Peter Bot wil turnconflict over huur oplossen

BODY FITOmdat, behalve Martin Kortekaas van GroenLinks (die de daarna volgende vergadering van een raadscommissie als voorzitter moest leiden), geen raadslid van een andere partij aanwezig was bij de SP-actie, miste ook Rob Ellermeijer (VVD) woensdag de gelijktijdig gehouden turndemonstratie voor het raadhuis. En Ellermeijer maakte zich wel zorgen over de stevige huurverhoging, waardoor er in juli een einde dreigt te komen aan een eeuw turnen in Amstelveen.

Dat laatste betoogde Marcel Suijk tijdens de raadscommissie Burgers en Samenleving. De turnverenigingen FIT en ODIN, met zo ongeveer 800 leden (van wie 650 breedtesporters), kunnen ondanks een contributieverhoging van 10% de hogere huur, in rekening te brengen door Sportbedrijf Amstelveen, niet betalen. Dat betoogde Suijk, die insprak namens de twee organisaties met overigens fusieplannen.

Marcel Suijk van Fit. Foto: amstelveenweb.com

Marcel Suijk van Fit. Foto: amstelveenweb.com

Er werd al 15 jaar gebruik gemaakt van de aftandse turnzaal aan de Appellaan die al in de negentiger jaren op de nominatie stond om te worden gesloopt. Inmiddels wordt een zogenoemde Beweegbox met turnzaal aan de Ben Goudsmithal toegevoegd. Die gaat binnenkort open en daarmee de nieuwe huur. In plaats van € 23 per uur gaan de verenigingen, bij wie nu al een verlies van vijftig mille op de begroting prijkt, dan ongeveer het dubbele betalen. Overigens brengt het Sportbedrijf ook voor voetbalvelden drie keer zoveel in rekening als de prijs die in Amsterdam geldt, meldt sportkenner Fits Suèr.

Om tafel

Volgens de verenigingen zijn die vrijwel niet bij de voorbereidende gesprekken over de nieuwe turnhal betrokken geweest.

Peter Bot

Peter Bot

Sportwethouder Peter Bot meldde dat de turnverenigingen met het Sportbedrijf over de prijs hebben gesproken. “Niet met mij”, voegde hij er aan toe. “Ik zou graag met alle partijen om tafel zitten.”

Intussen meende hij wel dat een huur is afgesproken die onder de marktprijs ligt en het Sportbedrijf ook een onderzoek naar prijzen in de omgeving heeft ingesteld. “Het verrast mij dat de verenigingen nu zeggen de huur niet te kunnen betalen.” Hij wees er op dat in de meerprijs nu ook gas, licht, materialen en schoonmaakkosten zijn begrepen. “Het is dus een beetje appels met peren vergelijken, wat nu wordt gedaan.”

Gouden kraan

Hij herinnerde aan een vorig jaar gedane uitspraak van en bestuurder dat goed naar de wensen van de turnverenigingen is geluisterd de bouw van de turnhal plus eerste Beweegbox van Nederland. Bot zegde de commissie toe snel aan tafel te gaan met de overhoop liggende partijen. Ellermeijer gaf wel toe dat nogal laat de problemen zijn gecommuniceerd naar de wethouder. Suijk hield intussen vol dat er, vooral door de Beweegbox (extra accommodatie om op een moderne manier te sporten), een hogere huur wordt gevraagd. “Wij moeten betalen voor gouden kranen, waar wij niet om hebben gevraagd.”

 

 

Lees ook:VVD: Huur nieuwe turnhal te hoog
Lees ook:‘Beweegbox’ in nieuwe turnhal
Lees ook:VVD: ‘Sport kan efficiënter”
Lees ook:Huur sportaccommodatie 2,85 procent omhoog
Lees ook:Aanbouw Ben Goudsmithal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.