Categorie: "Uitgaan"

Muziek van NAKK op Wester-Amstel

foto NAKKOp zondag 29 januari (15.00 uur) verzorgt het NAKK – bestaande uit Jesse Faber, Sergio Hamerslag, Bart de Kater en Tom Wolfs -een programma met onder andere muziek van Mendelssohn en Satie op buitenplaats Wester-Amstel aan de Amsteldijk Noord 55.

De vier leden van het NAKK zijn opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam en vormen al zes jaar een veel gevraagd en geliefd ensemble op de Nederlandse muziekpodia. De liefde voor samenspel en de klarinetfamilie heeft hen bij elkaar gebracht. In 2015 was het NAKK genomineerd voor de Grachtenfestival prijs en in 2016 stond het Kwartet in de serie Tracks van het Koninklijk Concertgebouw, waar zij binnenkort weer te beluisteren zijn.

Daarnaast hebben de leden het Nederlands Klarinetfestival leven ingeblazen (Muziekgebouw aan ’t IJ en Bimhuis). Het NAKK opereert ook op de internationale podia. Zo maakte het ensemble tournees naar landen zoals Bulgarije en Portugal. De daar opgedane invloeden zijn terug te vinden in hun programma’s. Motto van het NAKK is: “Muziek bij iedereen brengen” en daarin is het ensemble sterk, zoals het onder andere bewees met een verrassingsoptreden voor nietsvermoedende passagiers in de Amsterdamse tramlijn 3.

Entrée € 11,00, donateurs € 8,00 kinderen t/m 12 jaar gratis Reserveren: [email protected]

 

 

 

 

Rock ‘n Roll Junkies in Alleman

103 plusIn het kader van Blues in de Wijk treedt op vrijdag 27 januari in Wijkcentrum Alleman aan Den Bloeyenden Wijngaerdt 1 de band The Rock ‘n Roll Junkies op.  Deze coverband laat het publiek bekende hits van ‘Herman Brood en zijn Wild Romance’ opnieuw beleven. Rauw, snel, vol vuur en met liefde en respect voor Neerlands grootste R&R-fenomeen.

Daarbij komen de bekende nummers van Herman allemaal voorbij: I Love You Like I love Myself, Skid Row, Feel Like Doin’ it, Doreen, Never Be Clever, Ladykiller, Tattoo Song, Sleeping Bird, Rock n Roll Junkie, Waiting for the man, Street, Get Lost, One more dose, Hit, Pop, Saturday Night, Back in yr love, Phoney, Dope Sucks, Speedo, etc.

Circusvoorstellingen van ‘Pretpiste’

Pim feestfolder vierkantEind januari mogen alle Pretpiste circusartiesten hun trucs en vorderingen weer laten zien. De gymzaal aan de Burgemeester Haspelslaan wordt donderdag 26 januari (17.30 uur) en maandag 30 (17.15 uur) omgetoverd in een feestelijke circuspiste. Dinsdag 31 januari (18.00 uur) wordt een demonstratie luchtacrobatiek gegeven in de gymzaal aan Laan Rozenburg 15. Dat gebeurt elke week op die locaties voor repetities.

Kinderen van soms nog maar vijf jaar, maar ook tieners van 16, oefenen elke week. In de krokusvakantie wordt open les gegeven. Alle kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen daaraan meedoen op maandag 20 februari, van 12.30-14.00 uur, in de gymzaal Burg. Haspelslaan 317a.

Na een gezamenlijke warming up kunnen kinderen kennismaken met het bijvoorbeeld ballopen, acrobatiek en misschien zelfs luchtacrobatiek. Deelname kost 5 euro per persoon, aanmelding vooraf via [email protected]

Première muzikale ‘Nacht Wacht’ in Poppentheater

nachtwacht 3De voorstelling ‘Nacht Wacht’ voor iedereen van 3 jaar en ouder gaat zondag 29 januari (14.30 uur) in première in het Amstelveens Poppentheater. Het muzikale theaterduo ‘De Zingende Harp’ werkt daarin samen met drummer en percussionist Alan Purves.

Multi-instrumentalist Gunga tovert dan klanken uit de ‘prullaria’ die hij heeft verzameld en bouwt daarmee dromen van geluid. Gunga droomt en laat dromen.

Anne zit op de rand van haar bed en speelt op de harp alsof haar leven er van afhangt. Ze heeft geen tijd om te slapen en vindt slapen gaan ook een beetje eng. Caroline wil juist erg graag slapen, want haar bed is de poort naar dromenland. Op de klanken van Gunga ontmoet zij een glimworm die onder de grond leeft, een vis in het water, een vogel in de lucht en de godin van het vuur.

Lot Lohr en Ton Meijer op voorleesdagen

Davies_De kleine walvis_voorplaatKLDe Nationale Voorleesdagen starten 25 januari en daarom heeft de bibliotheek Amstelland twee rasechte voorlezers uitgenodigd: Lot Lohr uit Sesamstraat (al 29 jaar) en Ton Meijer, schrijver van o.a. De kleine walvis, het prentenboek van het jaar 2017.

Lot Lohr leest op zaterdag 28 januari (15.30 uur) voor uit dit prentenboek in bibliotheek Aalsmeer voor kinderen van 2 tot 5 jaar.

