Categorie: "Onderwijs"

MBO College Amstelland nu AMbassadeur

1992-Goulmy-ROC-INTO B-lancering-lage resolutieMet het aanbieden van werkplekken aan Participatiemedewerkers uit de regio Amstelland en Meerlanden zeggen MBO College Amstelland in Amstelveen en MBO College Airport in Hoofddorp bij te dagen aan een verhoging van de lokale sociale participatie en de uitvoering van de Participatiewet te steunen.

Via AM match werken diverse mensen met een oorspronkelijke afstand tot de arbeidsmarkt bij MBO College Amstelland en MBO College Airport als teamondersteuner, assistent facilitairmedewerker en receptiemedewerker.

Nel van Neerven, directeur Onderwijs van beide mbo-colleges, onderstreept de samenwerking en trad op 5 april toe tot de AMbassador club van ondernemingen die AM een warm hart toedragen en promoten bij collega bedrijven.

Amstelveense leerlingen bij Girlsday

Saskia Weerstand_2408 grootTijdens Girlsday op donderdag 12 april staat Zapp Live presentatrice Saskia Weerstand leerlingen van het Regio College Amstelveen bij voor de uitvoering van de opdrachr een vlog over Girlsday en een bezoek te brengen aan het datacenter.

Interxion en Dell EMC hebben Weerstand uitgenodigd voor het geven van een workshop vloggen met tips en tricks van bekende vloggers. Ook vertelt ze waar de data van bijvoorbeeld YouTuber Dylan Haegens staat opgeslagen en helpt zij met het opnemen van de vlogs.

Tal van bèta-, technische en ICT-bedrijven open op Girlsday hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Zo ook Interxion datacenters, IT Solution Provider Dell EMC.

Vragen VVD over relatie Avatar en Kieftschool

Bas Zwart

Bas Zwart

Hoewel inmiddels door de particuliere Guus Kieftschool fel tegengesproken, wil de VVD-fractie in de gemeenteraad weten of het waar is dat die wordt beïnvloed door de sekte genoemde organisatie Avatar, gesticht door – en dezelfde methode volgende – een voormalige voorman van de Scientology Kerk. Raadslid Bas Zwart heeft er vragen over gesteld aan de wethouder van Onderwijs.

Aanleiding daarvoor was berichtgeving in landelijke en lokale media, gebaseerd op een tv-uitzending van het programma Monitor. Zwart zegt geschrokken te zijn van de publicaties. De school aan de Amsterdamseweg 380 zelf, die zich rekent tot het ‘democratisch’ onderwijs, geeft wel toe dat een onderwijzer een Avater cursus volgde. Welke cursus dat was blijft onduidelijk. De hoogste,die tot zogenoemde ‘wizards’ opleidt, kost € 13.000. Maar dan heeft mem er voor lagere bedragen al de nodige achter de rug. Het is een geldverslindende structuur, die veel weg heeft van de zich kerk noemende commerciële Scientologie organisatie.

Sekte

Van Avatar wordt gezegd dat zij haar ‘sekte-achtige’ gedachtegoed wil verspreiden op scholen en er zijn overeenkomsten tussen Avatar en de Scientology Kerk, meldt de VVD.

Te weinig plaats op Amstelveense VO-scholen

Amstelveen-College[1]Hoewel de gemeente dat niet keer wil laten gebeuren, kunnen toch niet alle Amstelveense kinderen in het nieuwe seizoen naar de lokale opleidingen voor voortgezet onderwijs die zij of hun ouders wensen. Op drie van de vier scholen gewoon geen plaats voor alle leerlingen die zich melden. De besturen van de scholen hebben over de toelating afspraken gemaakt en er worden deze maand op de diverse scholen informatiebijeenkomsten gehouden.

Theaterdiner en inschrijfmoment Panta Rhei

Foto: Scholengemeenschap Panta Rhei

Foto: Scholengemeenschap Panta Rhei

Op donderdag 22 en vrijdag 23 maart verzorgden leerlingen van de Amstelveense scholengemeenschap Panta Rhei een theaterdiner in de aula voor ouders en medewerkers.

Het was een samenwerking van de eerste- en tweedejaars leerlingen van de expressieklas en de kookklas. Twee avonden achtereen kwamen ouders en medewerkers genieten van een spectaculair driegangen diner met entertainment. De avond stond onder leiding van docenten van de kook- en expressieklassen. De gerechten, bereid en geserveerd door leerlingen van de kookklas, werden afgewisseld met stukjes theater met zang en dans door leerlingen van de expressieklas.

Met deze theaterdiners konden de leerlingen laten zien wat zij dit jaar in de kook- en expressieklas geleerd hadden. Teamleider Rudi Seip prees alle deelnemers om de geweldige prestatie die ze neergezet hadden.

Guus Kieftschool ‘Avatar (sekte) verdachte’ ?

Teun van de Keuken

Teun van de Keuken

De Guus Kieftschool voor primair en voortzet onderwijs aan de Amsterdamseweg 380 is een van de zes scholen die volgens het TV-programma De Monitor (KRO-NCRV) sterk worden beïnvloed door de sekte Avatar. NCRV, Volkskrant en andere bladen schreven er ook over. Avatar zou een ‘zelfontplooiingsprogramma’ zijn. Het is uitgevonden door Harry Palmer, die eerder een hoge functie had in de Scientology kerk, waartegen tal van processen zijn gevoerd,. Het zou in wezen geen kerk zijn, maar een commercieel bedrijf, dat de kerkelijke (onder meer fiscale) voordelen naar zich toe wil halen.

