Categorie: "Uitgaan"

Vrouwendag in P60

PrintOok in P60 wordt op donderdag 8 maart (15.00 uur) de Internationale Vrouwendag gevierd. Met een scala aan verschillende activiteiten, van bewegingsmeditatie tot ‘Geluks Inspiratie Training’ en van voetbaltoernooi tot modeshow. ’s Avonds volgt een uitgebreid programma in de poptempel met o.a. zangeres en rapster Latifah en DJ Deb.

Kinderburgemeester Varvana geeft letterlijk en figuurlijk de aftrap; de dag gaat van start met een meidenvoetbaltoernooi. Plaatselijke voetbalclubs Martinus, Roda ’23 en Amstelveen Heemraad gaan de strijd met elkaar aan onder begeleiding van het Sportbedrijf.

Ondertussen kan iedereen terecht in P60 voor een kop koffie en diverse workshops. Meedoen is geheel gratis en met uiteenlopende onderwerpen als empowerment, beauty, spiritualiteit en weerbaarheid is er voor ieder wat wils. Succesduo LaFa, bekend van de LaFa parties in wijkcentrum De Bolder, zorgt voor culinaire hoogstandjes. Aanschuiven kan voor slechts 5 euro. Aanmelden via Facebook.nl/vrouweninamstelland. Vanaf 19:00 kan men vervolgens terecht op de informatiemarkt.

Actie voor dak bij regen boven Openluchtheater

Foto: Openluchttheater / amstelveenweb.com

Foto: Openluchttheater / amstelveenweb.com

Om te helpen een overkapping voor het Openluchttheater, tegen de regen, te financieren, bestemt Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel (RANA) de opbrengst van haar jaarlijkse ‘Paareitjesactie’ daaraan. Zaterdag 17 maart (14.00 tot 16.00 uur) worden zakjes met paaseitjes (200 gram) verkocht in de blokhut van het Openluchttheater Elsrijk aan de Ruwiellaan 20, achter de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan. Ze zijn gemaakt door Martinez en kosten € 5.

Het weer in gebruik nemen van het Openluchttheater was destijds een initiatief van Stadsdorp Elsrijk. Het wordt volgens die organisatie en RANA steeds meer een serieus theater. Voor het komende seizoen, dat start op zondag 27 mei, zijn twaalf uitvoeringen gepland. Maar bij elke voorstelling blijft de vraag of die kan doorgaan. De weersomstandigheden spelen namelijk in het theater een grote rol. Als de buienradar op dat punt weinig goeds voorspelt, moet men uitwijken naar een binnenruimte. Vandaar de actie van Elsrijk ‘Geef Openluchttheater Elsrijk een dak’.

Sweet Bourbon speelt blues in Alleman

SWEET BOURBON2In het kader van de programmering Blues in de Wijk is er vrijdag 23 februari in Alleman aan Den Bloeyenden Wijngaerdt een concert van Sweet Bourbon & The Bourbonnettes. De leden komen uit diverse muzikale richtingen en dat is te horen op hun tweede album ‘Night turned into Day’, dat geheel uit eigen werk bestaat. Behalve de bluesy basis van een aantal nummers, zijn er ook invloeden te horen uit de richting van de Rock-, Funk-, Soul & Pop.

Behalve hun eigen songs speelt de band ook bewerkingen van klassiekers uit diverse stromingen.  Zo worden stukken van Lynyrd Skynyrd, The Allman Brothers en Humble Pie uitgevoerd.

Ignition dubstepavond in P60

23-02 Ignition presents The ButcherBell Bday Bash - thumbOp vrijdag 23 februari (22.00 uur keert dubstepavond Ignition weer terug in P60. Ditmaal een speciale avond met Shiverz dabutcher en Stinkahbell ter ere van hun verjaardag.

Ignition heeft al meerdere malen succesvolle en memorabele dubstepavonden naar P60 gebracht.  De avond staat in het teken van Stinkahbell en Shiverz dabutcher. Stinkahbell is een dubstep producer uit Londen en zal samen met Shiverz dabutcher een Birthday Boys set draaien.

Shiverz dabutcher is een Dubstep producer / DJ uit Croyden (UK).

Hij maakt deel uit van het team van platenmaatschappij Monsters Dubstep. Een aantal artiesten van het label op deze avond aanwezig zijn: Minzo, Nightmare & Oni, Akira, Obey en anderen.

The Cubop City Big Band en Sneeuwwitje in schouwburg

Feb28 KZ Sneeuwwitje_PF02Zaterdagavond 24 februari is drummer Lucas van Merwijk met zijn The Cubop City Big Band te gast in Schouwburg Amstelveen. De formatie speelt nieuwe salsa en latin jazz bewerkingen van pop/funkband Earth, Wind & Fire. Woensdag 28 februari (15.00 uur) speelt Het Kleine Theater er voor kinderen van drie jaar en ouder ‘Sneeuwwitje’ (foto) in de kleine zaal.

De CD’s van de internationale salsa groep Cubop City Big Band worden in Zuid Amerika op grote schaal illegaal gekopieerd, wat in feite het grootste compliment is dat een Europees Latin orkest kan krijgen. In de schouwburg speelt de band bewerkingen van het onverwoestbare repertoire van de sensationele funkgroup Earth Wind & Fire. FFantasy, September, Boogie Wonderland en vele andere klassiekers van de legendarische Amerikaanse pop/funkband komen voorbij in sensationele versies.

