Categorie: "Horeca"

Bij De Kruidfabriek lunchen tegen prostaatkanker

kruidfabriekSamen met Blue Ribbon gaat het Amstelveense horecabedrijf De Kruidfabriek aan de Oude Molen 5 de strijd aan tegen prostaatkanker, waarop iedere man boven de 4o nu eenmaal kans heeft. Om aandacht te vragen voor dit probleem komen beide tijdens Vaderdag in actie onder het motto: ‘doe je vader de das om, voordat prostaatkanker dat doet’.

Blue Ribbon wil iedereen tijdens Vaderdag (zondag 18 juni) stimuleren vaders uit te nodigen voor een lunch en een goed gesprek over zijn gezondheid te voeren. Om dit ter sprake te brengen heeft Blue Ribbon een zelfgemaakte stropdas als uitnodiging ontwikkeld.

De Kruidfabriek ondersteunt de actie. Topchef Peter Lute organiseert op 18 juni een complete lunch in het teken van deze Vaderdagactie, waarvan de opbrengst direct naar onderzoek en voorlichting over prostaatkanker gaat. Daarnaast heeft Lute voor de Blue Ribbon website een speciaal lunchrecept ontwikkeld als inspiratie voor de thuiskokers.

Zwembad aan de Poel geopend

Melissa en Rob de Ruyter. Foto: amstelveenweb.com

Melissa en Rob de Ruyter. Foto: amstelveenweb.com

Officieel werd het zwembad in de Poel zaterdag middag voor genodigden geopend en zondag, op Moederdag, was er Open Dag. De officiële opening werd door stadsdichter Matthijs den Hollander gepresenteerd. Die interviewde de wethouders Maaike Veeningen van Economische Zaken en Peter Bot van Ruimte en Duurzaamheid, alsmede exploitanten Melissa en Rob de Ruyter van Poel’s Up.

Rond het op pontons drijvende bad is ook een horecavoorziening aangebracht. De exploitanten vertelden dat er lang geleden een echt zwembad was bij de Poel. Wethouder Bot herhaalde op vragen van Den Hollander nog maar eens dat zwemmen in het water van de Poel niet kan, omdat daarin teveel blauwalg zit.

Topchef Peter Lute: restaurant in ex-stadsarchief

LUTEPeter en Marieke Lute – bekend van De Kruidfabriek, Explore en LUTE® restaurant – openen in oktober een nieuw restaurant in Amsterdam: The ARC by LUTE. Het complete gastronomische concept is onderdeel van het nieuwe vijf-sterren Pestana Hotel aan de Amsteldijk, gevestigd in het voormalige Amsterdamse stadsarchief, dat voor die tijd het raadhuis van Amstelveen was.

“Toen wij voor het eerst een kijkje namen in het pand overkwam ons hetzelfde gevoel als 15 jaar geleden op de plek waar we ons eerste restaurant in Ouderkerk aan de Amstel realiseerden. De energie, het pand, de historische waarde, de natuur en de magie. Alles klopte,“ zeggen Peter en Marieke Lute

Lute tekent voor een totale invulling van eten, drinken en gastvrijheid in het nieuwe hotel. The ARC. geeft Peter Lute naar eigen zeggen de kans om met een top team zijn verfijnde maar gewaagde visie midden in de bruisende metropool van Amsterdam te introduceren aan lokale en internationale gasten.

Papa John’s Pizza aan Rooseveltlaan

10249129De vierde Nederlandse vestiging van Papa John’s Pizza is geopend aan de Eleanor Rooseveltlaan. Het is de eerste in Amstelveen van de Amerikaanse pizzaketen in 1984 begon en inmiddels ruim 470 restaurants heeft in Europa. Het hoofdkantoor staat in Louisville, Kentucky (VS).

Papa Papa John’s International claimt de op twee na grootste pizzaketen in de wereld te zijn en pizza’s met vers handgedraaid deeg te leveren. Naast de vestiging in Amstelveen komen er nog tien in de omgeving van Amsterdam en Utrecht. Behalve een restaurant is er ook een korps van pizzakoeriers. www.papajohns.co.nl

 

Restaurant ‘Aan de Poel’ 10 jaar

poel 3Restaurant Aan de Poel bestaat in oktober 10 jaar. Eigenaars Stefan van Sprang en Robbert Veuger verzamelden met hun concept twee Michelinsterren. Om het jubileumjaar te vieren organiseert Aan de Poel de komende maanden een serie bijzondere festiviteiten.

Chef-kok Stefan van Sprang kookt bijvoorbeeld op 6 maart met diverse andere topchefs een zesgangendiner voor het goede doel. Inclusief wijnarrangement kost een couvert €150,00, de volledige opbrengst van die avond gaat naar CliniClowns.

http://bit.ly/2mfh6dv

Verder komt er in het voorjaar een speciale jubileumeditie uit van de eigen olijfolie. In een cadeauverpakking zitten twee of drie flessen biologische tafelolie, in de smaken basilicum, truffel of knoflook. De basilicumolie laat zich lekker combineren met brood uit de oven. De truffelolie is een geweldige hulp bij het koken, gerechten met risotto en paddestoelen zijn hiermee op smaak te brengen. Onmisbaar in iedere keuken is de knoflookolie, waarmee men bijvoorbeeld geroosterde groenten een extra touch geeft. De olijfolie is te koop in het restaurant en vanaf april 2017 in de Aan de Poel webshop.