Bij Avatar gebeurt volgens sektedeskundigen hetzelfde. Via steeds duurder wordende cursussen (de eerste kost € 272 de laatste € 13.000) komt men steeds hoger op de ladder van Avatar. Volgens presentator Teun van de Keuken van Monitor, dat de invloed van de sekte op de scholen onderzocht, is de Amstelveense school er een van de zes met zogenaamd ‘democratisch onderwijs’ die worden geleid door Avatar-aanhangers.

Hetty Kleinloog komt weer schrijfles geven

2018-04-04 Vierdelige schrijfworkshop Verbeelding aan de macht Hetty KleinloogHetty Kleinloog komt in Bibliotheek Stadsplein in april weer een schrijfcursus geven, die ‘Ode aan de Verbeelding’ heet. Deelnemers kunnen op de woensdagavonden 4, 11, 18 en 25 april weer aan de slag gaan met begrippen als fantasie, verbeelding en ‘de waarheid liegen’. Er is plaats voor 12 deelnemers. De prijs voor de cursus bedraagt €110, leden van de bibliotheek betalen €95.

In de eerste les ontdekken de cursisten hoe zij als schrijver bestaande situaties en personages naar hun hand kunnen zetten ten dienste van een verhaal. De tweede les staat in het teken van het aanboren van de fantasie door het onderbewuste te laten spreken.

Zingend Nederlands leren

De tweede editie van ‘Zing Nederlands met me’ (de eerste was in december) wordt zondag 25 maart (15.00 uur) gehouden in de Bibliotheek Amstelland aan het Stadsplein. Het evenement is primair bedoeld voor anderstaligen – zoals statushouders, asielzoekers en expats – maar ook mensen met Nederlands als moedertaal moeten vooral komen, vindt directeur Daphne Janson van de bibliotheek.

Naast gezellig met elkaar zingen, biedt het zanguurtje een uitgelezen kans om nieuwe Nederlandse woorden en nieuwe mensen te leren kennen. Bibliotheken en cultuurcentra n overal in het land organiseren al langer ‘Zing Nederlands met me’.

D66-wethouder ‘Amstelveen nu voorbeeld onderwijs’

Maaike Veeningen

Maaike Veeningen

Het door onderwijswethouder Maaike Veeningen (D66) en in een zogenoemde ‘agenda’ vastgelegde beleid heet een duidelijke verbetering op dat gebied laten zien. Dat wil zij als vertegenwoordigster van de zich onderwijspartij noemende Democraten aan de vooravond van de verkiezingen wel even kwijt. De gemeente stelde de agenda op in samenspraak met het onderwijsveld en bedrijfsleven.

Volgens de wethouder waren de aansluiting bij onderwijs-arbeidsmarkt, taalontwikkeling en talentontwikkeling de belangrijkste elementen ervan. En op al die punten is het onderwijs verbeterd, zegt Veeningen. “Om de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt te verbeteren worden bedrijventours en inspiratiebijeenkomsten (Amstelveen Ontvangt) voor leerlingen georganiseerd, de laaggeletterdheid heeft met het Taalhuis en een aantal nieuwe taalpunten een goede impuls gekregen, de nieuwkomersklassen zijn uitgebreid en er gaan talentvolle leerlingen naar de kopklas.”

Overigens blijkt het onderwijs met vacatures te kampen, die niet vervuld kunnen worden wegens gebrek aan woningen voor (de portemonnee van) leerkrachten. Maar op het gebied van aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt wordt volgens Veeningen veel bereikt. “Diverse activiteiten dragen bij aan een sluitende onderwijsketen en zijn gericht op de aansluiting van het primair onderwijs op het voortgezet onderwijs en het beroepsonderwijs”, zegt ze.

ChristenUnie kritisch over Internat. School Amity

Bert de Pijper

Bert de Pijper

Dat de gemeente € 1,25 miljoen klaar heeft liggen voor de Internationale School Amity uit India blijft voor de ChristenUnie kennelijk toch een kritisch te volgens affaire. Naar aanleiding van een artikel van een Follow the Money-journallist, stelde CU-raadslid Bert de Pijper schriftelijke vragen aan B&W, die net voor de vergadering van de raadscommissie Burgers & Samenleving van woensdag waren beantwoord. De Pijper had op de agenda laten plaatsen de kwestie te bespreken.

Het stak hem, net als kennelijk de SP, dat de in het vooruitzicht van de school bestelde subsidie niet onderbouwd is door een raadsvoorstel. Maar volgens de VVD-er Frequin is het voldoende dat het geld in de zogenaamde Kadernota, door de raad vastgesteld, staat. Die nota is draagt de contouren van een begroting. “Maar ik had graag gezien dat er een raadsvoorstel kwam,” zei Marina Casadei van de SP. Net als De Pijper vond zij de gemeenteraad toch te weinig betrokken bij het geld voor de school. Die is met vertraging nu kennelijk gestart met vijf leerlingen en veertien docenten, die een jaar lang thuis zaten, omdat Amity niet over de juiste vergunning voor het geven van onderwijs beschikte.