Categorie: "Uitgaan"

‘Diabolische’ black metal show in P60

180px-Gorgoroth_live_at_John_Dee_04Een black metal show, genaamd Diabolica Sonis, is er zondag 19 november weer in P60. Met Gorgoroth, Gehenna, Amken en Lucifer’s Dungeon.

Het Noorse Gorgoroth, vernoemd naar de welbekende asvlakte uit de boeken van J.R.R. Tolkien, werd in ’91 opgericht door gitarist Infernus. Tot nu toe werden er negen studio albums uitgebracht, met ‘Instinctus Bestialis’ uit 2015 als laatste wapenfeit. Eind november komt bovendien de re-issue van ‘Under The Sign Of Hell’ uit. De band is befaamd om de controverse die hen vaak omringd en kan makkelijk in één adem genoemd worden met Marduk, 1349 en Darkthrone. In het kader van hun 25-jarig bestaan speelde de band dit voorjaar nog in Tivoli, waar het publiek werd behaagd met een strakke serie black metal klassiekers.

Voorstelling over dwangneurose

Schouwburg logo paars transparantIn de nieuwe voorstelling ‘Dwang’ van Lara Wakelkamp en Marco Gerris, die woensdag 8 november (20.00 uur) is te zien in Schouwburg Amstelveen, worden moeilijk bespreekbare onderwerpen voor jongeren bespreekbaar gemaakt. Zoals dwangneurose en hoe die uit te leggen.

In deze voorstelling neemt de toeschouwer een kijkje in het hoofd van een dwang patiënt. Spel en dans vormen de sleutel tot succes.

Elke dag film in herfstvakantie

Dikkertje Dap

Dikkertje Dap

In de herfstvakantie volgende week zijn er elke dag films voor kinderen te zien in Cinema Amstelveen aan het Stadsplein. Dus van zaterdag 21 tot en met zondag 29 oktober.

Op het programma staan:

11.30 uur – Dikkertje Dap, de liefste familiefilm van dit moment;

13.10 uur – Dummie de Mummie en de tombe van Achnetout, een spannend avontuur tussen de pyramides;

15.00 of 15.30 uur – De Lego Ninjago Film (NL 2D). De legoblokjes vliegen om de bezoekertjes om de oren in een spannend avontuur.

Vlooien in première

groot253Het Amstelveens Poppentheater heeft met de première op zondag 22 oktober (14.30 uur) van ‘Ko met de Vlo’ een bizarre en spannende slapstick in huis. Er is ook op maandag 23 oktober om 14.30 uur een voorstelling.

‘Ko met de vlo’ is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar. De voorstelling gaat over een aandoenlijke zwerfhond, die in een liefdevol gezin wordt opgenomen. Wat het gezin echter niet weet, is dat er in zijn vacht een familie vlooien verstopt zit. Een terroriserende plaag voor het hele huishouden.

Berget Lewis en Jazz Orkest Concertgebouw

21-10 Berget Lewis & Jazz Orchestra of the Concertgebouw IIZangeres Berget Lewis, één van de Ladies of Soul, staat zaterdag 21 oktober (21.00 uur) op het podium van P60 voor een show. Zij stond lange tijd bekend als beste achtergrondzangeres van Nederland, maar wilde uiteindelijk meer. De soul diva doet mee aan de Britse versie van X-Factor.

Lewis won het televisieprogramma ‘De Beste Zangers van Nederland’, was als Maria te zien in ‘The Passion’, werd gevraagd voor de Ladies of Soul en kreeg de hoofdrol in de musical ‘Dreamgirls’. Ook als soloartiest is zij nu een gevestigde naam in de muziekwereld. In P60 zingt zij onder meer met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Griezelen op Halloween kinderdisco

Kids HalloweenAan het griezelfeest Halloween wordt ook voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar een Disco in Westend (Westwijkplein) gewijd op vrijdag 20 oktober. Om 16.00 is en een minidisco voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar en ’s avonds om 19.00 (tot 21.30 uur) kunnen kinderen van 8 tot en met 12 jaar komen dansen.

De disco wordt weer georganiseerd door het bedrijf Kids in the Mix, dat in verband met het thema potentiële bezoekertjes adviseert zich ‘als een echte griezel’ te verkleden, zodat zij kans maken op het winnen van de prijs voor de grootste griezel van de avond.

Dansgezelschap Kataklò in schouwburg

CoreografiaSki_Jump__tratta-dallo-show-Play_Danilo-Codazzi53cd03f4311a6‘Een schitterende mix van acrobatiek, dans, mime, humor en lef!’ schreef Dansmagazine over Kataklò. Op zaterdag 28 oktober staat dit Italiaanse dansgezelschap in Schouwburg Amstelveen met hun nieuwe dansshow Play.

Kataklò bouwde in ruim twintig jaar wereldwijd een naam op met succesvolle voorstellingen. De dansers spreken een lichaamstaal die grenzeloos tot de verbeelding spreekt. Hun atletische acrobatiek, kleurrijke kostuums, doordachte choreografie en creatieve belichting doen de rest.

Familievoorstelling ‘Welterusten, kleine beer’

theaterterra-welterustenkleinebeer-artwork-smallsize-1Theater Terra, bekend van onder andere ‘Kikker’ en ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’, brengt het wereldberoemde prentenboek ‘Welterusten, Kleine Beer’ tot leven in de nieuwe familiemusical voor iedereen vanaf 4 jaar. Zondag 5 november (15:00 uur) is de voorstelling te zien in Schouwburg Amstelveen.

Die gaat over Kleine Beer, die niet kan slapen. Hij is bang voor het donker. Grote Beer brengt steeds een groter lichtje naar Kleine Beer. Uiteindelijk neemt hij zelfs de maan voor hem mee, en alle fonkelende sterren.

Concert Musica Lirica op Wester-Amstel

wamstelHet ensemble Musica Lirica geeft zondag 22 oktober (15.00 uur) een concert op buitenplaats Wester-Amstel aan de Amsteldijk noord 55. Musica Lirica bestaat uit Annette de Rozario (sopraan), Edwin Blankenstijn (viool), Frits Wagenvoorde (viool), Willemiek Tavenier (cello) en Jan van Grootheest (clavecimbel).

Jazzkwintet Simone Croes in de Bolder

Simone Croes

Simone Croes

In de Bolder aan Groenhof treden vrijdag 20 oktober (20.00 uur) Simone Croes en haar jazzband op. Croes zelf is basgitarist. De band, die het programma ‘Pick up your bass’ presenteert, bestaat verder uit Folker Tettero – leadgitaar, Stefano de Smaele – piano/keys, Willem Hellbreker – tenor sax & fluit en Sietse Huisman – drums. Algemeen kan men spreken van een jazzkwintet dat echt met zijn tijd meegaat en gepeperde funky klanken niet schuwt.

Het concert wordt weer verzorgd door de stichting Tpodium in het kader van ‘Jazz in de wijk’. Men kan zich overigens als clublid aanmelden. Kosten € 50 per jaar (Rek. NL61RABO0121006166 t.n.v. Stichting Tpodium gaarne met vermelding van NAW en telefoonnummer). jazz@tpodium.net