Categorie: "Uitgaan"

Beroemde dansshows in schouwburg

4.1.1Zaterdag 1 april (20.00 uur) staat de meest succesvolle show uit Ierland, Spirit of the Dance, in Schouwburg Amstelveen en op donderdag 6 april (19.30 uur) brengt het gerenommeerde gezelschap de Nederlandse Reisopera Mozarts Don Giovanni op de bühne.

Spirit of the Dance is de meest succesvolle show uit Ierland. De productie combineert de flitsende en overdonderende Ierse dans met sensuele Latijns-Amerikaanse ritmes van flamenco en salsa in een spannende  voorstelling vol kracht en passie. Het gezelschap heeft al negen ‘Globes’ gewonnen. Oogverblindende kostuums, adembenemende choreografieën en een prachtige lichtshow maken van Spirit of the Dance één van de grootste dansshows ooit.

Oude tijden herleven in P60

Logo P60‘Going Back To My Roots’ heet het evenement op zondag 23 april (18:30 uur) in P60. Allerlei DJ’s zorgen voor de muziek. Daarbij komen volgens het poppodium disco, swingbeat, old school hip-hop, house classics en latin classics voorbij.

Allemaal voortgebracht door Dj Kid (discotheek Timeless), Dj Orlando (Reminisce en resident van Going Back To My Roots) en DJ Evert (Flora Palace Reunion).

Mostly Autumn in P60

Mostly Autumn (1)Op zaterdag 22 april (20.30 uur) komt Mostly Autumn naar P60. Die band combineert Keltische invloeden met symfonische, melodieuze passages en heavy elementen.

In 1995 werd Mostly Autumn opgericht, waarvan Bryan Josh en Iain Jennings als enige nog actief zijn sinds de oprichting. Naast Bryan en Ian Jennings bestaat de band uit Olivia Sparnenn, Chriss Johnson (gitaar), Angela Gordon (dwarsfluit, zang en toetsen), Andy Smith (basgitaar) en Alex Cromerty (drums). Hun muziekstijl werd door de BBC vergeleken als een mix van Genesis en Pink Floyd met Celtic thema’s, hardrock en sterke, emotionele melodieën.

In 2003 bracht Mostly Autumn het album ‘Passengers’ uit. Het was voorgefinancierd door de fans. Ook het album ‘Heart Full of Sky’ hebben ze in 2006 op deze manier gefinancierd. Als pre-release is dit dubbelalbum via hun eigen website als limited edition gepresenteerd. Dit album wordt door kenners beschouwd als beste album dat ze tot nu toe hebben geproduceerd.

Ode aan Prince in P60

SONY DSCEen Ode aan pop-legende Prince noemt P60 het optreden van The Funkalicious Collective en een dj-set van DJ Wilco op 20 april.

Een jaar geleden is het op 21 april dat Prince is overleden. Om deze rasartiest te eren organiseert P60 op donderdag 20 april een Prince Tribute Night.

Prince covers zien en horen, zoals dat bij geen enkele andere band kan. Daar is nu de gelegenheid voor. Het was alweer een tijd geleden dat de muzikanten van The Funkalicious Collective elkaar hebben gezien, laat staan met elkaar hadden gespeeld, maar de bandleden vonden het hoog tijd voor een reünie.

 

The Funkalicious Collective heeft maar een korte bestaansduur gekend, maar in die tijd liet de formatie een zeer positieve indruk achter. De elfkoppige band speelde nummers van Prince op een manier die men niet terug gaat vinden op een album van Prince zelf.

Matinees voor volwassenen in Cinema AV

jackie_94000152_ps_1_s-lowEr komen weer matinees voor volwassenen aan in Cinema Amstelveen. Daar worden dan de films Jackie, Paterson en Lion gedraaid. Op zaterdag 25 maart is om 15.40 uur Jacky te zien, zondag 26 maar (15.55 uur) Paterson en op de woensdagen 22 en 29 maart (15.55 uur) Lion.

In Jackie kruipt Oscarwinnares Natalie Portman in de huid van First Lady Jackie Kennedy. De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady. Een periode waarin de hele wereld zijn blik richtte op de beroemde weduwe.

Paterson

Paterson leidt een eenvoudig, geregeld, maar gelukkig leven als buschauffeur in de stad Paterson, New Jersey. De indrukken die hij tijdens zijn dagelijkse route opdoet, vormen de inspiratie voor gedichten die hij opschrijft in een notitieboekje.

Ondanks het enthousiasme en de aanmoediging van zijn vrouw wil hij de gedichten niet publiceren.

Roadtrip door Amerika in Cinema Amstelveen

A Song Joourney Cinema AmstelveenDe film ‘A Song Journey II’ draait dinsdag 28 maart (20.00 uur) in Cinema Amstelveen. Een roadtrip door Amerika, in de vorm van een met muziek ondersteund verhaal.

Jan Donkers komt samen met zijn kompanen Edo Donkers, Abel de Lange en Louis Ter Burg voor een enerverende roadtrip door Noord-Amerika. In woord en in muziek. Donkers vertelt wat zijn makkers spelen en zingen.

Donkers neemt je met zijn innemende stem mee over de ijzeren weg en langs de grote rivieren door de heartlands van de Americana. De route leidt langs muzikale en literaire verrassingen in de vele verschijningsvormen van de Amerikaanse rootsmuziek.

