Categorie: "Sport en recreatie"

Buitenbad Meerkamp open van 7 tot 7

SONY DSCHet buitenbad van De Meerkamp is gedurende de gehele zomer op werkdagen van 7 tot 7 open (07 tot 19.00 uur dus). Alleen op dinsdag is het wedstrijdbad buiten een half uurtje (van 10.00 tot 10.30 uur) gesloten wegens bodemreiniging. In het weekend is het buitenbad open van 10:00 tot 17:00 uur. Dat geldt ook voor de christelijke feestdagen Hemelvaartsdag (25 mei) en eerste en tweede Pinksterdag. Er is dan familiezwemmen.

Tijdens de zwemvierdaagse van 26 juni tot 29 juni is het buitenbad van 17:00-19:00 exclusief gereserveerd voor deelnemers daaraan. Er zijn dan extra activiteiten in en rond het buitenbad. Deelname aan de zwemvierdaagse kost € 10 per persoon.

Polderfietspad goed voor weidevogels en recreanten

amstellandIn Dorpshuis ‘De Nesse’ van Nes aan de Amstel is woensdagmorgen in aanwezigheid van wethouder Peter Bot het provinciale programma ‘Mooi Amstelland’ afgesloten. Dat gebeurde door de voltooiing van het ‘Weidevogelpad’ voor fietsers door de Bovenkerkerpolder, dat woensdag is geopend.

Het was het dertiende project. Dat en de voorgaande projecten zijn bedoeld om het gebied aantrekkelijker te maken voor recreanten en de natuur- en landschapswaarde te vergroten. En daar profiteren de weidevogels van.

In het Dorpshuis in Nes aan de Amstel is een fototentoonstelling over alle 13 projecten geopend.

‘Bevrijdende’ bridgedrive

Links de prijswinnaars, rechts wedstrijdleider Eddy Mock. Foto: BC Aemestelle

Links de prijswinnaars, rechts wedstrijdleider Eddy Mock. Foto: BC Aemestelle

Traditiegetrouw werd rond Bevrijdingsdag bij de Amstelveense bridgeclub Aemestelle weer de bridgedrive georganiseerd om de ‘Liberation Cup’. Die werd donderdag 11 mei gewonnen door het paar Marilka Shlafer / Floris Loman.

Open Dag bij manege Equito

2017-Ponymanege-Equito-bewonersDe jaarlijkse Open Dag van ponymanege Equito aan de Kalfjeslaan 49 wordt gehouden op zondag 21 mei van 10.30 tot 17.00 uur, met als thema: Ponydromen en Droompony’s. Ruiters en pony’s nemen het publiek volgens de eigenaar mee in dromen. Er zijn shows en ponyspelletjes.

Ruiters laten in de shows zien waar zij van dromen. Ook de voltigeurs tonen hun kunsten en belanden in de droomwereld van Harry Potter, eenhoorns en de grote vriendelijke reus.

Twee ruiterteams gaan om de Equito Wisselbokaal strijden, met onder meer ponyvoetbal, de barrellrace en het ringsteekspel. De ponykennis van bezoekers wordt ook getest. Er is een speurtocht, een kleurplatenwedstrijd en men kan een voltige les (een teamsport, waarbij men oefeningen op het paard doet, terwijl het paard rondjes loopt aan een lange lijn) volgen op Ollie, het voltige-oefenpaard.

Verder is er een kraam met 2de hands ruiterspullen, waarvan de opbrengsten ten goede komen aan Brooke Hospital for Animals.

Zie ook: www.equito.nl.

 

 

Zwembad aan de Poel geopend

Melissa en Rob de Ruyter. Foto: amstelveenweb.com

Melissa en Rob de Ruyter. Foto: amstelveenweb.com

Officieel werd het zwembad in de Poel zaterdag middag voor genodigden geopend en zondag, op Moederdag, was er Open Dag. De officiële opening werd door stadsdichter Matthijs den Hollander gepresenteerd. Die interviewde de wethouders Maaike Veeningen van Economische Zaken en Peter Bot van Ruimte en Duurzaamheid, alsmede exploitanten Melissa en Rob de Ruyter van Poel’s Up.

Rond het op pontons drijvende bad is ook een horecavoorziening aangebracht. De exploitanten vertelden dat er lang geleden een echt zwembad was bij de Poel. Wethouder Bot herhaalde op vragen van Den Hollander nog maar eens dat zwemmen in het water van de Poel niet kan, omdat daarin teveel blauwalg zit.

Bankras wereldwijd bekend in sportkringen

Bankras monument. Foto: amstelveenweb.com

Bankras monument. Foto: amstelveenweb.com

Wereldwijd blijkt de Amstelveense wijk Bankras in sportkringen bekendheid te genieten, dankzij een daar in de gelijknamige oude sporthal ontwikkeld trainingsconcept. Dat hield in dat getalenteerde volleyballers zich volledig gingen richten op het hoogst bereikbare. Het team speelde niet in de nationale competitie, maar trainde alleen voor internationale wedstrijden. De grondlegger van dit model was volleybalcoach Arie Selinger.

