Categorie: "Horeca"

Bierfestival in Anna

wp6078554e_05_06In proeflokaal ANNA, de voormalige Annakerk, vindt op Bevrijdingsdag (5 mei) het zogenoemde Bierfestival Seasons plaats. Dat wordt georganiseerd door de lokale bierproducent Naeckte Brouwers.

Het festival is genoemd naar Saison, een oorspronkelijk uit Noord-Frankrijk en het aangrenzende Wallonië komend bier, dat in boerderijen werd gebrouwen. Na de drukke oogstmaanden dronken boeren het ’s winters. Er worden in ANNA 20 saison bieren getapt, afkomstig van veertien plaatselijke brouwerijen.

Het is een typisch plattelandsbier, met een kelderachtige aroma en een droge afdronk. Doordat er diverse kruiden, specerijen, fruit en gebrande mouten in zijn verwerkt, ontstaan verschillende smaken.

‘De Vulkaan’ wordt gesloopt

Foto: amstelveenweb.com

Foto: amstelveenweb.com

Café De Vulkaan, lang geleden een snackbar, wordt gesloopt. Het pand staat al enige tijd leeg en wethouder Herbert Raat zegt dat de locatie wordt gereserveerd voor herontwikkeling van de Van der Hooplaan. ‘De Vulkaan’ staat daar op nummer 109.

Volgens de wethouder is aan het interieur de laatste dertig jaar weinig gedaan. De kosten van de sloop worden op 20 mille geschat, die ten laste komen van de begroting voor Vastgoed. Het gebouwtje, waarvan de oorspronkelijke gevel uit asbest houdende panelen bestaat, is eigendom van de gemeente.

In horecakringen was de animo voor het kopen van het café matig, omdat een huurcontract van maximaal een jaar werd geboren aan exploitanten. Overigens is het al jaren de bedoeling de Van der Hooplaan op te waarderen, waardoor “De Vulkaan’ met verdwijnen. Maar de herontwikkeling is er eigenlijk nooit goed van gekomen, behouders dan de nieuwbouw voor supermarkt Coop op de plek waar ooit een Volvo garage was gevestigd.

Pizzeria Gusto moet stoppen met houtoven

Foto: amstelveenweb.com

Foto: amstelveenweb.com

‘Gusto World of Pizza’, de pizzeria aan de Dorpsstraat 84, moet nu toch stoppen van de gemeente met het gebruik van een op hout gestookte oven. Het bedrijf krijgt zes weken de tijd tot een acceptabele oplossing te komen. Omwonenden achter het restaurant aan Tempelhof klaagden herhaaldelijk over overlast door roetneerslag en stank, via de afvoerpijp van de oven.

Diverse omwonenden kwamen met hun klachten ook naar een raadscommissie. Wethouder Herbert Raat van Vergunningen en Handhaving (VVD), die tot het uiterste zowel de belangen van de ondernemer als die van de omwonenden wilde beschermen, onder meer mediation voorstelde, vertrouwt er nu niet meer op dat door de pizzeria aangedragen oplossingen gaan werken. “Ondanks een handhavingstraject, waarin maatwerkvoorschriften zijn opgelegd, is de situatie niet verbeterd”, schrijft Raat nu aan de gemeenteraad.

Bells Club en Partycentrum blijven langer open

Foto: Bells Club

Foto: Bells Club

De Bells Club en Partycentrum Van den Adel mogen ook in de toekomst later open blijven dan tot 03.00 uur. Het was destijds allemaal begonnen om Uilenstede. GroenLinks fractievoorzitter Axel Boomsma, gesteund door D66, drong herhaaldelijk aan op vergunning om daar het studentencafé langer open te houden.

Er kwam een pilot voor de gehele horeca in de stad, maar juist het etablissement in Uilenstede maakte er geen gebruik van. Opvallend, vindt burgemeester Mirjam van ’t Veld in een brief aan de raad.

Open Dagen op wijngaard Amsteltuin

poster september 2017Wijngaard ‘De Amsteltuin’ aan Langs de Akker 5 (bij de Emergohal) houdt zaterdag 23 en zondag 24 september (12.00 tot 17.00 uur) Open Dagen. De wijnen van vorig jaar zijn bekroond, bij de nationale Wijnkeuring der Lage Landen. Het dagcentrum van de Amsteltuin maakte een aantal andere producten gemaakt, zoals Verjus en traditionele wijnazijn.

Tijdens de open dagen kan men kennis maken met de unieke verzameling van Nederlandse top-wijnen in de nieuwe winkel. Verder kan men er de poppen van Niska’s Cutiez, zeep en parfum uit de Beemster, houten huisjes van de Houtstek, Verjus, traditionele wijnazijn, druivensap en de Amstelgrappa van distilleerderij de Schans uit Uithoorn kopen. Ook is er een expositie van honing, grappa en houten artikelen.