 

Jan ‘Gonzo’ Donkers (15 juni 1943) is schrijver, popjournalist en radiomaker. Eind jaren zestig was hij een van de grondleggers van de Nederlandse popjournalistiek.

Vanaf eind jaren zestig maakte hij veel radioprogramma’s voor de VPRO, met de nadruk op Americana. Daarnaast werkte hij als journalist, onder meer vanuit de Verenigde Staten en publiceerde meerdere essaybundels en romans.

Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data. Entreebewijzen zijn daar 24 uur per dag online te bestellen.

 

 

Kleurfeest in het Amstelveens Poppentheater

kleurfeest2‘Het Kleurfeest’,  zondag 26 maart in het Amstelveens Poppentheater, is een vriendelijke uitnodiging deel te nemen aan een kunstwerk in wording.  Op de grond ligt een groot vel papier, waarop tekenaars Gerard de Bruyne en José Vingerling een tekening laten ontstaan.

De kinderen kijken geboeid; wordt het een olifant of toch een vogel? Vervolgens worden ze uitgenodigd om de tekening met krijtjes in te kleuren en mee te tekenen. Het grote tekenavontuur begint. Tegelijkertijd speelt en zingt Maarten Teekens pareltjes uit de popmuziek.  Gaandeweg gaan de kinderen helemaal op in deze wereld van kleur en geluid. Aan het einde worden de krijtjes samen opgeruimd en kijkt iedereen nog eens goed naar het resultaat. Belangrijker dan het kunstwerk, dat voor hen op de grond ligt, is de ervaring die ze meenemen.

Tobo speelt ‘Vrouwen geen probleem’

fullsizeoutput_229bToneelgroep TOBO speelt van donderdag 30 maart tot en met zondag 2 april ‘Vrouwen? Geen probleem!’ van Woody Allen in het Noorddamcentrum (Noorddammerlaan 1). De voorstellingen beginnen om 20.15 uur.

Felix Allen, een filmcriticus met een grote liefde voor James Bondfilms, ligt in scheiding. Hij is doodongelukkig en zoekt steun bij zijn beste vrienden Dick en Linda. Zij proberen Felix op te beuren en regelen afspraakjes voor hem.

De geest van James Bond moedigt Felix van harte aan zich van zijn meest mannelijke kant te laten zien. Maar Felix is zó geremd en verlegen, dat de ene date na de andere in het honderd loopt.

‘My fair lady’ in schouwburg

Schouwburg logo paars transparantAchter de schermen van Schouwburg Amstelveen wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen voor een nieuw theaterseizoen. Vrijdag 28 april verschijnt de nieuwe seizoensbrochure. Daarop vooruitlopende zijn al een paar voorstellingen in de verkoop gegaan zoals die voor de musical My Fair Lady op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 februari. Kaarten daarvoor zijn sinds maandag (20 maart) te koop.

Esmée Dekkers, Chris Tates, Alfred van den Heuvel, Sjoukje Hooymaayer, Han Oldigs en Yoran de Bont nemen in My Fair Lady de bezoeker mee in het verhaal over een weddenschap: een eenvoudig bloemenmeisje omtoveren tot een lady. Professor Higgins neemt de uitdaging aan en Eliza verovert de harten van iedereen. Een productie met overrompelende kostuums en hits als ‘Zou dat nou niet zalig zijn’, ‘Het Spaanse graan’ en ‘Als ik straks de kerk maar haal’.

Roy Mette Blues Band in Alleman

ROY METTE (490 x 752)In het kader van ‘Blues in de Wijk’, georganiseerd door stichting Tpodium, treedt vrijdag (24 maart, 20.00 uur) Roy Mette Blues Band op in wijkcentrum Alleman aan Den Bloeyenden Wijngaerdt 1.

De Roy Mette Band werd gevormd in de traditie van de Britse Blues / Rock. Met zijn drie koppige band speelt hij veel eigen stukken, ondersteund door zijn team genoten Andy Bostock op de basgitaar en Dave McCarthy op de drums. Hun geluid doet vaak denken aan stijl van van Rory Gallagher. Roy’s eigen sound kenmerkt zich door zijn originaliteit op gitaar en zang.

Hij maakte vijf albums met verschillende musici. In de jaren 1980 richtte Roy de driemans band ‘Warrior’ op onder het motto NWOBHM (New Wave of British Heavy Metal) met bassist Martin Jones en drummer Steve Halford. Zijn eigen materiaal als Singer / Songwriter omvat een waaier van stijlen, blues, melodie, passie en kracht met gevoel; dit alles in één compact pakket.

Veelzijdig

Roy Mette kan men, binnen de kaders van de Blues en Rock muziek, een veelzijdig musicus noemen. Zijn creativiteit in vele projecten en zijn hang naar het gewone leven maakt hem de muzikant van het volk. Men kan hem zien met zijn bands of ook solo in clubs, bars en festivals in het Verenigd Koninkrijk of over diverse delen van het vasteland van Europa.

Hij is een autodidact op de gitaar, zoals de meeste gitaristen, vandaar zijn eigenzinnige sound. Ook is hij de initiator van meerdere projecten als ‘Captain Morgan’s Rum Do’ en ‘The 60’s Project’ en zijn Piraten Album. Entree € 10, inclusief gratis drankje. Clubleden en Studenten € 7.00, Stadspashouders 50% korting.