Op zondag 5 februari (11.00 uur) speelt Ton Meijer ‘De kleine walvis’ in bibliotheek Amstelveen Stadsplein voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Een voorstelling over eenzaamheid, vriendschap en afscheid. Hij speelt, vertelt en zingt samen met de kinderen het verhaal van De kleine walvis.

Voor beide voorstellingen geldt een toegangsprijs in de voorverkoop van €5,50 en voor bibliotheekleden €4,50. Per voorstelling mag één van de (groot)ouders gratis mee.

 

 

Daredevils in P60

Logo P60Partyband Daredevils treedt zaterdag 4 februari (20.30 uur) op in P60. De formatie keert terug na daar in februari vorig jaar de boel op z’n kop te hebben gezet.

Afgelopen jaar heeft Daredevils door heel het land getoerd. De band deed ruim zestig shows in alle twaalf provincies: van festivalweides en feesttenten tot dorpspleinen en schuren. Dit jaar doet hij ze er nog een flinke schep bovenop, meldt P60.

 

 

Van Muiswinkel (schouwburg) herschreef programma

Erik van Muiswinkel. Foto: Joris van Bennekom

Erik van Muiswinkel. Foto: Joris van Bennekom

De gebeurtenissen in 2016 dwongen Erik van Muiswinkel tot het herschrijven van zijn cabaretvoorstelling ‘De Olieworstelaar’. Vorig theaterseizoen speelde hij daarvan op 31 mei de laatste voorstelling. Na een roerig jaar reist hij nu opnieuw door Nederland met een vernieuwde versie, waarmee hij zaterdag 28 januari ook weer in Schouwburg Amstelveen te zien is.

“Het voorjaar van 2016 lijkt tien jaar geleden. In een half jaar tijd is Daphne Schippers onttroond als onaantastbare sprintkampioene, Turkije weer een dictatuur geworden, lijkt Engeland de EU te gaan verlaten, is Nederland een Formule 1-macht, ruilt het Vrije Westen de meest charismatische leider van de afgelopen decennia in voor een brullende demagoog en gaan de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen in Nederland over de plaats van Zwarte Piet in de islam,” zegt Erik van Muiswinkel.

Stevige grappen, rake typeringen, relativeringen en mopperige terzijdes. Waarbij enig welgemeend moralisme heel goed past. In een reeks schermutselingen, laat hij zichzelf alle hoeken van de ring zien.

Abba Gold en DJ Appelmoes in P60

ABBA Gold

ABBA Gold

Met de band ABBA Gold en DJ Appelmoes is er op vrijdag 3 februari (21.00 uur) een danshappening in P60.

ABBA Gold is een hommage aan de muziek van Abba in zijn originele vorm: twee vrouwen, muzikanten en fantastische liedjes. Het alternatief voor iedereen die Abba nooit live zag maar nog altijd warme herinneringen bewaard aan wereldhits als ‘Mamma Mia’, ‘The Winner Takes It All’ en ‘Dancing Queen’.

Het was destijds baanbrekende muziek die alle records verpulverde en overigens nog steeds volop gekopieerd en ‘geleend’ wordt in de hedendaagse popmuziek. Met bandleden uit de originele cast van ‘Mamma Mia’ – de welbekende musical – staat deze show garant voor een avond onbezorgd dansplezier, zegt P60.

Kleuterbios: Masha en de Beer in Cinema AV

masha_en_de_beer_naar_de_bioscoop_47043549_st_4_s-highZondag 22 januari om 11.00 uur is er een kleuterbios in Cinema Amstelveen met Masha en de Beer naar de Bioscoop. Voor het eerst met een kleuter naar de bios? Spannend. ‘Daarom doen we het licht niet helemaal uit en het geluid niet zo hard’, laat Cinema Amstelveen weten. Na afloop krijgen alle jonge bezoekers een ‘Ik ben naar de film geweest’-diploma.

De film gaat over Masha en de Beer die naar de bioscoop komen. Het jonge meisje Masha die niet stil kan zitten en de goedgeluimde beer die op zijn rust is gesteld, beleven nieuwe avonturen op het grote doek. Een uitje voor de allerkleinsten die dagelijks genieten van de populaire familieserie op [email protected]!

 

Bekroonde film ‘Elle’ in Cinema Amstelveen

elle_60082426_ps_1_s-lowMet de film ‘Elle’ is eigenlijk de winnaar twee Golden Globes, regisseur Paul Verhoeven, even terug in Cinema Amstelveen. De bekroonde film draait er dinsdag 24 januari om 19.30 uur en woensdag 25 januari om 16.00 uur (matinee).

Het is een Frans-Duitse film met Isabelle Huppert. Hij werd bekroond met de Golden Globe voor beste buitenlandse film. Elles hoofdrolspeler Isabelle Huppert won de prijs voor beste vrouwelijke actrice.

Michèle (Isabelle Huppert) lijkt onverwoestbaar. Ze is hoofd van een toonaangevend videogamebedrijf en hanteert zowel zakelijk als privé dezelfde genadeloze houding.

Maar als ze in haar huis wordt aangevallen en verkracht door een onbekende man verandert haar leven drastisch. Ze besluit zelf achter de dader aan te gaan en belandt in een spannend kat-en-muis-spel dat elk moment uit de hand kan lopen.

Met Isabelle Huppert, Laurent Lafitte, Anne Consigny, Charles Berling, Virginie Efira e.a.