Categorie: "Uitgaan"

Jazz in Openluchttheater

15000597_224631654635440_6159263453249872044_oZondag (20 augustus) treedt The Hague Jazz op in het Openluchttheater Elsrijk aan de De Ruyschlaan. Het concert begint om 15.00 uur. Wie er bij wil zijn moet vijf euro betalen (kinderen tot 3 jaar gratis).

The Hague Jazz Project bestaat uit Victor Borkent (trompet), Wim Minnaar (flugelhorn), Gert Bloemen, Joop Meijlink en Willem Ouwerkerk (trombone). Leo Meijer, Hans Goemans en Anja Nielsen (saxofoon). Michel Mlokhuizen (piano), Willem van Wijngaarden (bas) en Bert Kamsteeg (drums). De formatie speelt jazz van Nederlandse musici. Er staan onder meer composities van Jerry van Rooijen, Rob Madna, Cees Slinger, Frans Elsen en Toon Roos op het programma.

Weer bandjesavond in Bovenkerk

NoorddamcentrumVoor de zevende keer wordt in Bovenkerk de bandjesavond Rock Urbanus gehouden, op zaterdag 7 oktober (20.00 uur) in het Noorddamcentrum. Die wordt door enthousiaste Bovenkerkers georganiseerd. De gepresenteerde muziekgenres zijn heel divers, melden die.

De bands spelen pop, soul, funk, blues en Nederlandstalige muziek. Zoals altijd treden de artiesten uit Bovenkerk, Amstelveen e.o. belangeloos op. Toegang is gratis.

Seizoen proeven in Griffioen

Cultuurcentrum-VU-Griffioen-exterieur‘Voorproeven in de Griffioen’, heet het programma op donderdag 14 september in het cultureel centrum op Uilenstede. Het begin om 20.30 uur, kost vijf euro, iedereen is welkom en het programma kennelijk bedoeld als kennismaking met het nieuwe seizoen. George Arakel, Elke Viervijzer, Martijn Kardol en Alink en Plukaard zijn er te zien en te horen. Cabaretiers en muzikanten die komend seizoen met hun voorstelling in de Griffioen staan.

Elke Vierveijzer studeerde in 2014 af aan de koningstheateracademie en was finalist van het Amsterdams Kleinkunstfestival 2015. Ze debuteert nu met Zonder Genade, een programma waarin ze Nederlandse cabaretteksten combineert met muzikaliteit. Dat resulteert in adembenemende liederen die altijd wel ergens schuren, of juist onverwacht troostend zijn. Soms snoeihard maar met de stem van een engel legt ze de vinger op een ieders zere plek. Eerlijk, grappig en pijnlijk raak op plekken die vaak genoeg onaangeroerd blijven.

Drie hiphop attracties in P60

Yung Nnelg

Yung Nnelg

In P60 treden zaterdag 2 september (20.30 uur) Yung Nnelg, LEAFS en Black Acid op. Volgens de poptempel hebben de drie allemaal hun eigen unieke plek in de hiphop veroverd.

Sinds zijn eerste mixtape ‘What Else’ heeft hoofdact van de avond Yung Nnelg zich ontwikkelt tot een moderne artiest die zich weet te onderscheiden in zowel sound als artwork. Na singles als ‘YNF’ en ‘Ja Ja Ja’ sloot Glenn Ascencion, zoals zijn echte naam luidt, zich al snel aan bij hiphopcollectief Veldentaal (o.a. Bokoesam en Idaly).

Zijn eerste officiële single, ‘Chamos’, groeide vervolgens uit tot één van de hiphop zomer hits, met bijna een half miljoen views.

Na de ‘Fox P2’ EP kwam Yung Nnelg dit voorjaar met de ‘Contra’ EP, met daarop de niet-te-missen banger ‘Forrest Gump’.

Jazz in het Dorp komt met programma

Mathilde SantingDat Mathilde Santing (hoofdact), Lorrèn en Sherry Dyanne er zouden komen, was al lang bekend, maar de organisatoren van Jazz in het Dorp hebben nu het complete programma bekend gemaakt. De vierde editie van het evenement, met zes buitenpodia, wordt zondag 10 september (13.00 tot 21.00 uur) gehouden in het Oude Dorp.

