Categorie: "Uitgaan"

DJ-duo Wipneus & Pim in P60

Logo P60De DJ’sWipneus & Pim vieren hun 20-jarige jubileum met een feestelijke tour. Op zaterdag 18 maart (22.00 uur) komen ze feest vieren op het podium van P60.Al ruim een decennium lang hebben zij een feestconcept, waarbij het publiek op muzikale wijze in het zonnetje wordt gezet. Het duo draait dance & classics van de laatste decennia tot de klappers van vandaag.

Er geldt ook een P60-groepskorting: 5 kaarten halen = 4 kaarten betalen.

 

 

 

Ballet ‘Monumentaal’ van Introdans in schouwburg

downloadDonderdag 9 maart staat Introdans met haar nieuwe balletvoorstelling Monumentaal in Schouwburg Amstelveen. In haar jubileumjaar brengt ze vier grootse choreografieën.

Het is een vierluik van monumentale choreografieën. In Lieder Eines Fahrenden Gesellen vertaalt Jiří Kylián de gelijknamige compositie van Gustav Mahler in een wonderschone dans. Het uiterst dansante, sterk ritmische spitzenballet Memory of a Shape van Regina van Berkel op muziek van de Nederlandse componist Theo Verbey, wordt voor het eerst in Nederland gedanst. Canto Ostinato, op de gelijknamige hypnotiserende muziek van Simeon ten Holt, is de tweede choreografie die ‘grand old lady’ Lucinda Childs voor Introdans maakte. Van haar wordt ook Concerto gedanst, elektriserend en als een wervelwind.

Presentatie debuutalbum Whitley SD in P60

Whitley SDLive is Whitley SD, donderdag 16 maart (20.30 uur) in P60, te herkennen aan de harmonieuze samenzang van de nummers, maar er is ook ruimte voor instrumentale intermezzo’s.

Vijf man sterk en bestaande uit (oud)leerlingen van de Herman Brood Academie speelt Whitley SD de nieuwe songs met een boeiende intensiteit.

Na bijna twee jaar schrijven en opnemen in de studio, komt de debuutplaat van Whitley SD uit op vinyl. Er is een releaseparty in P60. De laatste twee singles hebben net als veel andere songs van hun plaat invloeden van Fleetwood Mac en The Staves. De twee singles ‘Hear Me’ en ‘All My Life’ zijn dan ook afkomstig van het op 16 maart aankomende debuutalbum. Whitley SD vertelt pure en eerlijke verhalen waar liefde en vriendschap centraal staan, maar met enige zelfspot.

Flamenco-dans in P60

Logo P60Het Nederlands-Spaanse gezelschap La Compañía Parpadeo komt donderdag 23 maart (21.00 uur) komt naar P60. Het verenigt toptalent van eigen bodem in een spannende flamenco cross-over. Parpadeos (In een Oogwenk) is een ontmoeting tussen elektronische muziek en traditionele flamenco. Tussen computer en live muzikant. Tussen videokunst, dans en poëzie. Parpadeos is geproduceerd samen met P60 en werd mede mogelijk gemaakt door de Flamenco Biënnale. Voor deze show werkt P60 met zitplaatsen.

Dit eerste project van het gezelschap, voor de gelegenheid aangevuld met zangeres Luna Zegers, gaat vanuit de traditie op zoek naar nieuwe verbindingen in de flamenco. Deze eeuwenoude muziek – en dansstijl, oorspronkelijk ontstaan in Andalusië, wordt traditioneel met gitaar en castagnetten gespeeld. Ook de bijbehorende sensuele dans is karakteristiek voor deze Zuid-Spaanse folkore. La Compañía Parpadeo brengt de flamenco naar het nu en maakt nieuwe verbindingen, bijvoorbeeld door het gebruik van poëzie en videokunst.

Nijntje in Cinema Amstelveen

Nijntje afficheZondag 26 februari om 11.30 uur draait Cinema Amstelveen éénmalig Nijntje de Film, ter gelegenheid van het overleiden van Dick Bruna.

Nijntje bezoekt met haar vriendjes de dierentuin. Samen gaan ze op een spannende en vrolijke speurtocht langs de dieren, waar het publiek actief aan kan deelnemen. Nijntje speelt spelletjes, zingt liedjes en ontdekt op het eind een grote verrassing.

Geregisseerd door Hans Perk en met de stemmen van Barry Atsma, Eva Poppink en Hanna Verboom.

Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data. Entreebewijzen zijn dar 24 uur per dag online te bestellen.

 

 

Film van Heleen van Royen in Cinema AV

Cinema_Amstelveen_01_web_01[1]Drie nieuwe films zijn van donderdag 23 februari af te zien in Cinema Amstelveen aan het Stadsplein: Het Doet zo Zeer, Demain tout Commence en Moonlight met 8 Oscar nominaties waaronder beste film en beste regisseur.