Pijp pizzeria moet weg, vinden omwonenden

Foto: amstelveenweb.com

Foto: amstelveenweb.com

Namens tientallen omwonenden hebben er vier donderdagavond bij de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen (ABM) hartgrondig geklaagd over de overlast die zij zeggen te ervaren door de afvoerpijp van een hout gestookte over in pizzeria Gusto aan de Dorpsstraat. De bewoners van het daarachter gelegen Tempelhof zeggen dat hun gezondheid wordt aangetast door rook die schadelijke elementen als fijnstof bevat.

Verzet tegen vervanging Jagershuis door woningen

Floortje Gordon

Floortje Gordon

Nu er blijkbaar met het historisch besef van de gemeente iets is veranderd en niet meer nonchalant elk monument tegen de vlakte gaat voordat men het weet, om het door kantoren en woningen te vervangen, kon discussie over het de geplande sloop van het ’t Jagershuis niet uitblijven. Een projectontwikkelaar wil er zeven dure huizen neer zetten, maar de gemeente liet al weten daarvoor dan niet het verdienmodel van dat bedrijf, maar de cultuurhistorische waarde voor het straatbeeld als criterium te hanteren bij het afgeven van een vergunning.

Dat straatbeeld is overigens een door het Rijk beschermd Dorpsgezicht, dus men kan er niet alle kanten mee op. Overigens schrapte het Rijk ’t Jagershuis sec van de monumentenlijst. Of de gemeente het nu op de hare plaatst- deed het met een bunker tenslotte ook wegens geconstateerde historische waarde – is onduidelijk.

Beroemde schilderijen op etiketten ‘KLM-wijn’

2015-klmimagestlokciy7KLM schenkt in de maanden augustus en september vijf speciale wijnen in de World Business Class. Op de etiketten van de wijnflessen staan schilderijen uit het Rijksmuseum van de meest bekende Nederlandse schilders uit de Gouden Eeuw afgebeeld. Ter gelegenheid hiervan vond op 19 juli een feestelijke wijnproeverij plaats in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Organisator Activin Wine Group, het Rijksmuseum en KLM ontvingen diverse journalisten om deze unieke samenwerking tussen KLM en het Rijksmuseum te vieren. De schilderijen die op de etiketten staan zijn bijvoorbeeld Het Melkmeisje van Johannes Vermeer en De Staalmeesters van Rembrandt van Rijn. De meesterwerken die op de wijnen staan zijn te bewonderen in het Rijksmuseum.

Afslankketen biedt Take Away aan A’damseweg

newfysic-468x500De afslankketen NewFysic, met meer dan 40 vestigingen in Nederland en België, opent op 11 juli aanstaande haar eerste NewFysic Take-away vestiging aan de Amsterdamseweg 522 in Amstelveen. Die is niet alleen bedoeld voor mensen die de NewFysic-methode volgen, maar voor iedereen die een zogenaamde life-food balans en healthy lifestyle bovenaan het lijstje heeft staan.

NewFysic haakt in op de hype van gezond en bewust eten. Omdat niet iedereen tijd heeft om iedere dag een verantwoorde maaltijd te koken, opent NewFysic haar eerste Take-away vestiging. Men kan er terecht voor lekkere verantwoorde eenpersoons vis, vlees of vegetarische maaltijden met een culinaire twist. De maaltijden zijn gebaseerd op het NewFysic voedingsplan, bevatten veel groenten, geen schadelijke e-nummers of andere toevoegingen en zijn vers bereid. Een greep uit het maaltijden-assortiment: zalmforel met kruidensaus, rundvlees Teriyaki met zilvervliesrijst, kip curry of gegrilde gamba’s. Prijzen vanaf euro 6,95 per maaltijd.

Raat hoopt dat OD er met pizzeria uitkomt

Joep van Erp

Joep van Erp

Niet om omwonenden achter te stellen bij een ondernemer, maar om als gemeente alles te hebben gedaan om de zaak op te lossen. Dáárom stelt wethouder Herbert Raat nu een mediation voor tussen de pizzeria aan Tempelhof in het Oude Dorp en buren ervan.

De wethouder antwoordde dat donderdag op vragen van de SP over de overlast veroorzakende uitlaat van de oven van het bedrijf. “Het is een lastige situatie”, gaf Raat toe. Dat hij het advies nat de Welstandscommissie naast zich had neergelegd, zoals SP-fractievoorzitter Joep van Erp zei, heeft volgens niet met de overlast van de pijp te maken. Door die commissie was alleen op het aanzien in de openbare ruimte gelet.