Categorie: "Sport en recreatie"

Watersport in Poel onveilig door blauwalg

32149_fullimage_Poel_310x160De mag dan een zwembadje voor de Poel hebben aangekocht om te verhuren aan een ondernemer die ook ontspanning in het buitenwater (zogenoemd suppen) stimuleert, zij moet nu wel opnieuw op de waarschuwing van Hoogheemraadschap Rijnland wijzen dat menselijk contact met dat Poelwater gevaarlijk kan zijn.

Het was ooit allemaal anders gepland. Van de in Amstelveen overheersende VVD moest er een stadsstrand aan de Poel komen, zodat iedereen daar kon recreëren en zich voor zwem- en ander plezier in het water begeven. Regeren mag dan vooruitzien zijn, in dit geval vergat de VVD – trouw gevolgd door de een meerderheid in de gemeenteraad vormende coalitie – even verder te kijken dan de politieke neus lang was. Zwemmen in de Poel is namelijk allesbehalve aanbevelenswaardig. Dat kun je wel in de grote vijver van het Amsterdamse Bos doen, maar blauwalg verziekt al jaren het water in de Poel. Het Hoogheemraadschap heeft dat maar weer eens gemeten en komt tot die conclusie. Wie het toch doet, ermee in aanraking komt of iets naar binnenkrijgt, moet op irritatie aan ogen en/of huid, hoofdpijn, maag- en darmkrachten rekenen, meldt de gemeente in navolging van het schap. Ook het water liefhebbende honden kunnen er beter wegblijven. “Wij raden daarom af in de Poel te zwemmen of te watersporten”, meldt de gemeente.

Bridgen wordt blijkbaar populair

Op weg naar een clubGoed gevuld was het GO Centrum met bridgers, vorige week. Kennelijk willen veel Amstelveners met de denksport beginnen.

In het centrum werd dinsdag een zogenoemde inloop-avond gehouden, waar men onder leiding van een ervaren docent met het bridgen kennis kon maken.

Op de foto spelers die net de cursus 1 of 2 achter de rug hebben. In september starten in Amstelveen weer nieuwe bridgelessen. Cursus 1 op woensdagmiddag en donderdagavond voor nieuwelingen en de vervolgcursus 2 op dinsdagavond en donderdagmiddag. Voor opgeven en info: Eddy Mock (06 20002943) of Ria Disseldorp (06 41278169).

 

 

 

VVD: Duur blijvend sportbedrijf opheffen

Kees Noomen

Kees Noomen

Sportbedrijf Amstelveen blijft een bijlegger. Hoewel de relatie met de gemeente officieel is verzakelijkt en de toko meer op afstand kwam, moet er wel weer 1,25 miljoen euro heen ter bestrijding van zogenoemde ‘frictiekosten’, in gewoon Nederlands voor reorganisatie.

“Elk jaar leggen wij er geld bij en we gaan er nu gewoon mee door”, zei VVD-fractievoorzitter Kees Noomen donderdagavond in de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen (ABM). “Als dat zo doorgaat, moeten we het Sportbedrijf maar opheffen.”

Myra haalt geld op voor SOS Kinderdorpen

myra 2Tijdens het grootste Benjamin en F toernooi ter wereld, afgelopen weekend, heeft hockeyclub Myra geld ingezameld voor SOS Kinderdorpen. Er werd € 1000 opgehaald.

Totaal namen 66 teams deel aan het toernooi en er waren diverse inzamelingsacties. SOS Kinderdorpen is een internationale kinderontwikkelingsorganisatie. Het geld wordt ingezet voor kwetsbare kinderen die familieliefde ontberen, geen ouders en een veilig thuis hebben.

Schaatsclub wil sportcentrum aan Poeloever

Logo_122x120Schaatsvereniging ‘De Poelster’ wil aan de noordelijke Poeloever een multifunctioneel sportcentrum hebben. In een brief aan sportwethouder Peter Bot pleit zij er voor de oever, waar zich nu al onder meer het badje met horeca bevindt (Poel’s Up), verder te doen ontwikkelen.