Het ‘model’ wordt nu op andere terreinen, die het welzijn van de wijk bevorderen, toegepast. Dat zei wethouder Jeroen Brandes vrijdag (12 mei) bij de onthulling van het van de oude naar de nieuwe Bankrashal verplaatste kunstwerk, voorafgaande aan de daar gespeelde interland volleybal Nederland-Tsjechië.

Onthulling Bankrasmonument en Interland volleybal

Vrijdag (12 mei) wordt het Bankrasmonument onthuld. Dit kunstwerk, dat jarenlang voor de oude Bankrashal stond, staat symbool voor het zogenaamde Bankrasmodel: een groep getalenteerde volleyballers trainde dagelijks in deze sporthal om het hoogst haalbare op het gebied van topsport te bereiken. Dit leidde uiteindelijk tot een gouden medaille op de Olympische Spelen van Atlanta 1996.

Het Bankrasmodel was ook de inspiratie voor Sportclub Bankras. Een samenwerking tussen scholen, huisartsen, wijkplatform en GGD die de afgelopen maanden succesvol initiatieven hebben ontwikkeld om de gezondheid en de sociale samenhang in de wijk te verbeteren in het kader van het programma ‘Gezond in de stad’.

Elfde Amstellanddag op 11 juni

Beschermers AmstellandZondag 11 juni is er voor de elfde heer een door Stichting Beschermers Amstelland georganiseerde Amstellanddag. Die officiële wordt geopend door burgemeester Mirjam van ’t Veld. Om 10.00 uur op de buitenplaats Wester-Amstel, Amsteldijk 55, met muziek van het Amsterdams Salonorkest en vele andere activiteiten.

Doel: meer bekendheid geven aan het eeuwenoude cultuurhistorische landschap waar de Amstel zich als een lint doorheen slingert, tot diep de stad Amsterdam.

‘Een schilderachtig gebied waar recreëren en genieten van rust en ruimte samenkomen, om de hoek van de stad’, zegt de stichting. Er is op 11 juni veel te doen, te beleven en te zien in Amstelland. De gasten worden op zo’n 50 locaties hartelijk ontvangen. Natuur, cultuurhistorie, kunst, culinair: alles wat Amstelland zo divers en bijzonder maakt is te zien en te beleven.

Oranje volleybalteam terug in Bankras

Peter Bot

Peter Bot

Het Nederlands volleybalteam komt vrijdag 12 mei terug in de wijk Bankras. De equipe van bondscoach Gido Vermeulen speelt ’s avonds in de Emergohal een oefeninterland tegen Tsjechië, ter voorbereiding op het WK-kwalificatietoernooi (23-28 mei). Deze interland is het klapstuk van de activiteiten in de Bankraswijk, waar voorafgaand aan de wedstrijd het Bankrasmonument wordt onthuld.

De Bankrashal is een begrip in de Nederlandse volleybalgeschiedenis. In deze sporthal sloot het Nederlands volleybalteam zich onder leiding van coach Arie Selinger dagelijks op om fulltime te trainen, zonder in de competitie uit te komen. Dit zogenaamde ‘Bankrasmodel’ leidde er jaren later toe dat Oranje onder leiding van coach Joop Alberda goud veroverde op de Olympische Spelen van Atlanta.

Politiek achter overdracht tennispark Startbaan

Rob Ellermeijer

Rob Ellermeijer

De gemeenteraad lijkt er in meerderheid mee akkoord te gaan dat tennisvereniging LTC Startbaan het gelijknamige tennispark in exploitatie overneemt. Dat gebeurt op voorstel van VVD en Burgerbelangen, maar was volgens wethouder Peter Bot al punt van discussie toen voor het Sportbedrijf Amstelveen een andere, meer zakelijke relatie met de gemeente werd ontwikkeld. Startbaan was een van de drie voorzieningen waarvoor zelfstandige exploitatie door verenigingen in het verschiet lag.

Hoewel in principe niet tegen de overdracht, zei GroenLinks-raadslid Kruijer zich ‘heel ongemakkelijk’ te voelen wegens de procedure. Zij vond dat een voorstel tot overdracht niet van raadsfracties, maar van B&W moest komen. Wat een van de indieners, Ron]b Ellermeijer (VVD) de uitspraak ontlokte dat de raad nu eenmaal niet altijd een afwachtende houding hoeft aan te nemen. Bovendien sluit het door twee raadsfracties gedane voorstel aan bij het door GroenLinks bewierookte ‘Right to Challenge’ (zeg maar de overname door burgers van overheidstaken).