Het Doet Zo Zeer

In Het Doet Zo Zeer schetst Heleen van Royen een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. Een portret van zeer dichtbij: Heleen bedient de camera grotendeels zelf. In een periode van ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken.

Tobo: ‘Vrouwen? Geen Probleem!’ van W. Allen

fullsizeoutput_229aHet stuk ‘Vrouwen? Geen probleem!’ van Woody Allen wordt door toneelgroep Tobo (Toneelvereniging Bovenkerk) gespeeld van donderdag 30 maart tot en met zondag 2 april (telkens om 20.15 uur) in het Noorddamcentrum aan de Noorddammerweg 1. De regie is in handen van Veronieke Schrickx.

Felix Allen, een filmcriticus met een grote liefde voor James Bondfilms, ligt in scheiding. Hij is doodongelukkig en zoekt steun bij zijn beste vrienden Dick en Linda. Zij proberen Felix op te beuren en regelen afspraakjes voor hem.

De geest van James Bond doet ook mee, die moedigt Felix van harte aan om zich van zijn meest mannelijke kant te laten zien. Maar Felix is zó geremd en verlegen, dat de ene date na de andere in het honderd loopt. Eén dame lijkt echter wél gecharmeerd van zijn vertederende onhandigheid: Linda, die de laatste tijd een beetje door Dick is verwaarloosd…

Door ruilen naar rijkdom – in schouwburg

ruilVier jaar geleden begon het met een gratis konijn dat ze kregen via Marktplaats. Sindsdien wisten Albert Klein Haneveld en Stefan Egberts door slim ruilen, te beginnen met dat konijn, een fortuin bij elkaar te krijgen. Over hun lessen en avonturen vertellen zij, in het kader van hun theatertoer ‘Van konijn naar fortuin’ zaterdag 25 februari (20.30 uur) in schouwburg Amstelveen.

Door hun ruilacties belandden ze onder meer aan de roulette tafel in Las Vegas. De vraag aan het publiek is iets om te ruilen mee te nemen, want iedereen kan ruilend rijk worden, is hun filosofie en ervaring. Het duo wilde zien of het buiten het systeem om een fortuin kon verdienen. Hun gratis Marktplaats konijn werd omgezet in onder andere een halogeenoven, een dakpannenlift, een kunstwerk en een Rolls-Royce tot een luxe appartement aan een skipiste in Duitsland. Ze verkochten het huis en zetten het hele bedrag in aan een roulettetafel in Las Vegas.

Bluesduo Jura in Alleman

JURA_CD_COVER_RIVER_SONGSHet akoestische bluesduo Jura treedt vrijdag 24 februari (20.00 uur) op in wijkcentrum Alleman aan Den Bloeyenden Wijngaerdt 1. Het concert wordt georganiseerd door stichting Tpodium in het kader van ‘Blues in de wijk’.

De naam van het duo is ontleend aan de streek De Jura, een ruig en charmant berggebied aan de Frans-Zwitserse grens. Parallel aan de sfeer ervan vloeit de muziek van zanger Jan Blaauw en gitarist Ruben Hoeke, meldt de organisatie.

‘Gitaar en zang worden ingezet om het publiek mee te nemen langs de rand van het bestaan. Verlies van vrijheid, verstikking, liefde, kapot geslagen dromen, verwondering en hoop, alles grijpt bij JURA ineen. De verhalende kracht van de muziek en de beeldende teksten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.’

Jan Blaauw, geboren halverwege de jaren zestig, groeide op aan de kustlijn rond een militair bastion. Hij bracht zijn tijd als klein ventje vaak door op de zeedijk en denkt aan de verre werelden waar veel van zijn familieleden heen zijn vertrokken. Het afscheid van de Beatles, de Eerste Maanlanding, de beelden van Biafra, de Koude Oorlog en die in Vietnam. Het vormde zijn creativiteit en vervolgens zijn muzikale voorkeur voor de blues. Een stijl vol van empathie die hij op zeer jonge leeftijd ontwikkeld.

Première meezingfeest in Poppentheater

Alle liedjes met een strikjeTheater van Santen laat meezingfeest  ‘Alle liedjes met een strik erom’ zondag 26Theater van Santen februari om 14.30 uur in première gaan in het Amstelveens Poppentheater aan de Wolfert van Borsselenweg 85a.  Het is een voorstelling voor iedereen van drie jaar en ouder. 

De nieuwste productie is een bruisend programma vol livemuziek. Veel van de liedjes die gespeeld worden zijn bekend, dus er kan volop meegezongen worden met onder andere ‘Hoofd, schouders, knie en teen’, ‘Onder moeders paraplu’ en ‘Uit Artis is een beer ontsnapt’. De bandleden begeleiden niet alleen, maar zij vertellen tussendoor ook over de muziek en de instrumenten die ze bespelen.