Het centrum moet zich richten op individuele sportbeoefening, vindt De Poelster, die er zelf een clubhuis heeft. Ook is er al ongeveer zes jaar een ijsbaan, maar die is alleen te gebruiken aks het vriest. De leden van de vereniging maken gebruik van de Jaap Edenhal in Amsterdam. Door een voor meer sporten te gebruiken centrum, zou het management kunnen worden gecombineerd, denkt het bestuur van De Poelster.

 

 

Wapens uit de oertijd

KatapultNIEF1180x664Wapens uit de oertijd wachten zondagmiddag 23 juli om 12.00, 13.30 of 15.00 uur op kinderen van t tot en met 12 jaar. In het Amsterdamse Bos wel te verstaan.

Zij maken een pijl en boog, een speer en een katapult. En leren daarmee doelen te raken. Ouders en begeleiders mogen natuurlijk meekomen.. Start is bij de Boswinkel en de duur is een uur.

Kosten € 5,00 per kind en € 2,50 per ouder. Aanmelden en informatie: 020-5456100. www.amsterdamsebos.nl.

Bridgen in De Meent

kaarten1[1]Het barst van de bridgedrives deze zomer in Amstelveen. Er zijn ook van die zomerdrives in De Meent (Orion 3), van 17 juli tot en met 14 augustus. Die worden op maandagavond (19.30 uur) gehouden.  

Men kan zich ervoor aanmelden aan het begin van de avond, maar ook telefonisch ruim van tevoren.  De organisatoren vragen vaste bezoekers anderen die ook willen bridgen gewoon mee te nemen. “Er is genoeg plaats en hoe meer zielen, hoe meer bridgevreugd”, zeggen zij.

Jet Airways en TCS winnen Indian Cricket toernooi

Foto: Gemeente Amstelveen

Foto: Gemeente Amstelveen

Op het VRA Cricket terrein in het Amsterdamse Bos werd zaterdag voor de elfde keer het Amsterdam inbusiness Indian Cricket toernooi gehouden. Sportwethouder Peter Bot heette als locoburgemeester van Amstelveen de nieuwe de nieuwe Indiase ambassadeur in Nederland, H.E. Rajamony, en diens vrouw plus de bedrijventeams welkom. Jet Airways en TCS wonnen de strijd en namen twee bekers in ontvangst uit handen van Gerard Inden van de KNCB, Jolanda van der Aart, directeur India desk van amsterdam inbusiness en Peter Bot.

Stadsplein in beweging

Sportbedrijf Amstelveen sportmarkt Peter Bot(Large)Er waren 37 sport-, beweeg- en gezondheidsaanbieders zaterdag de sport- en verenigingsmarkt. Zo was die althans aangekondigd, maar volgens het Sportbedrijf was het de sport- en gezondheidsmarkt, die bezocht werd door sportwethouder Peter Bot. Hij maakte samen met directeur Peter Verdaasdonk van het Sportbedrijf een tocht langs de stands.

Er werden van 10.00 tot 16.00 uur ook doorlopend demonstraties en clinics gegeven. Er kon door de bezoekers deelgenomen worden aan diverse sporten, van jeu de boules, bridge en schaken tot dans, sprongkrachttesten en tennis.

Info over rollator- of rolstoelracen

sportOp maandag 10 juli 19.00-20.00 uur organiseren Sportbedrijf Amstelveen en atletiekvereniging AV Startbaan een informatie avond over RaceRunning. Dat gebeurt in het clubhuis van AV Startbaan, Startbaan 1A.

RaceRunning is een stroming binnen de atletiek waarbij kinderen, jongeren en volwassenen die in het dagelijks leven afhankelijk zijn van een rollator/rolstoel door middel van een aangepaste driewielfiets (zonder pedalen) kunnen rennen.