Categorie: "Stadshart"

Verbouwing V&D-pand wind- en waterdicht

Art impression vernieuwd V&W pand. Foto: Rijnboutt / amstelveenweb.com

Art impression vernieuwd V&W pand. Foto: Rijnboutt / amstelveenweb.com

Het totaal gerenoveerde voormalige V&D-gebouw in het Stadshart is nu vrijwel wind- en waterdicht. In het pand, dat steeds meer vorm krijgt, komt een filiaal van Hudson’s Bay.

‘De staalconstructies zijn geplaatst en de gevel is rondom het hele pand opgebouwd. Ook zitten bijna alle glazen puien in de gevel. Dit betekent dat het gebouw voor de kerst wind- en waterdicht is,’ staat in een brief aan de omwonenden.

In de komende winterperiode gaan de bouwers de buitenkant van het gebouw afwerken. De glazen puien in de gevel worden afgewerkt met sierbeton. Daarna worden het zetwerk tussen de betonnen pijlers geplaatst en de schuifdeuren gemonteerd.

Zes weken ‘Winterdorp’ op Stadsplein

ijsbaanVoor de tweede keer is er een kerstmarkt op het Stadsplein. Die wordt van 29 november (feestelijke opening) tot en met 7 januari gehouden onder de naam Winter Village. Er is in dat winterse dorp dan ook meer te vinden dan kraampjes. “Winterse gezelligheid met een grote Ice Slider, een openluchtijsbaan van ruim 450 vierkante meter, een kerstmarkt en diverse (sport)activiteiten op het ijs”, roepen de organisatoren.

Sinterklaas komt op 18 november

36704_fullimage_SinterklaasSint Nicolaas komt op zaterdag 18 november naar Amstelveen. Zijn boot ligt nu nog in Spanje, maar vandaar is naar het raadhuis getelefoneerd naar burgemeester Bas Eenhoorn.

Op 18 november is er een optocht die begint en eindigt op het Stadsplein. Daarna is er nog een apart programma met Sinterklaas in de Schouwburg Amstelveen.

Vlogfamilie opent Stadshart voor kinderen

Mini CityDe eerste editie van Mini City in Nederland is zaterdag feestelijk van start gegaan in het Stadshart.

De vlogfamilie ‘De Bellinga’s’ opende dat winkelcentrum voor kinderen, waar zij tijdens deze herfstvakantie spelenderwijs kennis kunnen maken met diverse beroepen.

Mini City in Stadshart voor kinderen

Stadshart2De eerste editie Mini City in Nederland wordt gehouden op het Binnenhof in het Stadshart. De Bellinga’s, de bekende vlogfamilie, openen op zaterdag 21 oktober om 10.30 uur de Mini City op feestelijke wijze waarna fans met hen op de foto kunnen tijdens de Meet & Greet.

Van zaterdag 21 tot en met 29 oktober kunnen kinderen van 3 tot 10 jaar in het Stadshart voor één dag hun favoriete beroep uitoefenen. Tijdens de eerste editie van Mini City in Nederland krijgen kinderen de kans in acht speelplaatsen spelenderwijs diverse beroepsthema’s te ontdekken.

‘Unexpected Smile’ campagne in Stadshart

150 Nieuwsbrief +email+ unibailIn 33 winkelcentra (7 landen), waaronder het Amstelveense Stadshart, introduceert eigenaar Unibail-Rodamco Group dit najaar de Europese campagne ‘Unexpected Smile’. Die bestaat uit een korte film waarin verschillende soorten mensen en dito glimlachen zijn vastgelegd. Het doel is een ‘aansprekend en herkenbaar beeld’ te schetsen voor álle bezoekers van de winkelcentra van Unibail-Rodamco en ze te versterken als plaatsen waar men naast winkelen ook kan genieten van hoogwaardige horeca, exclusieve evenementen, shows en bijzondere architectuur en design.

