Hetty Kleinloog komt weer schrijfles geven

Hetty Kleinloog komt in Bibliotheek Stadsplein in april weer een schrijfcursus geven, die ‘Ode aan de Verbeelding’ heet. Deelnemers kunnen op de woensdagavonden 4, 11, 18 en 25 april weer aan de slag gaan met begrippen als fantasie, verbeelding en ‘de waarheid liegen’. Er is plaats voor 12 deelnemers. De prijs voor de cursus bedraagt €110, leden van de bibliotheek betalen €95.

In de eerste les ontdekken de cursisten hoe zij als schrijver bestaande situaties en personages naar hun hand kunnen zetten ten dienste van een verhaal. De tweede les staat in het teken van het aanboren van de fantasie door het onderbewuste te laten spreken.

In de derde les is regisseur, schrijfdocent en auteur Frank Gunning te gast om te vertellen over bronnenonderzoek en het verwerken van feiten in fictie. Gunning schreef de roman Schuilplaatsen van Woody Gardenir over een infiltrant voor de Nederlandse regering in het vredesactiekamp Woensdrecht, begin jaren ’80. Na zijn verhaal gaan de cursisten zelf aan de slag met het verwerken van feiten in fictie. In de vierde les gaan de cursisten dieper in op ‘verbeelden` en eindigen met het schrijven van een sprookje.

Thema van de Maand van de Filosofie (april) is ‘Verbeelding aan de Macht’.

 

Lees ook:Inloopatelier kankerpatiënten nu twee jaar
Lees ook:Nebraska in Cinema Amstelveen
Lees ook:Hetty Kleinloog komt leren schrijven over reizen
Lees ook:Griet op de Beeck in de bieb
Lees ook:Arthur Japin in bieb Aalsmeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.