Elektrische bussen onder dak in Amstelveen

BussenOp bedrijventerrein De Loeten in Amstelveen Zuid komt een busremise voor elektrische bussen met bijbehorende laadinfrastructuur en nu nog dieselbussen. Connexxion koos deze locatie omdat ze het openbaar vervoer in deze regio de komende tien jaar organiseert voor haar opdrachtgever Vervoerregio Amsterdam. Amstelveen huisvest straks de helft van de duurzaamste en grootste busvloot van Europa. De andere helft wordt gestald op Schiphol.

Er is inmiddels een tijdelijke laadlocatie ingericht op bedrijventerrein De Loeten. Voor de nieuwe stalling heeft het college van Burgemeester en Wethouders op 9 april een omgevingsvergunning verleend.

Duurzame busvloot

Demissionair wethouder Peter Bot (duurzaamheid): ā€œIn eerste instantie stalt Connexxion hier ongeveer 75 bussen, waarvan 49 elektrisch zijn aangedreven en de overige nog op diesel rijden. Naar verwachting zijn binnen drie jaar alle bussen elektrisch. In de aanbesteding van de Vervoerregio was duurzaamheid een belangrijke voorwaarde. Bussen die geen schadelijke stoffen uitstoten zijn een belangrijke stap in de richting van het verminderen van fossiele energie, zoals diesel, en de uitstoot van CO2. Uiteindelijk willen we dat Amstelveen in 2040 fossielonafhankelijk is.ā€

Bedrijventerrein

De Loeten ligt in het uiterste zuidwesten van Amstelveen en is 46 hectare groot. Het gebied wordt omringd door Legmeerdijk, Noorddammerweg en de omgelegde N201. De busremise met voorzieningen komt aan Meerlandenweg 68. Deze locatie is 1,8 hectare groot en ligt aan de noordzijde van het bijna voltooide bedrijventerrein De Loeten.

 

Lees ook:Volgend jaar elektrische bussen in AM
Lees ook:Grotere bussen en vaker rijden naar Schiphol
Lees ook:Eerste elektrische Schiphol bus gearriveerd
Lees ook:Honderd elektrische bussen rond Schiphol
Lees ook:Nog een McDonalds in Amstelveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.