Stadsplein werd weekendje Azië

Maaike Veeningen

Maaike Veeningen

Het Stadsplein bleef Aziatisch dit weekend, al ging het van zaterdag op zondag van India naar Japan. Van het Indiase Diwali Festival naar het Japan Festival, waarbij het laatste het bij de opening dankzij een zonnetje beter trof dan de regenachtige start op zaterdag.

Op beide festivals sprak locoburgemeester Maaike Veeningen, ook wethouder van cultuur en Economische Zaken. Zij herdacht in beide speeches de donderdag overleden gekliefde burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam, die ook veel voor de regio deed op het gebied van de internationale relaties. ‘Wij missen hem”, zei ze.

Mini ‘kindcity’ in Stadshart

stadshartKinderen van 3 tot 10 jaar kunnen tijdens de herfstvakantie, van 21 t/m 29 oktober, in het Stadshart voor één dag hun favoriete beroep uitoefenen. Tijdens de eerste editie van Mini City in Nederland kunnen zij op spelenderwijs diverse beroepsthema’s te ontdekken. Er is overigens wel een personal shopping card voor nodig.

Op het Binnenhof vindt men een schoonheidssalon, een theater, een supermarkt, een politiebureau, een pizzeria, een bloemist en een bouwplaats. Onder professionele begeleiding kunnen de kinderen hun eigen invulling geven aan het beroep van hun keuze. Zij kunnen een heus diploma halen na het uitoefenen van een beroep, waarna ze weer een ander beroep kunnen uitproberen. Naast het op opdoen van ‘werkervaring’, is er een treasure hunt in het Stadshart waarbij items uit de winkels van Mini City verstopt zijn in de etalages van de winkels in het winkelcentrum. Voor meer informatie: www.stadshartamstelveen.nl

Lichtpresentatie om naar info te lokken

LED-scherm verkleindEr is nu lichtgevende kunst gemaakt bij het informatiecentrum Amsteklveen Inzicht boven de bibliotheek aan het Stadsplein. De gemeente liet computerkunstenaar AlexP een lichtpresentatie maken om mensen op het zogenoemde ‘belevingscentrum’n te attenderen. Die hangt boven de ingang van Stadsplein 103, waar ook boekhandel Venstra en de bibliotheek gehuisvest zijn.

Amstekveen InZicht ging in juni open. Amstelveners kunnen er informatie vinden over de nieuwe Amstelveenlijn, de verbreding van de A9 en de plannen voor het Stadshart. Tot nu toe kwamen er volgens de gemeente ‘honderden bezoekers’, maar storm loopt het er kennelijk niet.  “Omdat het gevestigd is op de tweede verdieping, is het vanaf de straat niet zichtbaar”, laat de gemeente weten. De lichtpresentatie moet daar kennelijk verandering in brengen.

Weer Japan Festival op Stadsplein

2017-japan-festival-flyerEr komt weer een Japan Festival op het Stadsplein. Zondag 8 oktober kan men er daarvoor 12.00 tot 17.30 uur terecht. Het programma, uitgebreider dan vorig jaar, is samengesteld door de Japanse gemeenschap.

Volgens wethouder Maaike Veeningen van Economische Zaken (d66) brengt het evenement Japan en Nederland samen, op culinair en cultureel gebied. “En het symboliseert de kracht van samenwerking en wederzijds respect”, zegt ze.

Er zijn deze keer twee podia met acts uit Japan en een uitgebreider aanbod dan vorig jaar van Japanse restaurants en diverse workshops en demonstraties. Een van de hoogtepunten is volgens de organisatoren een optreden van de populaire Japanse groep SaisyokuKenbi. Het ensemble combineert traditionele Japanse instrumenten met folk music, moderne Japanse dance music en westerse popsongs. Het Japan festival is gratis te bezoeken. Het volledige programma is te vinden via www.Japanfestival.nl en op www.facebook.com/JapanfestivalAmstelveen/