Categorie: "Sport en recreatie"

Nieuwe Bankrashal ongeschikt voor interlands

Foto: amstelveenweb.com

Foto: amstelveenweb.com

In de Nieuwe Bankrashal kunnen geen interlands op het gebied van volleybal worden gespeeld, omdat er geen fors publiek mogelijk is. De wedstrijd op vrijdag 12 mei tussen Nederland en Tsjechïë wordt dan ook gespeeld in de Emergohal. Dat werd bekend gemaakt tijdens de vergadering van het wijkplatform Bankras-Kostverloren op woensdag 29 maart.

Ook op 12 mei, een Amstelveense feestdag, wordt het beeld Mozaïek onthuld bij de Nieuwe Bankrashal, dat voorheen bij de oude stond ter eere van het daar ontwikkelde wereldwijd beroemd geworden ‘Bankrasmodel’ voor volleybal. Ter voorbereiding van de feestelijke dag, ook voor de wijkbewoners, zijn vijf werkgroepen gevormd. De interland wordt ’s avonds om 20.00 uur gespeeld. Voor de tweede keer wordt ook de Bankras Award uitgereikt. Verder is er een receptie met beroemde volleyballers uit het verleden, die bij de onthulling van het beeld aanwezig zijn.

Kick-off dagen nieuw seizoen Golfcentrum Amsteldijk

GCA_Kick-off_WEB-header_2017Zaterdag 1 en zondag 2 april zijn de ‘kick-off’ dagen van Golfcentrum Amsteldijk. Het nieuwe golfseizoen gaat dan van start. Er zijn veel (gratis) activiteiten voor iedere golfer, zowel beginnend als gevorderd.

Jong of oud, met veel of weinig tijd, kunnen bijvoorbeeld kennis komen maken met golf dankzij een gratis proefles.

Wie al golfervaring heeft, maar nog geen GVB kan het lesprogramma ‘Op naar de grote baan’ volgen. Naast het verder verfijnen van de techniek wordt hier ook aandacht besteed aan hoe op een leuke en vlotte manier op de grote baan te spelen met het GVB. Tijdens de Kick-off Dagen kan men gratis deelnemen aan een proefles ‘Op naar de grote baan’. En er is een proefles voor de jeugd, waar men zijn (klein) kind gratis met de sport kennis kan laten maken.

Wekelijks wandelen uit Huis a/d Poel

Een kleine groep dames maakt elke vrijdagmiddag (14.00 uur) een wandeling die begint bij ’t Huis aan de Poel. De groep heet ‘Alle remmen Los’. De meeste wandelaarsters gebruiken een rollator.

Soms lopen zijn rondom het Huis aan de Poel, maar ook gaan zij soms het bos in. Een wandeling duurt, inclusief een korte pauze, ongeveer een uur. De groep drink soms onderweg koffie of thee, maar dat kan ook achteraf in het Huis aan de Poel. Wie mee wil doen kan contact opnemen met 06 14 80 28 78.

 

100e klant bij fit20 studio

FitBij de per 1 april een jaar bestaande fit20 studio van Jasper van Doornik aan de Burgemeester Haspelslaan trainen inmiddels ruim honderd leden. De honderdste klant was Peter Abma, commercieel directeur van Vermogensbeheer OHV.

Fit20 Amstelveen richt zich op mensen die weinig tijd hebben en gebaat zijn bij persoonlijke begeleiding. Tijdens een individueel programma wordt er met de klanten in 20 minuten per week gewerkt aan een betere conditie. Zonder omkleden en zonder te transpireren wordt de focus gelegd op de spieren in benen, buik, rug, borst en armen. De zes verschillende oefeningen zijn intensief en worden gecontroleerd in slow motion uitgevoerd. In minder dan een half uur staat het lid weer buiten.

Fietsen in het Bos

Fietsen in het Amsterdamse Bos kan op zondagmiddag 12 maart om 14.00 uur. De boswachter laat de fietsers de mooiste plekken van het bos zien.

Onderweg vertelt de boswachter allerlei wetenswaardigheden. Kosten € 5,00 p.p. Alleen voor volwassenen. Duur: 2 uur. Aanmelden 020-5456100. www.amsterdamsebos.nl.

De Boswinkel, Bosbaanweg 5, is geopend van dinsdag t/m zondag: 10.00 – 17.00 uur.

 

 

B&W: doorgaan met sporten op kunstgras

Jeroen Brandes

Jeroen Brandes

In reactie op het televisieprogramma ZEMBLA, waarin nieuw onderzoek naar de schadelijkheid voor de gezondheid van uit oude banden verkregen rubber in kunstgras werd aanbevolen, laat wethouder Jeroen Brandes weten dat het volgens het RIVM niet nodig is. Hij blijft er bij dat voorshands sporten op die velden geen gevaar oplevert.

Kern van de uitzending was de vraag of het dossier kunstgrasrubber dicht kan of dat er nog steeds zorgen zijn over de veiligheid van de korrels. Zembla besteedde aandacht aan een recent onderzoek van de VU naar de effecten van stoffen die uitlogen uit rubbergranulaat bij zebravisjes en -embryo’s. De onderzoekers bepleiten dat meer onderzoek nodig is naar de gezondheidsrisico’s van kunstgraskorrels bij mensen.

