Categorie: "Uitgaan"

Popquiz in P60

13-05 - Popquiz - thumbZondag 13 mei (13.30 uur) komt het bekende popquizteam ‘Martha Wainwrong ain’t right’ met de 19e editie van de Muziek-Kwis naar P60.

Een spervuur aan vragen over het beste en slechtste van toen en nu: om 13:00 wordt het startsein gegeven voor een ouderwets gezellige Popquiz van de bovenste plank. In deze Popquiz wordt de muzikale kennis van de bezoekers in vijf rondes stevig op de proef gesteld. Er kan bovendien lekker meegezongen worden en alle vragen worden vergezeld van toepasselijke videobeelden.

Nog wat tips voor als men mee wil spelen: Zorg dat tenminste één teamlid het afgelopen jaar naar de radio heeft geluisterd en neem een oude buurman mee voor de fragmenten uit de jaren.

Deelname kost €5 per persoon. Aanmelden via [email protected]

 

 

Blues in P60

17-05 - The King's Rhythm Crew featuring JB Meijers - bannerThe King’s Rhythm Crew, een blues collectief, staat donderdag 17 mei (20.30 uur) op het podium van P60. Ruud Weber, Fokke de Jong en Govert van der Kolm begonnen naast project King of the World een nieuw concept om in het begin van 2018 te kunnen spelen met hun vrienden en helden uit de blues scene. “The King’s Rhythm Crew feat’ bracht de mannen terug naar hun muzikale roots. In het verleden speelden ze al met veel artiesten uit het binnen – en buitenland, zoals Snowy White, Monster Mike Welch, Matt Schofield, David Gogo en vele anderen.

Koningsnacht in P60

26-04 Ignition Kingsnight 2018 - bannerDonderdag 26 april om 23.00 uur pakt P60 groots uit in de zogenoemde Koningsnacht, voorafgaande aan Koningsdag dus. Dion Timmer, Funtcase en Spag Heddy zijn er.

Headliner Dion Timmer ontdekte dubstep op 10-jarige leeftijd en sindsdien zijn de twee onafscheidelijk. De Britse Funtcase zorgt voor de warm-up. De man-with-the-mask is een welbekende in de dubstep scène en staat garant voor een keiharde set met enkel classics.

Zangeres Francisca Burgos & band in Anna

Francisca en friendsFrancisca Burgos zingt zaterdag (14 april. 20.30 uur) in proeflokaal en cultureel centrum ANNA aan de Amsterdamseweg 22 (voormalige Annakerk). Zij komt met haar band, die bestaat ut Peter Gheysen, Arben Ramadani, Marc Bouter en Elleon Noya en voert met haar stem naar de late 50′s jazz, naar 60’s bossa, en met een vleugje latin, touch en reggae door naar 70′s & 80′s soul & funk. Kaarten zijn verkrijgbaar via ticketmaster http://bit.ly/ANNAfran a € 10 of aan de deur a € 12,50.

GIGS

Zondag (15 april) speelt ’s midsags om 16:00 uur GIGS er. De vier multi-instrumentalisten daarvan zingen ook. De leden van de band spelen in diverse muziekstijlen.

Door de verschillende muzikale achtergronden ontstaat er een combinatie van onder meer Pop, Rock & Roll, Westcoast, (Ierse) Folk, Country en Bluegrass. Gratis entree.

 

Jazz met Klatwerk3 in Bolder

KLATWERK3-1In het kader van de serie Jazz in de Buurt vindt vrijdag 13 april (20.00 uur) in de Bolder aan Groenhof het optreden plaats van Klatwerk3,binnen het ruime jazz aanbod een uniek ensemble. Het componeert en speelt eigen composities. Boelo Klat is er de vormgever / componist van.

In Amstelveen zijn ze inmiddels geen onbekenden meer; vorig jaar waren zij nog in Villa Randwijck. De muziek van Klatwerk3 is niet onder één noemer te vangen en dat hoeft dan ook niet. Naast jazz, pop- en klassieke invloeden zijn er in de nieuwste composities ook invloeden te horen vanuit de wereldmuziek en minimal music. Veel nadruk ligt op de kracht van de eenvoud. De muziek is wel te omschrijven als modern creatieve ‘Noord-Europese’ wereldjazz.

Berlijn

In 2017 bracht Klatwerk3 de CD ‘A Clockwork Orange’ uit met als thema ‘Lost in Berlin’. Het fysieke bezoek aan die stad was een avontuur met uitdagingen, dat voor veel inspiratie en nieuwe composities zorgde; met als gevolg verscheidene succesvolle optredens. Het nieuwe repertoire van de band blijkt inderdaad weer een succes te zijn.

