Categorie: "Algemeen"

Disco avond met muziek uit 70′s en 80′s in P60

14-04 Boogie Nights - thumbOp zaterdag 14 april (22.00 uur) maakt P60 de dansvloer vrij voor de Boogie Nights. Deze dansavond wist de rest van Nederland al te veroveren en in de poptempel van Amstelveen zal het niet anders zijn.

Boogie Nights is hét retro feest van Nederland. DJ’s draaien muziek uit de jaren 70′s, 80′s en early 90’s. Het unieke aan dit feest is dat alle hits van toen niet alleen te horen zijn, maar tegelijkertijd verschijnen alle originele videoclips en beelden uit deze tijd op grote schermen.

En als dat nog niet genoeg is, leggen ze P60 vol met een verlichte dansvloer.

De Boogie Nights zijn geen onbekende als het om dansavonden gaat. Met landelijk bekende DJ’s weet Boogie Nights elk publiek op de dansvloer te krijgen.

Amstelveen.blog.nl stopt en wordt amstelveenblog.nl

Johan Th. Bos

Johan Th. Bos

Omdat de Amstelveense firma Blog Online BV stopt met zogenoemde themablogs, wordt ook amstelveen.blog.nl opgeheven, maar gaat als amstelveenblog.nl gewoon door. Zonder punt tussen amstelveen en blog dus. Aan het nieuwe blog wordt hard gewerkt.

Via een niet eens van een persoonsnaam voorziene email (‘beste blogger’) liet het bedrijf van Ben Blog en diens zoon Ayalon weten dat er aan een slordige veertien jaar samenwerking een einde komt. Zaterdag is de laatste dag. Lokaal nieuws is in het vervolg te vinden op amstelveenblog.nl

Juridisch heeft het Amstelveense bedrijf zich aan de contractueel verplichte opzegtermijn gehouden. “Moreel is een toch wat ander verhaal”, vindt redacteur Johan Th. Bos. Hoewel in de mail van Blog Online stond dat de bloggers er met vragen en opmerkingen terecht konden, kreeg amstelveen.blog.nl geen antwoord op een reeks van mails en bleek het bedrijf ook telefonisch onbereikbaar.

Burgemeester tot nieuwe raad: ‘Wees transparant’

Gemeenteraad 29 maart 2018“Radicaal transparant zijn”, adviseerde burgemeester Bas Eenhoorn donderdagavond de leden van de nieuwe gemeenteraad. Naar de burgers toe duidelijk maken hoe besluiten tot stand komen, de rollen in het bestuur van de stad daarbij zijn verdeeld. Volgen Eenhoorn moeten de mensen de raadsleden en hun werk herkennen.

Onderlinge samenwerking in de lokale politiek heeft de neiging tot gebrek aan transparantie, omdat zij zich ‘in een donkere hoek’ afspeelt, zei hij. “Het is aan u heel transparant in uw werk te zijn”, bond hij de nieuwe raadsleden op het hart. Zij legden allen de eed of de belofte af.

Indiëlezing over Oorlog en Herinnering

Reggie Baay

Reggie Baay

In het OBA Theater van het Woord in Amsterdam is zaterdag de zevende Indiëlezing gehouden. Thema: Oorlog en Herinnering. De hoofdspreker Reggie Baay, onafhankelijk onderzoeker en schrijver en gespecialiseerd in de koloniale en postkoloniale geschiedenis en literatuur van het vroegere Nederlands-Indië het huidige Indonesië, vertelde te beseffen dat het een illusie is te denken dat een mens ongeschonden blijft als de generatie voor hem deelgenoot is geweest van een ellendige oorlog.

Aan de hand van zijn eigen familiegeschiedenis schetste Reggie Baay de effecten van oorlogen. De laatste wereldoorlog ligt al bijna zeventig jaar achter ons, maar heeft volgens haar nog steeds invloed voor velen. Zijn vader was KNIL militair en zat drieëneenhalf jaar in een Japans krijgsgevangenschap aan de beruchte Birma-Siamspoorweg. Zijn moeder kwam met haar moeder en zusjes in vrouwenkamp Kampili in Makassar terecht en na de bevrijding onderging zij de wreedheden van de bersiap en via familie van haar Indonesische moeder de wreedheden van de Dienst Speciale Troepen onder aanvoering van Raymond Westerling.

Hulp bij aangifte belastingen

bld_logo_belastingdienstGedurende de belastingaangifteperiode organiseert de Bibliotheek Amstelveen Stadsplein samen met Loket 20, Humanitas Thuisadministratie en Participe Amstelland spreekuren over de Aangifte Inkomstenbelasting 2017. Een deskundige vrijwilliger van Loket 20 is in de bibliotheek en beantwoordt vragen over de aangifte.

Voor het spreekuur hoeven bezoekers geen afspraak te maken. Zij kunnen zich melden bij de balie van de bibliotheek. Het spreekuur vindt plaats in een aparte ruimte, en er wordt gebruik gemaakt van een veilige laptop met een beveiligde internetverbinding. De spreekuren worden gehouden op donderdagavonden van 17.00 uur tot 19.00 uur, op 1, 8, 15, 22 en 29 maart en op 5, 12, 19 en 26 april. De vrijwilliger van Loket 20 vult de aangifte niet voor de deelnemers in. Die blijven zelf verantwoordelijk voor de juiste invulling van de belastingaangifte.

