Categorie: "Stadshart"

Casco Hudson’s Bay klaar

Art impression vernieuwd V&W pand. Foto: Rijnboutt / amstelveenweb.com

Art impression vernieuwd V&D pand. Foto: Rijnboutt / amstelveenweb.com

De Cascobouw van het voormalige V&D-pand in het Stadshart, dat nu gereed gemaakt wordt voor Hudson’s Bay, is gereed. De buitenkant is zo goed als klaar (met uitzondering van de aansluitingen naar de parkeergarage) en ook in het pand zijn alle voorzieningen aangebracht die straks nodig zijn voor de winkel, werd aan de omwonenden door het bouwteam gemeld.

Met de voorzieningen voor de winkel worden onder meer zoals liften en roltrappen bedoeld.

Binnenkort zal de huurder (Hudson’s Bay) starten met de afbouw en inrichting van het warenhuis. “Zodra er meer bekend is over de planning, zullen wij dit delen met de buren”, schrijft de bouwer aan de omwonenden. Onlangs werd bekend dat de vestiging van Hudsom’s Bay in Amstelveen vertraagd open gaat, namelijk volgend en in plaats van dit jaar.

Feest voor modeliefhebbers in Stadshart

Foto Josi Nihot

Foto Josi Nihot

Zaterdag stond Stadshart Amstelveen volledig in het teken van het Unexpected Glamour Event met een bijzondere ‘PINK’-touch. Modeliefhebbers werden getrakteerd op de ultieme beautydag met korting, workshops en een Meet & Greet met Mascha Feoktistova bekend van het populaire YouTube-kanaal Beautygloss.

Mascha deelde de laatste beautytrends en gaf antwoord op alle make-upvragen van de vele bezoekers. Naast de komst van Mascha waren er tal van andere drukbezochte activiteiten, zoals een vriendinnen fotoshoot, beautyworkshops en een touch-up van het cosmeticamerk MAC Cosmetics i.s.m. de Bijenkorf. Ook de 1.000 beauty goodiebags voor Personal Shopping Card houders waren binnen no-time vergeven. Voor meer informatie zie stadshartamstelveen.nl

Nog meer shopplezier

Tijdens de feestelijke ‘PINK’ editie ontvingen bezoekers tot 20% korting bij diverse winkels. Daarbij wonnen de meest creatieve modeliefhebbers €250 shoptegoed, die dankzij de korting extra goed besteed kon worden. Zij maakte de beste ‘Insta-spot’ foto en deelde deze via #stadshartamstlvn. Vershart trakteerde het winkelend publiek op de lekkerste hapjes en de shop experience was compleet dankzij live-muziek van Laurens Mensink en Saskia Iris

 

‘Nieuw flatgebouw Stadshart wordt monster’

nieuwbouw stadshartHet nieuwe gebouw beneemt omwonenden zonlicht en zij vrezen voor nog grotere waterschade in de kruipruimte van hun woningen. Ook bleef de uitnodiging mee te praten over het te bouwen appartementencomplex beperkt tot bewoners van een minimaal aantal bewoners. Het zijn maar enkele van de bezwaren die Dick Labohm en diens echtgenote, wonende aan de Groen van Prinstererlaan, hebben tegen wat zij een ‘bakbeest’ noemen.

B&W zijn blijkbaar voorstanders van de 290 appartementen in een 32 meter hoog gebouw aan de rand van het Stadshart. Het college heeft een startnotitie voor de bouw in concept klaar, die binnenkort naar de gemeenteraad gaat, nadat ‘belanghebbenden’ zich erover uitspreken. Belanghebbenden vormen volgens de gemeente kennelijk een uiterst beperkt gezelschap, want Labohm werd niet in kennis gesteld. Maar hij en zijn vrouw zullen wel tijdens de inloopavonden op Groen van Prinstererlaan 114, aanstaande woensdag (11 april) van 19.00 uur tot 21.00 uur hun bezwaren kenbaar maken en ook andere omwonenden waarschuwen. De inloopavond wordt gehouden in het kantoorgebouw dat voor de nieuwe woningen wordt gesloopt.