Volgens het RIVM leverde het VU onderzoek geen aanvullende inzichten op over risicoschatting en schadelijke effecten op mensen. De studie zou te klein zijn en de onderzoeksmethode niet representatief genoeg voor veldomstandigheden.

‘Beweegbox’ in nieuwe turnhal

46fHBEWdIn de nieuwe turnhal bij de Goudsmithal aan de Sportlaan komt een zogenoemde Beweegbox. Het is volgens de leverancier de eerste in Nederland. Gemeente, Sportbedrijf, Amstelveen College en lokale gymnastiekverenigingen, die in de turnhal gaan sporten, kiezen voor de beweegbox als onderdeel van de hal. De Ben Goudsmithal ligt bij en wordt ook gebruikt door het Amstelveen College. 

De Beweegbox bestaat uit een vierkante vloer van 16 x 16 meter, te verdelen in vier kwadranten, waardoor in kleinere groepen effectiever kan worden gesport. Zowel traditionele, moderne als toekomstgerichte beweegvormen zijn er voor alle leeftijden mogelijk.

Op woensdag 9 maart zal om 14.00 uur wordt de formele samenwerking tussen het bedrijf De Beweegbox, de gemeente Amstelveen en Sportbedrijf Amstelveen bekrachtigd. Dit gebeurt op de stand van De Beweegbox tijdens de Dag van de Sportaccommodatie in Expo Houten. Deze beurs is gratis toegankelijk. www.dagvandesportaccommodatie.nl

Trainingsprogramma wandelen in De Bolder

pedometer2Onder het motto ‘Elke stap telt’ bestaat er een wandeltrainingsprogramma, waarover dinsdag 28 februari (14.30 uur) in wijkcentrum De Bolder een informatiemiddag wordt gehouden. Het programma omvat een stappenteller, persoonlijke opbouwplannen, verbeteren van de conditie, samen wandelen en gezelligheid. Dat melden de organisatoren.

Het trainingsprogramma bestaat uit 12 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uren (van 7 maart tot en met 23 mei) en richt zich vooral op niet-actieve en minder actieve volwassenen.

Wijkcentrum de Bolder (telefoon 020-6471509) is wekelijks het vertrek – en eindpunt. Deelname aan `Elke stap telt’ kost € 35, inclusief stappenteller (bruikleen), koffie / thee en een persoonlijk opbouwplan en professionele begeleiding.

Wethouder Bot regisseert overleg rond NTC

Peter Bot

Peter Bot

Wethouder Peter Bot gaat zich, overeenkomstig de wil van de gemeenteraad, actief bemoeien met het overleg tussen eigenaar en bouwer Netjes enerzijds en omwonenden anderzijds. Die toezegging deed hij woensdagavond aan de gemeenteraad, die de plannen voor de vestiging van een Nationaal Tennis Centrum (NTC) en kantoor van de tennisbond op sportpark De Kegel aan de Bovenkerkerweg besprak.

Met de SP tegen keurde de raad een zogenoemde startnotitie goed, waarin het hoe en waar van het project staat beschreven. Er worden 80 woningen gebouwd in de zogenoemde middeldure huursector. Daarin liggen de huurprijzen tussen de 710 en 1000 euro per maand. Die zijn nodig om de totale herinrichting van het bestaande sportpark De Kegel mogelijk te maken. Daarvan maakt ook uitbreiding van het Grand Hotel Amstelveen deel uit. Alvorens een wijziging van het bestemmingsplan goed te keuren, wil de gemeenteraad dat de wethouder de regie op  zich neemt bij het overleg tussen de projectontwikkelaar en de omwonenden.

Riejanne Markus sportvrouw v.h. jaar

Riejanne Markus met directeur Offenbach van Sportbedrijf.

Riejanne Markus met directeur Offenbach van Sportbedrijf.

 

Hij vertelde tijdens het galafeest te stoppen met de kano. Volgens het Sportbedrijf Amstelveen, waarvan directeur Dave Offenbach – naar hij op de dag van het gala meedeelde – medio dit jaar afscheid neemt, was 2016 een heel goed sportjaar voor Amstelveen.

Er zijn 46 kampioenen, 3 teams en 86 titels behaald in 12 verschillende sporten door de Amstelveense sporters. De meesten van hen werden Nederlands kampioen in hun sport, maar er zitten ook bijzondere titels bij.

 

Daniel Gebru won dit jaar onder meer goud op de Paralympische Spelen, waar ook Patrick Bos een bronzen medaille aan zijn lijst van titels mocht toevoegen, beiden op het onderdeel wielrennen. Op de Olympische spelen won Kelly Jonker met het Nederlands hockeyteam dit jaar zilver. Amstelveen mocht ook een Wereldkampioen bijschrijven: Femke Markus won deze titel in de ploegenachtervolging schaatsen junioren A.