Categorie: "Bedrijfsleven en economie"

Kerstborrel voor ondernemers

co van der horstNadat daar eerst in alle beslotenheid de ledenvergadering van de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA), zijn anderen voor de traditionele kerstborrel op dinsdag 19 december van 17.30 uur af welkom in het Coco café (Kunst & Co) bij Co van der Horst in Bovenkerk.

Op dinsdag 19 december sluiten wij ons verenigingsjaar graag samen af tijdens onze Kerstborrel bij Wooncentrum Co van der Horst, zegt de vereniging.

Tijdens de voor media verboden algemene vergadering, die om 16.15 uur begint en vroeger openbaar was, worden de plannen voor het komende jaar gepresenteerd. Daarin ligt nog meer dan voorheen de focus op behoeften van leden en groepen binnen de vereniging, meldt OA.

Weer ‘pensioenmomentje’ bij Zwitser Leven

VIVAT-Amstelveen-2017-Om mensen met algemene vragen over pensioen tegemoet te komen, organiseert Zwitserleven, waarvan het hoofdkantoor in Amstelveen staat, weer het maandelijkse ‘PensioenMomentje’. De experts van Zwitserleven staan geïnteresseerden op het hoofdkantoor dan gratis te woord. Zwitserleven zegt graag mensen bewust te willen maken van de verschillende momenten die van invloed zijn op hun pensioen.

Acht bepalende momenten

Hans Visser, pensioendirecteur bij Zwitserleven: “Wat veel mensen niet weten is dat er in een mensenleven acht beslissende momenten zijn die een grote invloed hebben op het inkomen voor later; eerste baan, nieuwe baan, arbeidsongeschiktheid, eigen bedrijf, trouwen, scheiden, overlijden en met pensioen gaan. Op zulke momenten is het verstandig om na te denken over later. Veel mensen laten dit achterwege en zijn daardoor onvoldoende voorbereid op hun financiële toekomst.”

Probus Amstel III bestaat 25 jaar

cropped-probus_logo1Eerder deze maand werd het zilveren jubileum van Probus Amstel III gevierd, een van die drie probusclubs in Amstelveen en omgeving. Er was een diner voor de leden in de Gerardus Majella koepel (Rijksmonument) te Amsterdam, de thuisbasis van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ter gelegenheid van dat 25-jarige bestaan voerde het orkest werk van Vivaldi uit.

Probus staat voor Professionals en Business. De club Amstel III onderscheidt zich doordat zowel mannen als vrouwen deelnemen aan de bijeenkomsten die om de 14 dagen plaatsvinden. Een praatje met drankje, een interessante lezing door één van de leden en/of een gastspreker en een aangename lunch met elkaar vormen de vaste programmaonderdelen.

Ondernemersclub houdt jaarvergadering

OA-log-jpeg-kleinOndernemersvereniging Amstelveen (OA) houdt voorafgaande aan de traditionele kerstborrel haar besloten Algemene Vergadering op dinsdag 19 december. Beide zijn bij Wooncentrum Co van der Horst. De vergadering start op 16.45 uur en de kerstborrel, op de tweede verdieping van het wooncentrum (bij Kunst & Co) om 17.30 uur.

Bij de ledenvergadering hebben alleen media die lid zijn van de OA toegang, onafhankelijke nieuwskanalen niet. Er wordt volgens de organisatie teruggeblikt op het ‘succes van het afgelopen jaar en de verkiezing van de Amstelveense Ondernemer van het jaar’. Ook worden in die geheime bijeenkomst de plannen voor 2018 gepresenteerd.

 

 

 

Boekhandel Venstra ‘Ondernemer v.h. Jaar’

Vlnr: Remco Houtepen en directeur Pier Rienks van Venstra, wethouder EZ Maaike Veeningen, Margriet Rienks en Maaike Rienks.

Vlnr: Remco Houtepen en directeur Pier Rienks van Venstra, wethouder EZ Maaike Veeningen, Margriet Rienks en Maaike Rienks.

Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein is de Amstelveense Ondernemer van het Jaar 2017-2018. Wethouder Maaike Veeningen van Economische Zaken (D66) reikte de daarbij behorende onderscheiding dinsdag in de bomvolle PR-zaal van KPMG uit aan directeur Pier Rienks. Het bedrijf was eerste geworden van de vier genomineerden in de categorie ondernemingen met minder dan 50 medewerkers, maar kreeg ook de ultieme prijs van alle tien deelnemende bedrijven.

VVD: Minder regels voor ondernemers

VVDNIEUW2Ondernemers zin onmisbaar voor een gezonde economische toekomst van Amstelveen en moeten minder regels krijgen opgelegd. Dat zegt de VVD in haar programma voor de verkiezing van een nieuwe gemeenteraad. Die wil dat één wethouder verantwoordelijk is voor coördinatie van minder regeldruk en zijn collega’s daartoe aanspoort.

De huidige coalitiegenoten D66 en Burgerbelangen zullen het daar hartgrondig mee eens zijn en de PvdA (vierde in de coalitie) sluit zich wel aan.

KLM blijft winst verbeteren

klm 2KLM maakte in het derde kwartaal een bruto winst van €540 miljoen (marge 18,5%), een verbetering van €118 miljoen ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar. Over de eerste 9 maanden realiseerde KLM een verbetering van €211 miljoen van €628 naar €840 miljoen (brutowinstmarge 10,7%).

De verbetering komt door de combinatie van hogere inkomsten, lagere brandstofkosten en inspanningen in het kader van het Perform 2020 programma, waardoor de kosten per eenheid omlaag gingen. De productiviteit verbeterde in de eerste 9 maanden met 3,7%.

AMbassador club opgericht, Lamme 1e lid

amAM match, ooit als AM het regionale werkvoorzieningschap, heeft iets nieuws: de AMbassador club. Met nog maar één lid overigens: Lamme Groep. De samenwerking van dat bedrijf met AM match bestaat al lang en is onlangs weer verlengd voor een periode van ieder geval twee jaar.

Directeur van die van Lamme Groep is Anton van den Hoed, die voorheen vijftien jaar lang AM leidde. Volgens hem zetten beide bedrijven zich in om mensen die thuis zitten weer aan het werk te krijgen. “We zien vooral de mogelijkheden van mensen”, zegt hij. “Bij Lamme Textiel stellen we banen beschikbaar. AM match levert geschikte kandidaten en zorgt voor de juiste begeleiding. Zo kunnen er in ons bedrijf veel mensen werken, die elders misschien niet aan de bak komen. Bij ons krijgen ze wel een kans. Het is motiverend te zien dat het hebben van werk vaak zo’n positieve invloed heeft op hun leven. Daar doen we het voor.”

Finale Ondernemer van het Jaar bij KPMG

foto ond vg jaarWie als zodanig is gekozen en daar wordt bekend gemaakt, mag zich twee jaar lang ‘Amstelveense Ondernemer van het Jaar’ noemen. De bekendmaking geschiedt op 14 november (20.00 uur) tijdens een finale bij in het gebouw van KPMG. Wie er bij wil zijn moet € 20 betalen. Wethouder Maaike Veeningen van Economische Zaken (D66) reikt de prijzen uit. Er is ook een publieksprijs.

Het is de eerste editie van de lokale verkiezing. Overigens zijn er diverse categorieën. Het publiek kon de laatste tijd stemmen op zijn favoriete firma. Daartoe waren er in totaal tien genomineerden, in diverse categorieën: MKB tot en boven 50 personeelsleden en startende ondernemers.