Categorie: "Uitgaan"

Jamaicaanse reggae sluit zomer P60 af

26-08 Eek-A-Mouse IIZaterdag 26 augustus (21.30 uur) sluit de Jamaicaanse reggae – en dancehall specialist Eek-A-Mouse de zomer in P60 af. Met hits als ‘Ganja Smuggling’, ‘Wa-Do-Dem’ en ‘Sensee Party’ maakte the mouse in de jaren ’80 naam voor zichzelf. Op platengebied is het momenteel wat stil rondom Eek, maar zijn live shows zijn altijd een ervaring op zich.

Sinds zijn doorbraak op het Jamaica Sunsplash festival in 1981 heeft het Eek-virus zich razendsnel over de wereld verspreid. Binnen no-time werden de harten van vele reggaefans veroverd en met albums als ‘Black Cowboy’, ‘Wa-Do-Dem’ en ‘Eek-A-Speeka’ werd zijn naam definitief gevestigd.

Kinderen gezocht voor acteren in musical

De-Gelaarsde-KatKinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen meespelen in de Efteling sprookjesmusical ´De gelaarsde Kat´. Die is zondag 7 januari te zien in Schouwburg Amstelveen. Voor deze familievoorstelling zijn 20 gastrollen beschikbaar voor jong talent.

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar die eenmalig willen meespelen in een echte musical kunnen zich nu hiervoor opgeven. Schouwburg Amstelveen en De Efteling zoeken enthousiaste jongens en meisjes die het leuk vinden om te acteren, dansen en zingen. Andere vereisten zijn een leeftijd tussen de 6 en 12 jaar oud en een kledingmaat tussen 122 en 152. Alle twintig kinderen die geselecteerd worden spelen de hele dag mee.

Drie spannende films nog wek te zien

week 29 fbVan donderdag 13 juli af zijn de spannendste, ontroerendste en grappigste films van het afgelopen filmseizoen nog een week te zien in Cinema Amstelveen aan het Stadsplein.

De Frans-Duitse film Elle van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven won twee Golden Globes voor beste buitenlandse film en beste vrouwelijke actrice.

Show van zangschool The Voice Factory

Op de zondag 9 (13.00 uur) en donderdag 13 juli (20.00 uur) presenteren verschillende leerlingen van Zangschool The Voice Factory hun talenten in een eindshow. Dat gebeurt in P60.

Zangschool The Voice Factory is in 2012 opgericht door zangeres en zangcoach Joke van der Hoek en in no time uitgegroeid tot een toonaangevende zangschool in Amstelveen. Al menig talent heeft zijn creativiteit hier op spectaculaire wijze kunnen ontplooien om zo zijn kwaliteiten te kunnen etaleren.

DJ Mia More e.a. in ‘uitblaasshow’ scholieren

07-07 AftermathNog net voor de zomervakantie kunnen scholieren na een schoolseizoen vrijdag 7 juli komen uitblazen in P60 bij de zogenoemde Aftermath. Mia More, Max Vermeulen, Nick & Junior behoren tot de DJ’s die er optreden.

Hoofdact van de avond is de wonderschone Mia More. Zonder moeite brengt ze elke dansvloer in extase met haar brede mix tussen 90s, classics, disco, house en R&B.

Mia More wordt bijgestaan door Max Vermeulen. Deze jonge Amsterdamse DJ begint meer en meer naam voor zichzelf te maken met zijn soulvolle, opzwepende sets.

Verder komen Nick & Junior, Yulius en MC Dirtykid.

 

 

Show over effect van muziek op brein

MoM_OA1Wat doet muziek met het brein, de gezondheid en de ontwikkeling van een mens? Drie professoren geven een antwoord op die vraag tijdens de show ‘Miracles of Music’, die woensdag 11 oktober (20.00 uur) in Schouwburg Amstelveen wordt gegeven. Burgemeester Mirjam van ’t Veld opent het programma.