De nieuwe arrangementen zijn geschreven door de Puertoricaanse arrangeur Oscar Hernandez (Spanish Harlem Orchestra), pianist Marc Bischoff en trombonist Ilja Reijngoud.

Oprichter en drijvende kracht is latin-jazz en fusiondrummer Lucas van Merwijk. De band geeft over de hele wereld optredens en wordt van Europa tot Zuid-Amerika bejubeld.

Matinees Poppentheater in voorjaarsvakantie

Logo PoppenTheater -AmstelveenIn het Amstelveens Poppentheater worden tijdens de voorjaarsvakantie matinees gegeven.  De theaterworkshop met Eva Mesman op dinsdag 27 februari (14:30 uur) is uitverkocht, maar er komt een extra editie om 16.00 uur. De theaterworkshop Dierenpret is voor kinderen van 4 tot 7 jaar

Die duiken, begeleid door Eva Mesman (actrice in o.a. ‘Smakelijke Sprookjes’ en ‘Buitende lijntjes’), de dierenwereld in. Aan de hand van poppenkastpoppen spelen de deelnemertjes hun eigen favoriete dier. Rennende slakken, gestippelde zebra’s en luie paarden: alles komt voorbij.

Jazz kwartet van Jeroen Pek in Open Hof

Jeroen Pek

Jeroen Pek

In het kader van de door stichting Tpodium georganiseerde serie Jazz in de buurt, speelt vrijdag 16 februari (20.00 uur) het Jeroen Pek Quartet in ’t Open Hof aan de Burgemeester Haspelslaan 129. Het kwartet van fluitist Pek bestaat verder uit Martin Joey Dine (piano), Tijs Klaassen (bas) en Onno Witte (drums).

Jeroen Pek wordt internationaal gezien als een van de toonaangevende jazzfluitisten van dit moment. Met zijn projecten als Pitch Plot4 en het JP kwartet, toert hij in Europa, Noord Afrika en de USA. Tweemaal was hij genomineerd voor de compositie award van het prestigieuze Thelonious Monk Institute of Jazz in Washington D.C. (USA).

Zijn goede vriend en drummer Onno Witte staat te boek als een muzikale omnivoor met een stevige staat van dienst. Hij speelde over de hele wereld met zeer uiteenlopende bands. Zijn eigen project Wildcard, met gastspelers als de Duitse saxofonist Volker Winck, is een van de mooie high lights in zijn carrière.

Concertina’s Play-In

Concertina's

Concertina’s

Zaterdag 10 februari hielden Concertina’s Accordeonorkesten voor de tiende keer hun jaarlijkse Play-In. Daar hadden 59 accordeonisten uit heel Nederland zich voor opgegeven. Deze keer waren er veel spelers die voor het eerst aan een Play-In deelnamen. Het accordeonspektakel vond plaats in het Noorddamcentrum in Amstelveen.

Er is de hele dag gewerkt aan de nummers ‘Mijn dagboek”, bekend geworden door Willeke Alberti, het thema van Jurassic Park, Baloe de Beer uit Het Junglebook, Duiffies uit Ja zuster/nee zuster, de Krokus en de Hyacint (Tom Manders) en Hallelujah van Leonard Cohen.

Ook al lijken de nootjes soms simpel, het wordt pas muziek door de juiste dynamiek en goed samenspel. En niet onbelangrijk: spelen op de slag van dirigente Elly Meekel.

‘Het Leven is Vurrukkulluk’ in Cinema AV

Het-Leven-Is-Vurrukkulluk_ps_1_jpg_sd-lowDe film ‘Het Leven is Vurrukkulluk’, naar het gelijknamige boek van Remco Campert, is nu te zien in Cinema Amstelveen aan het Stadsplein.

De film gaat, net als het boek, over liefde en verlangen. Tijdens een heerlijke lentedag zijn twee beste vrienden, Mees (Reinout Scholten van Aschat) en Boelie (Géza Weisz) samen in het Vondelpark.

Wat een normale dag lijkt te worden, verandert wanneer ze de jonge en knappe Panda (Romy Louise Lauwers) ontmoeten.

Waar de hitte in het Vondelpark lijkt te stijgen, ontbreekt deze bij het lang getrouwde stel Etta en Ernst-Jan. Hij verdenkt haar van overspel en heeft zo zijn eigen ideeën over hoe hij haar moet betrappen.

In het laatste liefdesverhaal ontmoet de kijker Rosa en Kees, oude geliefden, wier paden elkaar na decennia onverwacht weer kruisen. Voorzichtig als een mooie Amsterdamse lentedag lijkt hun liefde opnieuw op te bloeien.

Keihard lawaai op ‘beukfeest’ in P60

07-04 LOUD! Invites Partyraiser - bannerEr komt weer een oorverdovende happening aan in P60. Onder de toepasselijke naam ‘Loud’ wordt er zaterdag 7 april (23.00 uur) een ‘beukfeest’ gehouden, met – zegt de poptempel – nog hardere en rauwe beats dan ooit tevoren. ‘Voor deze editie heeft P60 dan ook niemand minder dan Partyraiser gestrikt.’

Al sinds de jaren ‘90 is de DJ Partyraiser niet meer weg te denken uit de internationale hardstyle en hardcore scéne. Met tracks als ‘Sound Becomes One’ en ‘Ode To The Godfather’ wist Partyraiser de harten van de dance liefhebbers te stelen. Sindsdien draaide hij op de grootste feesten en festivals over heel de wereld