Nieuw entreegebouw bij begraafplaats op Beth Haim

Van het in totaal € 285.000 kostende nieuwe entreegebouw bij de Portugees Israëlische begraafplaats Beth Haim (Huis des levens) in Ouderkerk moet nog 90 mille binnenkomen. Het gebouw verrijst naast het bestaande Vegahuis, zeg maar de aula van het complex.

De bouw is onderdeel van het jubileumplan ‘Op grond van traditie’ van de begraafplaats, die uit het begin van de zeventiende eeuw dateert. Het plan behelst dat door herinrichting van het landschap en de ontwikkeling van een app de begraafplaats beter toegankelijk en bereikbaar wordt gemaakt voor een breder publiek.

Het bestuur van de stichting David Henriques de Castrofonds, dat de begraafplaats beheert, heeft zich ten doel gesteld de nog ontbrekende 90 mille voor 1 maart 2018 via fondsenwerving binnen te krijgen. Dan stopt de actie doe ervoor is gevoerd. Bijdragen kunnen worden gestort op NL89 INGB 0006 9341 12 t.n.v. het David Henriques de Castrofonds. Men kan zelf daarbij aangeven of de bijdrage ten goede moet komen aan het jaarlijks onderhoud of aan het entreepaviljoen. Meer informatie over het entreepaviljoen: http://www.bethhaim.nl/entreepaviljoen. Bijdragen zijn fiscaal aftrekbaar.

 

 

Lees ook:Begraafplaats Beth Haim vraagt vrijwilligers
Lees ook:Weer vrijwilligersdagen Joodse begraafplaats
Lees ook:Vrijwilligersdagen Portugese begraafplaats
Lees ook:Junior Kamer met actie voor Dolfijn niet uit de kosten
Lees ook:Nieuwe stichting subsidieert cultuurhistorische projecten

3 reacties op “Nieuw entreegebouw bij begraafplaats op Beth Haim

 1. Frank

  Het betreft hier wel niet de gemeente Amstelveen, maar misschien kan zij toch een bijdrage leveren, omdat dit het toerisme in Amstelland bevordert wat onze gemeente toch ook graag ziet. Beter dan die bunker in ieder geval!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rode Paprika

  Hahaaah fiscaal aftrekbaar, nou kom er maar in aftrekbare miljonairtjes. En Frank Bikker doe ff normaal, ben jij nou SP kandidaat of hoe zit dat? Of zit jij meer aan de kant van de VVD, die overal het geld ziet uitbetaald via allerhande crowdfunding. Op jou zou ik sowieso nooit stemmen. Met een half been VVD-er en verder scheefwoner, o,o, ben zo zielig als ex-leerkracht etc…, je hebt genoeg geld per maand om gewoon, normaal via ook nog eens AOW en goed pensioen de SP je halve bijdrage per maand af te dragen. Dus, doe even normaal hahahahahaah. Wat een farcelid van de SP.

    /   Beantwoorden  / 
  1. P.G. van Faassen

   “de SP je halve bijdrage per maand af te dragen.” Dus een SP afdrachtregeling.

   En daar gelden ook fiscale aftrek regels voor. Niet meteen zo veel praatjes hebben.

   Ja een lekker fris clubje, die communisten die anderen niets gunnen.

   En Frank Bikker is een genuanceeerde SP’er, zoals ik vaak heb gezegd, in tegenstelling tot domme schreeuwers zoals Rode Paprika.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.