Nachtvergunning Bell’s Club ingetrokken

Burgemeester Mirjam van 't Veld

Burgemeester Mirjam van ‘t Veld

De toestemming tot vroeg in de ochtend open te zijn, wordt de Bell’s Club aan de Amsterdamseweg voorlopig ontnomen. Dat heeft de burgemeester Mirjam van ’t Veld de gemeenteraad laten weten.

Op verzoek van de gemeenteraad werd vorig jaar tot een verruiming van de openingstijden voor horeca besloten. GroenLinks wilde dat de horeca vooral in Uilenstede langen open mocht blijven. Daar loopt nu een proef mee, waarbij andere horecazaken zich – als zij daarom vroegen – konden aansluiten. De meeste bedrijven voelden er weinig voor, maar voor vooral partycentra, discotheken en nachtclubs lag dat anders.

Daarom meldde ook de Bells Club zich aan voor deze pilot. Maar in korte tijd – tussen september en eind december – deden zich daar zeven verstoringen van de openbare orde voor, schrijft de burgemeester. Het ging om zware mishandeling van personen, vechtpartijen, overlast door de jeugd en openlijke geweldpleging tegen personen, laat de burgemeester weten.

Chinese culinaire cultuur in Kostverlorenhof

download‘Culinaire cultuuravond’ noemt Hu Shao Ting, eigenaar van het Chinese restaurant Yu Woah aan Kostverlorenhof, waar er op woensdag 11 januari (18.30 uur) gaat gebeuren. “De ultieme beleving van de Chinese kookkunst”, noemt hij het zelf.

Hu Shao Ting is Grootmeester-chef in de “Chinese Intangible Cultural Heritage Cuisine” en tweevoudig wereldkampioen Chinese Cuisine. Hij vervolgt met het diner op 11 januari zijn culinaire cultuuravonden met een Dim Sum menu uit de meest gevarieerde keuken van China, de Kantonese keuken. Die wordt gekenmerkt door zoetzure accenten, waarin het vooral draait om kleur, samenstelling van gerechten en contrasterende smaken. “De seizoenen van het jaar komen heel sterk naar voren in de gerechten die in deze keuken gemaakt worden”, zegt de chef-kok. “Het eten is gezond, kleurrijk, niet te gekruid en erg fijn van smaak en geur. De meeste gerechten worden ‘al roerend gebakken’, waardoor smaak en sappigheid van de ingrediënten bewaard blijven.”

‘Accuraat’-sessie van de VVD

ondernemer vvdZoals gebruikelijk bij de beleden maar niet nageleefde transparantie van de lokale politiek blijkt de VVD-fractie in het geheim op bezoek te zijn geweest bij Accuraat aan de Legmeerdijk, leverancier van horecabenodigdheden voor feesten en partijen. Media mochten er niet allemaal bij, maar achteraf kwam er wel een persbericht, waarin staat wat iedereen al wist: dat het belang van ondernemers bij de VVD hoog in het vaandel staat.

VVD: Blijft horeca bereikbaar tijdens ‘brugwerk’?

VVDNIEUW2Komt er nou wel of niet een oplossing voor autoverkeer naar de horecabedrijven aan de Amstelzijde als de provinciale brug over de Amstel wordt verbouwd? Dat wil de VVD graag van B&W weten. De fractie in de gemeenteraad heeft schriftelijke vragen gesteld aan B&W, waarop zij overigens natuurlijk als coalitiepartij de antwoorden allang weet, maar reclame voor de bühne is natuurlijk nooit weg.

Aanleiding voor de schriftelijke vragen is de melding in de media dat er tijdens de werkzaamheden een tijdelijke oplossing voor het autoverkeer komt. De VVD zegt te willen weten wanneer de raad daarover wordt geïnformeerd, wat nu de stand van zaken is en of er wel een goede verbinding over de Amstel blijft gehandhaafd. En vooral natuurlijk of de ondernemers aan de Amstelzijde zonder vertragingen. Ook wil de fractie weten of de tijdelijke oplossing door de provincie – eigenaar van de brug – wordt betaald.

 

 

 

Raad keurt openingstijd McDonald goed

Peter Bot

Peter Bot

De gemeenteraad blijft er bij dat de vestiging van McDonalds aan de Zijdelweg net Mac Drive gedeelte in het weekend pas om 02.00 uur hoeft te sluiten. Een door SP, CDA en GroenLinks ingediend amendement om de sluiting van het volledige complex (restaurant en Mac Drive) om maximaal 24.00 uur te laten plaats vinden, werd terzijde geschoven.

Eerder was wel een zogenoemde omgevingsvergunning afgegeven voor het bedrijf, waarin stond dat het fast food restaurant ’s nachts gesloten zou zijn, maar daartegen kwamen omwonenden in verzet. De rechter bepaalde dat Amstelveen duidelijker moest aangeven wat het onder ’s nachts verstaat. Vandaar de gevraagde uitspraak van de raad. Op voorstel van B&W werd nu de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aangevoerd. Niet juist, vinden tegenstanders in de raad, want die bevat voorschriften voor heel de horeca en de Mac Donalds ligt niet in een horecagebied, een heeft een uitzonderingspositie, waarvoor ook uitzonderlijke maatregelen op zijn plaats zijn.