Kinderkleding van Old South nu in Stadshart

In het Stadshart is een vestiging van kleding- en schoenenketen Old South open gegaan. Volgens het winkelcentrum is daarmee het aanbod aan kindermerkkleding en schoenen verruimd. Old South zit in het Binnenhof, naast The Body Shop. De winkel, met fashion voor kids, verkoopt een aanbod van hippe merken als American Outfitters, Calvin Klein, Moschino, Scotch R’Belle en Zadig & Voltaire. De samengestelde collectie bevat items voor baby’s, kids en tieners in de maten 46 t/m 188 en wisselt regelmatig. Voor meer informatie: www.stadshartamstelveen.nl

Old South

Met de nieuwe winkel in Amstelveen is de grote wens van eigenaar en franchisehouder Marjon Kruis in vervulling gegaan. “Als inwoner van Amstelveen loop ik heel vaak door het winkelcentrum Stadshart en altijd gaat mijn ondernemershart dan kloppen Het is een prachtig winkelcentrum waar eigenlijk maar één ding ontbreekt, een mooie lifestyle store voor kinderen met allemaal mooie merken. Met de opening van Old South is Amstelveen nu pas echt compleet”, zegt ze.

Old South verkoopt – overigens ook via een webshop – o.a. kleding en schoenen van Il Gufo, Elisabetta Franchi, Woolrich, Zadig & Voltaire, Philipp Plein, Colmar, Parajumpers, American Outfitters, Armani, Lui-Jo, Billieblush, EA 7, Ugg, Clic, Naturino, Bardossa, Patrizia Pepe, Marc Jacobs, Airforce, Antony Morato, Hunter, Replay jeans, Calvin Klein, Le temps de cherises, Pepe jeans en MarMar. https://www.oldsouth.nl/

Glamourdag in Stadshart

Stadshart zaakOp zaterdag 7 april staat het Stadshart in het teken van beauty en speciale acties. Tijdens het Unexpected Glamour Event worden bezoekers getrakteerd op een weekend vol beauty, goodiebags en een Meet & Greet met Mascha Feoktistova, bekend van YouTubekanaal Beautygloss.

Bezoekers kunnen hun ‘prangende make-upvragen’, zoals het Stadshart die noemt, aan haar stellen of op de foto gaan tijdens de Meet & Greet. Naast de komst van Mascha zijn er tal van andere activiteiten, zoals een fotostudio en een beautyworkshop.

Op vertoon van een Personal Shopping Card kunnen bezoekers bij één van de speciaal ingerichte ‘PINK spots’ een exclusieve goodiebag ophalen. Voor meer informatie: www.stadshartamstelveen.nl

AVA: ‘Coalitie geeft bloemenman Stadshart nekslag’

BloemenstalDat de nu  bestaande coalitie alle standplaatsen in het Stadshart heeft opgeheven, vindt de nog niet in de raad zittende nieuwe lokale partij Actief voor Amstelveen (AVA) onbegrijpelijk. Kandidaat-raadslid Michel Becker noemt het de nekslag voor de daar nu nog opererende bloemenstal van bloemenman Maikel. “Zijn stal zier er prachtig uit, zijn toekomst niet”, zegt Becker.

De andere lokale partij Burgerbelangen heeft kennelijk trouw met de coalitie, waar het zelf met wethouder Peter Bot deel van uitmaakt, kwam geenszins in opstand. Die zit samen met  (door Becker ‘ondernemerspartij’ genoemd) VVD,  PvdA en D66 in het college. Wethouder Economische Zaken is in handen van wethouder Maaike Veeningen van D66. Het college van B&W besloot alle standplaatsen in het Stadshart volgend jaar op te heffen.

Strijdbijl Stadshart lijkt nu begraven

Herbert Raat

Herbert Raat

Aan een strijd van zes jaar tussen gemeente en Stadsharteigenaar Unibail-Rodamco lijkt nu een einde gekomen. De strijd brak vooral los toen voormalig wethouder Groot pardoes bewoners van huizen in de Schilderswijk liet weten dat hun woningen waarschijnlijk tegen de vlakte gingen, wegens uitbreiding van het winkelcentrum. Er kwamen uiteraard protesten van niets vermoedende bewoners, die ook tot een crisis in het college van B&W leidden.

Rodamco meldde op een rumoerige protestbijeenkomst dat als de Schilderswijk er niet aan geloofde mogelijk de vastgoedeigenaar Amstelveen liet schieten. Zo ver kwam het nooit, maar de nieuwe wethouder voor het Stadshart, Herbert Raat (VVD), liet wel weten dat sloop van de Schilderswijk voor de gemeente onbespreekbaar was. “Amstelveen is meer dan het winkelcentrum”, placht hij te zeggen, hoewel hij voor een bruisend Stadshart is. “Maar we hebben nu eenmaal ook bewoners en die komen op de eerste plaats.”

