komen aan een eeuw turnen in Amstelveen.

Dat laatste betoogde Marcel Suijk tijdens de raadscommissie Burgers en Samenleving. De turnverenigingen FIT en ODIN, met zo ongeveer 800 leden (van wie 650 breedtesporters), kunnen ondanks een contributieverhoging van 10% de hogere huur, in rekening te brengen door Sportbedrijf Amstelveen, niet betalen. Dat betoogde Suijk, die insprak namens de twee organisaties met overigens fusieplannen.

23 miljoen van NH in fietspaden

FietspadenDe provincie Noord-Holland investeert 23 miljoen euro om de belangrijkste knelpunten in het Noord-Hollandse fietsnetwerk op te lossen. Komende twee jaar starten 14 projecten die het meest bijdragen aan de fietsveiligheid. Dit zijn bijvoorbeeld fietspaden vlak bij scholen, bij bus – of treinstations of bij gevaarlijke kruispunten.

Het doel van de investering is het zorgen voor veilige fietsroutes en een aantrekkelijk fietsnetwerk in Noord-Holland. Van 2018 tot 2020 gaat de provincie aan de slag met 14 projecten die het meest bijdragen aan de fietsveiligheid. Zo wordt het kruispunt bij de drukke N242 tussen Heerhugowaard en Waarland veiliger gemaakt voor overstekende fietsers. Ook maakt de provincie het station Heemstede-Aerdenhout beter bereikbaar voor fietsers vanuit Haarlem. Uiteindelijk helpen deze investeringen met het veiliger maken van het regionale fietsnetwerk in Noord-Holland. Hiervoor stelt de provincie 16 miljoen euro beschikbaar.

Tennis Academy tekent contract met tennisbond

knltbDe KNLTB heeft na een zorgvuldig certificeringstraject met onafhankelijk adviesbureau NMC Bright een uitgebreid landelijk netwerk van onderbouw- en bovenbouwscholen samengesteld. Woensdag 14 maart ondertekenden 359° laurense Tennis academy de overeenkomst tijdens de Menzis Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen (NOJK) in Den Haag. De samenwerking gaat vanaf september 2018 in voor de duur van één jaar. De KNLTB vestigt zich binnenkort in het Nationaal Tennis Centrum, dat bij De Kegel wordt gebouwd.

Pretpark maken voor kabouters

NatuuriseenFeest.web32Zondagmiddag 8 april om 12.00, 13.30 of 15.00 uur kunnen kinderen van 4 tot en met 9 jaar, plus hun (groot) ouders / begelijders, de kabouters Wipneus en Pim komen helpen in het Amsterdamse Bos. Zij vervelen zich stierlijk. Onder leiding van Natuur is een Feest gaan de kinderen met takjes en touw een pretpark voor ze maken.

Kosten € 5,00 per kind en € 2,50 per volwassene. Duur: 1 uur buiten en de start is bij De Boswinkel. Aanmelden 020-5456100.

www.amsterdamsebos.nl.

De Boswinkel, Bosbaanweg 5, is geopend van dinsdag t/m zondag: 10.00 – 17.00 uur.