Turbulence met Big Lions Band in P60

20-04 Turbulence & Big Lions Band - posterVrijdag 20 april is de dag die veel cannabis fans al tijden rood omcirkeld in de agenda hebben staan. Ook in P60 gaat ‘420’ niet onopgemerkt voorbij, want dat wordt gevierd met Turbulence en zijn Big Lions Band (21.30 uur).

Turbulence werd in ’99 ontdekt door topproducer Philip ‘Fatis’ Burrell. Hij tekende direct voor zijn Xterminator label en ontpopte zich tot een internationaal gerespecteerde reggae artiest. Vaak wordt de Jamaicaanse zanger geprezen om zijn veelzijdigheid: roots reggae, dancehall, R&B of hiphop, niets is hem vreemd.

In Sizzla vindt Turbulence een muzikale zielsverwant met een vergelijkbare stijl en stemgeluid. Niet zo gek ook, want de twee deelden de afgelopen jaren regelmatig het podium.

Politiek

Zijn teksten zijn vaak politiek en maatschappelijk beïnvloed, wat goed past bij zijn gepassioneerde, rauwe delivery. Zijn doorbraak kwam met hit single ‘Notorious’, maar ook zijn nieuwe tracks als ‘So Long’ en ‘Jerusalem’ hebben heerlijke sunny vibes.

 

 

 

Grieks drama over moord en wraak

img9804_31Donderdag 12 april (20.00 uur) is de toneelvoorstelling De Oresteia van Het Nationale Theater (voorheen Het Nationale Toneel) te zien in Schouwburg Amstelveen. Een Grieks familiedrama over moord en wraak. Zaterdag 14 april staan Leonie Meijer, Marijn Brouwers, Merijn Oerlemans en een live combo met hun concert Bella Italia – Cantare tricolore op het programma.

Het Nationale Theater brengt elk seizoen een klassieker uit de toneelgeschiedenis. Dit jaar is dat dé oertekst van het westerse toneel: De Oresteia van Aeschylos uit 460 voor Christus.

Licht klassiek concert in Urbanuskerk

14 april plaatje J.v.d.TOp zaterdag 14 april 2018 om 20.00 uur geeft het muzikale duo Jan Lenselink (vleugel) en André van Vliet (orgel) een licht klassiek voorjaarsconcert in de St. Urbanuskerk in Bovenkerk (Noorddammerlaan 126).
Zij brengen een gevarieerd instrumentaal programma maar ook begeleiden zij het mannenensemble Cantare uit Woudenberg. Er worden klassieke, populaire en religieuze werken opgevoerd.

Het concert begint om 20.00 uur, maar de kerk is open om 19.30 uur.

De entree aan de kerk bedraagt € 15,00 (pauzedrankje inbegrepen). Bij reserveren via email [email protected] kosten kaarten € 12,50 Kaarten zijn ook voorafgaande aan het concert vanaf 19.30 uur in de kerk verkrijgbaar.
Info: www.zingenenzo.com

 

Weer Local The Night in P60

05-04 Local The Night thumbOp donderdag 5 april (20.30 uur) staat het podium van P60 klaar voor Clueless, Surfing Stingrays en Sixty-P. Er wordt dan weer een nieuwe editie van Local The Night gehouden.

Clueless is een band die is ontstaan in de Bandbrouwerij in Aalsmeer.

De naam was eerst Lisa’s Boyband, maar na verschillende bezettingswisselingen moest een nieuwe naam er toch echt van komen. De nieuwe naam luidt: Clueless. Die band jamt er op los en speelt verschillende Pop en Rock covers.

Surfing Stingrays is een garage/indie rock band met een psychedelische vibe. Geïnspireerd door bands als Tame Impala en Arctic Monkeys maakt die met meeslepende, melodische gitaarpartijen en zwoele zang de perfecte tunes voor een avondje losgaan.

Hele Paasweekend naar de bios als men wil

Pieter Konijn

Pieter Konijn

Het hele paasweekend (vrijdag 30 t/m maandag 2 april) kan men in Amstekveen naar de bios. Cinema Amstelveen aan het Stadsplein is geopend. De films die er draaien zijn:

Pieter Konijn
Verfilming van Beatrix Potter’s tijdloze verhaal over een eigenwijs konijn dat probeert de moestuin van een boer binnen te dringen.

Early Man
Early Man is de nieuwste familiefilm uit de studio van Wallace & Gromit, Chicken Run en Shaun The Sheep.

Ferdinand, een verhaal dat zich afspeelt in Spanje en vertelt van een grote stier met een klein hartje.