Relatie

Over nieuwe plannen heeft hij nu met de eigenaar een vredelievende overeenkomst bereikt. “De relatie is een stuk beter geworden”, zegt hij. “Er zijn grote problemen geweest, maar die liggen nu achter ons.” Intussen wil hij wel kwijt dat de gemeente veel te weinig bij het winkelcentrum en de door de eigenaar bedachte plannen betrokken is geweest. “Wij hebben ons er gewoon veel te weinig mee bemoeid. Dat zijn we anders gaan doen. Ik heb met ondernemers, met de voorzitter van de lokale ondernemersvereniging en andere betrokkenen gesproken. Het gaat natuurlijk primair om hen.”

 

Bewoners Stadshart tegen nieuwe aanpak huisvuil

Foto: amstelveenweb.com

Foto: amstelveenweb.com

Bewoners van de Rembrandthof in het Stadshart hebben grote bezwaren tegen de nieuwe regeling voor het ophalen van huisvuil die de gemeente – met instemming van de gemeenteraad – wil invoeren. Tot nu toe deponeren zij hun afval in een inpandige ruimte, waar containers daarvoor staan, maar de nieuwe regeling houdt in dat er gemeentelijke containers komen, waarvoor zij naar hun zeggen meer dan een halve kilometer moeten lopen.

Zij hebben gevraagd of hun afval dan niet in containers van de winkels mag, maar dat kan volgens ambtenaar Ruud Oosterhof niet, omdat a) een bedrijfsafvalcontainer nu eenmaal wordt verhuurd en b) die nu al overvol pleegt te zijn. Op grond van nieuwe rijksregelingen, baseerde de gemeente een dito aanpak. Maar daardoor worden bewoners van appartementen in het Stadshart geconfronteerd met een voor hen ingrijpende verandering wat inzamelen van huisvuil betreft. Het systeem met de wekelijks geleegde inpandige containers, dat al een kwart eeuw bestaat, behoort tot het verleden.

Meer verswinkels en horeca in Stadshart

Raat (links) en Otto Ambagtsheer. Foto: Anouk ten Velden.

Raat (links) en Otto Ambagtsheer. Foto: Anouk ten Velden.

Met de allang bestaande plannen van eigenaar Unibail-Rodamco voor het overdekken van het versplein en uitbreiding van de winkels op de Rembrandtweg zijn B&W nu akkoord gegaan. Er komt eigenlijk een combinatie van winkels met verse producten, horeca en een overdekt gedeelte bij Nieuw Loopveld. Dat is de start van de op stapel staande vernieuwing van het Stadsplein.

Met het uitbouwen van de gevels aan beide zijden wordt de verlengde Rembrandtweg (de oversteek tussen het Binnenhof en het Rembrandthof) een aantrekkelijker winkelgebied, vinden gemeente en Unibail-Rodamco. De weekmarkt kan er dan in twee rijen blijven staan. Het Nieuw Loopveld (het gebied tussen de C&A en de HEMA) krijgt een voornamelijk glazen overkapping en er komt extra ruimte voor winkels en horeca. Zowel aan de zijde van de appartementen als aan de kant van de kantoren krijgt de bovenkant van de bebouwing een groene, natuurlijke uitstraling.

Stadshart krijgt ‘Fietshuys’

fietshuysIn het Stadshart wordt in maart Het Fietshuys geopend. Dat is het resultaat van samenwerking van de ondernemers Silvan Overtoom en Philip Wallage. De nieuwe winkel naast de Bijenkorf gaat vierhonderd vierkante meter in oppervlakte beslaan. Meer informatie: www. stadshartamstelveen.nl.

Het Fietshuys zegt een nieuwe fietswinkelformule te hebben ontwikkeld, met behalve aandacht en gastheerschap ook een quick fix voor snelle reparaties. Er wordt verder een breed assortiment fietsen, bakfietsen en elektrische fietsen gevoerd. Er was tot nu toe een winkel onder de naam ‘Wiel Tweewielers’ aan de Hortensialaan 14, maar die is volgens Silvan Overtoom uit zijn jasje gegroeid.