Little Ladies event met cast bij 100% Coco

Zondag 9 juli 11.30 bij de film 100% Coco een bezoek van de cast en schrijfster. Een Little Ladies Event inclusief een hapje, drankje en een Goodie Bag in Cinema Amstelveen. Nu eens een keer een Ladies Night voor de jonge Ladies.

De rode loper ligt voor hen uit en ze worden ontvangen met een drankje en een hapje. Na afloop van de film is er een Meet & Greet met Nola en Merel uit de film. Ook de schrijfster Niki Smit is erbij en signeert haar boek (dat men dus kan meenemen). dan kan Niki deze voor je signeren).

Amstelveen City Blues op 11 november

bluesOp zaterdag 11 november (19.30 uur) wordt in P60 de derde editie van hét internationale bluesfestival van Amsterdam en omstreken: Amstelveen City Blues gehouden. Aan het programma, samengesteld onder leiding van Harald Moonen (echtgenoot van de burgemeester), werken zowel oudgedienden als vers bloed mee. Onder meer komen Samantha Fish, Laurence Jones en Grunting Pigs.

Samantha Fish wordt beïnvloed door een scala aan verschillende stijlen. Of het nu gaat over diepe blues, sfeervolle Americana of speelse garage-rock, de gitariste uit Kansas City, Missouri, doet het allemaal. In haar rijke carrière werd ze al geroemd door blueslegendes als Buddy Guy en Luther Dickenson, maar rock ’n roll blijft hoe dan ook haar eerste liefde. In maart van dit jaar kwam de schone Amerikaanse met ‘Chills & Fever’, waarop wordt teruggegrepen naar de ‘60s en ‘70s sound van Jackie DeShannon, Jerry Ragavoy, Bert Berns en Allen Toussaint. In Amstelveen presenteert ze haar nieuwe songs aan het Nederlands publiek.

‘Keuze van mijn vader’ in Cinema

De-keuze-van-mijn-vader_ps_1_jpg_sd-lowDe fims ‘De Keuze van mijn Vader’ en ‘The Zookeeper’s Wife’ draaien van donderdag 29 juni af in Cinema Amstelveen aan het Stadsplein (Schouwburg).

In De keuze van mijn vader (My Father’s Choice) probeert Yan Ting Yuen (Het geheim van de HEMA) toegang te krijgen tot de persoonlijke geschiedenis van haar zwijgzame vader, Chinees restauranthouder in Maastricht, en zijn familie. Hierbij komt ze er achter dat deze onlosmakelijk is verbonden met de grote ontwikkelingen van de afgelopen halve eeuw in China.

The Zookeeper’s Wife

Waargebeurd en persoonlijk oorlogsverhaal waarin hoop centraal staat. De Poolse Antonina en haar man Jan Zabinski wisten tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 300 Joden uit de handen van de Nazi’s te redden door ze een schuilplek te bieden in hun dierentuin.

Dertig jarig Hallo Venray in P60!

16-11 Hallo VenrayAl 30 jaar blijft de Nederlandse rockband Hallo Venray verrassen. Op donderdag 16 november (20.00 uur) staat die in P60 met songs van onder meer het veertiende album ‘Where Is The Funky Party?’.  Henk Koorn, Henk Jonkers en Peter Konings nemen na al die jaren kennelijk geen gas terug. 

De doorbraak van de Haagse band was in 1992 met het album The More I Laugh, The Hornier Due Gets. De band stond dat jaar op Pinkpop waarbij leadzanger en gitarist Henk Koorn in netkousen op het podium verscheen. Afgelopen zomer trokken de mannen samen met JB Meijers naar Frankrijk om daar, in een studio aan de voet van de Mont Ventoux, in sneltreinvaart Where Is The Funky Party? op te nemen. Het resultaat? ‘Een pronkstuk van ongepolijste scheurgitaarherrie, met galmende zang, bonkende drums en minimalistische teksten’, schreef NRC-journalist Jan Vollaard.