Er konen veel lokale jazzartiesten, zoals de Amstelveense zangeres Elsie Nouvel die haar nieuwe CD ‘Lady of Wander’ ten gehore zal brengen. De band Muddy Grease is gevormd rond de Amstelveense jonge pianiste / toetseniste / componiste Hanna van Dijk en brengt fusion Jazz. Francisca & Friends bracht eerder al in P60 haar swingende repertoire ten gehore.

Extra voorstellingen in schouwburg

Nov19 GZ De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen -f- Studio Matusiak_PF01 GrootSchouwburg Amstelveen heeft een aantal voorstellingen bijgeboekt voor het nieuwe theaterseizoen. Op zondag 19 november is er een extra familievoorstelling van ‘De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen’ (5+) en op dinsdag 10 april geeft Guido Weijers het theatercollege Masterclass Geluk.

Kinderprogramma bij Jazz in het Dorp

4beat

4beat

Behalve voor volwassenen is er bij het evenement Jazz in het Dorp ook een programma voor kinderen. Het feest vindt, zoals bekend, op zondag 10 september (13.00 tot 21.00 uur) plaats in het Oude Dorp.

Daar treden dan op zeven podia meer dan 25 verschillende bands op. Van gevestigde namen als Mathilde Santing en Sherry Dyanne tot jong en aanstormend talent van het Conservatorium van Amsterdam.

Voor kinderen is er de zogenoemde JazzKidsCorner rondom de Dorpskerk, van 14.00 – 18.00 uur. Daar kunnen kinderen na het optreden van 4Beat (percussie door vier jonge muzikanten) de hele middag terecht. Tegen een kleine vergoeding krijgen zij een strippenkaart. Zij kunnen meedoen aan verschillende interactieve muzikale workshops (waaronder een percussie workshop van 4Beat!), zich uitleven op het springkussen, laten schminken, knutselen of een glittertattoo nemen.

Jamaicaanse reggae sluit zomer P60 af

26-08 Eek-A-Mouse IIZaterdag 26 augustus (21.30 uur) sluit de Jamaicaanse reggae – en dancehall specialist Eek-A-Mouse de zomer in P60 af. Met hits als ‘Ganja Smuggling’, ‘Wa-Do-Dem’ en ‘Sensee Party’ maakte the mouse in de jaren ’80 naam voor zichzelf. Op platengebied is het momenteel wat stil rondom Eek, maar zijn live shows zijn altijd een ervaring op zich.

Sinds zijn doorbraak op het Jamaica Sunsplash festival in 1981 heeft het Eek-virus zich razendsnel over de wereld verspreid. Binnen no-time werden de harten van vele reggaefans veroverd en met albums als ‘Black Cowboy’, ‘Wa-Do-Dem’ en ‘Eek-A-Speeka’ werd zijn naam definitief gevestigd.

Kinderen gezocht voor acteren in musical

De-Gelaarsde-KatKinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen meespelen in de Efteling sprookjesmusical ´De gelaarsde Kat´. Die is zondag 7 januari te zien in Schouwburg Amstelveen. Voor deze familievoorstelling zijn 20 gastrollen beschikbaar voor jong talent.

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar die eenmalig willen meespelen in een echte musical kunnen zich nu hiervoor opgeven. Schouwburg Amstelveen en De Efteling zoeken enthousiaste jongens en meisjes die het leuk vinden om te acteren, dansen en zingen. Andere vereisten zijn een leeftijd tussen de 6 en 12 jaar oud en een kledingmaat tussen 122 en 152. Alle twintig kinderen die geselecteerd worden spelen de hele dag mee.

Drie spannende films nog wek te zien

week 29 fbVan donderdag 13 juli af zijn de spannendste, ontroerendste en grappigste films van het afgelopen filmseizoen nog een week te zien in Cinema Amstelveen aan het Stadsplein.

De Frans-Duitse film Elle van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven won twee Golden Globes voor beste buitenlandse film en beste vrouwelijke actrice.