Categorie: "Uitgaan"

Royal Ballet live in Cinema Amstelveen

Ballet The DreamHet ballet The Dream, uitgevierd door  The Royal Ballet is Live te zien in Cinema Amstelveen op woensdag 7 juni 20.15 uur. Dit gemengde programma demonstreert de geweldige creatieve visie van Frederick Ashton, oprichtend choreograaf van The Royal Ballet.

The Dream is Ashton’s bewerking van Shakespeare’s losbandige komedie waar een bosgeest verwoestend, gewapend met een liefdesdrank, te werk gaat. Symphonic Variations was Ashton’s eerste werk, in 1946, na de Tweede Wereldoorlog, en een van de eerste van het gezelschap dat uitgevoerd werd op het gigantische hoofdpodium van het Royal Opera House.

Met zes dansers die een serie kwartetten, duetten, sextetten en solo’s uitvoeren. Op César Franck’s broedende Variations symphoniques, viert dit rudimentaire meesterwerk de pure schoonheid van beweging.

Slot jazzseizoen met Braziliaanse band

brancka_liveIn het kader van ‘Jazz in de Buurt’ speelt ter afronding van het seizoen het Brasilian Combo Brancka op vrijdag 2 juni (20.00 uur) in Villa Randwijck aan het Catharina van Clevepark 10. Een nieuwe locatie, want tot nu toe had Villa Randwijck een ruimte aan de Bourgondischelaan.

Het combo bestaat uit Elizabeth Fadel, pianio, Breno Viricimok, bas, Daniel de Moraes, gitaar en Olaf Keus, drums en Brancka, zang.

Elizabeth Fadel werd geboren in Curitiba, Brazilië. Op haar 7de begon ze al met het volgen van pianolessen op de Rosa Mística Music School. Muziek speelde een grote rol in haar leven en toen ze 18 was meldde zij zich aan bij het Parana’s Art College om muziektherapie te studeren. Even later volgde haar aanmelding bij de Escola de Musica e Belas Artes (EMBAP) voor een bachelor in piano. Zij werd toegelaten in de klas van de befaamde Russiche pianist Olga Kiun. Opvolgend pianolerares op het Brasil Conservatory of Popular Music. Op 20-jarige leeftijd begon ze het klavecimbel te bespelen.

Weer Local the Night in P60

01-06 Local The Night juniOp donderdag 1 juni (20.30 uur) is er in 60 een nieuwe editie van Local The Night. Daar treden bands en solisten uit de omgeving op. Deze keer spelen AemstelBeat, Cloudy Daze en Beyond the Joke.

AemstelBeat is een coverband die bestaat uit vijf leden en herkenbare, ‘dansbare’ hits van vroeger tot nu presenteert. Met nummers van o.a. Tina Turner, Pointer Sisters, Anouk, Amy Winehouse, Jessie J, Kings of Leon en Coldplay.

Len del Ferro operagala in Openluchttheater

Len Del Ferro (rechts)

Len Del Ferro (rechts)

Komende zondagmiddag 28 mei om 15.00 uur start het nieuwe seizoen van Openluchttheater Elsrijk met het Len Del Ferro operagala met: Jeannette van Schaik (sopraan), Peter Gijsbertsen (tenor), Frank Dolphin Wong (bariton) en Maarten Hillenius (piano). Speciale gast: Ingrid Del Ferro. Omdat het nieuwe gebouwtje in het Openluchttheater bij de Kruiskerk nog niet klaar is, wordt het voor het publiek een beetje improviseren, meldt Stadsdorp Elsrijk. Het theater gaat zondagmiddag om 14.30 open. Toegangsprijs: € 5

Op 16 mei 2017 was het 25 jaar geleden dat de bekende Amerikaanse heldentenor Len Del Ferro is overleden. Na zijn glansrijke carrière vestigde hij zich als zangpedagoog in Amsterdam. Hij stond niet alleen vele vocalisten bij, maar kreeg eveneens faam als een inventieve en gedreven therapeut op het gebied van ademhaling en concentratie. Ook ontwikkelde hij als eerste een ademhalingsmethode voor mensen die kampen met stotteren en hyperventilatie.

Poolse film in Cinema Amstelveen

PolandJa poster lowZondag 28 mei om 16.30 uur wordt de Poolse film PolandJa éénmalig vertoond in Cinema Amstelveen. De meest gekke gebeurtenissen komen altijd op de meest onverwachte momenten.

PolandJa” is een verhaal dat op humoristische wijze vertelt over hoe we (niet) in staat zijn om te gaan met de realiteit om ons heen.\

In een tijdsbestek van 24 uur beleven de hoofdpersonen een aaneenschakeling van gebeurtenissen die hun levens radicaal beïnvloeden en veranderen. De film is pittig, grappig en ontroerend.

De film is Pools gesproken en wordt Engels ondertiteld.

Met: Izabela Kuna, Grzegorz Małecki, Jakub Gierszał, Paweł Domagała, Marek Bukowski, Jacek Beler e.a.

Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data. Entreebewijzen zijn daar 24 uur per dag online te bestellen.