Hoger vermogen in AV dan landelijke doorsnee

Euro papiergeldZesduizend euro hoger dan in 2015 was het gemiddelde vermogen van Amstelveense huishoudens in 2016.

Toen steeg het namelijk naar € 27.800, heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vastgesteld. Dat was vooral het gevolg van de stijging van huizenprijzen.

Die speelde in heel Nederland een rol. Het vermogen steeg landelijk met bijna 10 procent tot ruim 22 mille, maar bleek dus onder het Amstelveense gemiddelde. Als de huizen niet in waarde waren gestegen, bleef het vermogen in Nederland gemiddeld gelijk in 2016 aan dat in 2015.

Intussen wonen in Noord-Holland de rijkste mensen. In die provincie is volgens het CBS het gemiddelde vermogen bijna 281 duizend euro.

In Rotterdam, waar het gemiddelde vermogen € 1900 bedraagt, leven de armste mensen van Nederland, althans volgens het CBS.

 

 

Directeur Van der Togt bij buurttafel Paaskerk

buurttafel 2(web)Directeur Heleen Van Ketwich Verschuur van het Van der Togt museum aan de Dorpsstraat is deze keer de gast bij de zogenoemde buurttafel in de Paaskerk ( Augustinuspark 1). Dat etentje voor de buurt wordt gehouden op donderdag 15 februari (17.45 uur).

De gaste komt vertellen over de tentoonstellingen die daar dit jaar te zien zijn. In februari en maart werk van Walasse Ting tijdens ‘The Amsterdam Years’, in april en mei kunst van Aad Donker en in juni een overzichtstentoonstelling van Jan Sierhuis. Voor meer informatie op www.paaskerk-amstelveen.nl.

De maaltijd begint rond 18.00 uur. Kosten € 7 voor een (vegetarische) maaltijd met een dessert en iets te drinken. Men kan zich opgeven vòòr 12 februari bij Jacqueline Meij 06-48 75 00 78, [email protected].

 

 

 

 

Digitale nieuwsbrief voor ondernemers

Ondernemers krijgen nu een op hen gerichte digitale nieuwsbrief van de gemeente. Deze week wordt de eerste verstuurd, Volgens B&W is het een van de eerste actiepunten uit de in 2016 al door de gemeenteraad vastgestelde Amstelveense economische agenda.

Kort voor de verkiezingen komt die nieuwsbrief er dus. Volgens B&W is het een goed moment, omdat onlangs ook de nieuwe website van de gemeente werd gelanceerd. In de eerste editie staan onder meer berichten over de vestiging van nieuwe internationale bedrijven in Amstelveen, het innovatiefonds versterking ondernemerschap en de samenwerking met Amsterdam Marketing in het kader van citymarketing.

Ook staan er artikelen in over de uitreiking van de eerste citymap ‘Experience Amstelveen’ en de start van de scan circulaire economie. Verder is er een hoofdstuk evenementen, waarin het Voorelkaarfestival over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en het verkiezingsdebat Ondernemend Amstelveen wordt vermeld. Volgens wethouder Economische Zaken Maaike Veeningen(D66) is de nieuwsbrief een extra service aan de Amstelveense ondernemers. Wie zich aanmeldt krijgt de digitale uitgave elke twee maanden:

www.amstelveen.nl/nieuwsbriefondernemen

 

Jaarlijks diner Wapenbroeders

DSCN8657 - kleinDe Amstellandse wapenbroeders en -zusters hebben weer hun jaarlijkse etentje gehad. Onder het motto ‘Vrede en Vrijheid’ waren zij dinsdag (12 december) daartoe bijeen in chinees restaurant Ho-Fa aan het Hueseplein, samen met bestuursleden van de lokale organisatie die de 4 en 5 mei herdenking regelt en die van de herdenking in augustus nij Indië-herdenking.

Magen vullen is OK, vinden de wapenbroeders, maar “harten met vreugde vullen door elkaar beter te leren kennen is prima”, filosoferen zij verder.

De diner werd georganiseerd door de Bond van Wapenbroeders afdeling Amstelland. Die houdt een Nieuwjaarsreceptie op dinsdag 9 januari (19.00 uur) in wijkcentrum De Bolder bij Groenhof. Meer informatie: http://www.bondvanwapenbroeders.nl/afdeling-amstelland.html

 

 

Nieuw entreegebouw bij begraafplaats op Beth Haim

Beth HaimVan het in totaal € 285.000 kostende nieuwe entreegebouw bij de Portugees Israëlische begraafplaats Beth Haim (Huis des levens) in Ouderkerk moet nog 90 mille binnenkomen. Het gebouw verrijst naast het bestaande Vegahuis, zeg maar de aula van het complex.

De bouw is onderdeel van het jubileumplan ‘Op grond van traditie’ van de begraafplaats, die uit het begin van de zeventiende eeuw dateert. Het plan behelst dat door herinrichting van het landschap en de ontwikkeling van een app de begraafplaats beter toegankelijk en bereikbaar wordt gemaakt voor een breder publiek.