 

Extra films op Hemelvaartsdag

A Dog's PurposeEr zijn extra films voor kinderen en volwassenen tijdens Hemelvaartsdag (25 mei) in Cinema Amstelveen. Behalve de première van The Sense of an Ending, worden A Dog’s Purpose, The Circle, Alone in Berlin en Casper & Emma de Bergen (voorpremière) gedraaid.

In The Sense of an Ending spelt Jim Broadbent de teruggetrokken en een stil leven leidende man Tony Webster. Wanneer zijn verleden hem plotseling in lijkt te halen, is het gedaan met de rust. Met Charlotte Rampling e.a.

A Dog’s Purpose is het verhaal over Ethan, die al van pup af aan onafscheidelijk is van zijn hond Bailey.

Als Bailey in zijn verschillende hondenlevens steeds terugkomt als een andere hond, blijft hij die belangrijke rol vervullen voor zijn baasjes.

Stap voor stap leert hij steeds beter hoe een hond en een mens elkaars leven mooier kunnen maken (Engels gesproken, Nederlands ondertiteld).

Jonge blues band in Alleman

Dog's Dinner logoIn het kader van Blues in de Wijk treedt vrijdag 25 mei (20.oo uur) in wijkcentrum Alleman aan Den Bloeyenden Wijngaerdt 1 de band Dog’s Dinner op. De band werd begin dit jaar geformeerd met een paar sterke muzikanten en zanger Arne Goossens.

De oorspronkelijke formatie, met eerdere optredens onder de naam Blueshaker, werd ontbonden. En nu staat er een sterke nieuwe Band op het podium. Die bestaat uit: Arne Goossens (zang), Bob Wijtsma (lead gitaar), Mick Bekker (bas) en Peter Doppen op drums.

Keihard geluid bij ‘Loud!’ in P60

Logo P60Er komt weer een editie van ‘Loud!’ in P60 met DJ’s uit de ‘hardstyle’ scene, zoals het popcentrum die noemt. Zaterdagavond 27 mei (23.00 uur) komt mister #IAMHARDSTYLE er op bezoek (oftewel Brennan Heart).

Een vaderlandse veteraan, die in de loop der jaren verschillende remixes deed voor bijvoorbeeld Headhunterz, Wildstylez en The Prophet en in 2013 zijn eigen platenlabel WE R Music startte. Op zijn eigen site roept hij op: ‘Laten we de wereld laten zien dat hardstyle meer is dan een muziekgenre. De laatste tijd heb ik enorm veel brieven ontvangen met persoonlijke verhalen over wat hardstyle voor de fans betekent. Dit deed me zoveel dat ik iets terug wil doen voor de scène.’

Weer ‘De Nacht Wacht´ in Poppentheater

De-nacht-wacht-2Nadat het Amstelveens Poppentheater in januari al de eer had de première van de voorstelling ‘De Nacht Wacht’ te mogen huisvesten, komt theatergroep De Zingende Harp er nu wegens groot succes mee terug op zondag 21 mei om 10.30 uur. Deze muzikale theateruitvoering voor kinderen vanaf 3 jaar gaat over speelse nachtelijke omzwervingen, over het kind dat de ogen niet wil sluiten, over het kind dat niet van dromen houdt en ook bang is in de nacht…

Dromen is spelen met je ogen dicht. Op de rand van een circuspiste staan de bedjes van Anne en Caroline. Anne heeft eigenlijk helemaal geen bed nodig, want ze heeft geen tijd om te slapen. Caroline wil juist erg graag in haar bed slapen, want haar bed is de poort naar dromenland. In deze ochtendvoorstelling vol muzikale verrassingen vindt Caroline samen met Gunga, dromenbouwer en klankentovenaar, een manier om Anne mee te nemen naar dromenland, want … de nacht wacht nog maar even.

Alone in Berlin en 20th Century Women in Cinema

Alone in BerlinOp zondag- en woensdagmiddag draaien matineefilms voor volwassenen in Cinema Amstelveen. Deze keer Alone in Berlin en 20th Century Women.

Alone in Berlin

Berlijn, 1940. De stad is verlamd door angst. Arbeiderskoppel Otto en Anna Quangel leven in een vervallen appartementenblok en proberen, net als hun omgeving, niet op te vallen terwijl de Nazis heersen. Maar wanneer hun enige kind aan het front sterft, leidt hun verlies hen naar een uitzonderlijke vorm van verzet. Ze beginnen met het door de hele stad achterlaten van anonieme ansichtkaarten waarop ze Hitler en zijn regime aanvallen. Een daad waar de doodstraf op staat. Al snel wordt hun stille strijd opgemerkt door de Gestapo-inspecteur Escherich, waarmee een moorddadig kat- en muisspel begint dat het nut van Otto en Anna’s daden en hernieuwde liefde voor elkaar alleen maar versterkt. Hun kleurloze leven en huwelijk transformeert door hun vredige maar intensieve verzet. Meer dan zestig jaar na de eerste publicatie vlak na WOII werd Hans Fallada’s roman een wereldwijde bestseller.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, werd de indrukwekkende en bevrijdende vertelling door de Italiaanse schrijver en Auschwitz-overlever Primo Levi omschreven als “het beste boek over het Duitse verzet tegen de nazi’s ooit geschreven”. Met Emma Thompson, Brendan Gleeson e.a.