Categorie: "Uitgaan"

Kampioen goochelaar in Poppentheater

Hilbert Geerling De GrottenDe 5-voudig Nederlands Kampioen Goochelen Hilbert Geerling belandt zondagmiddag 30 april (14.30 uur) in het Amstelveens Poppentheater in de De Geheimzinnige Grotten van Grok M’Gar.

Hilbert is onderweg naar de wereldkampioenschappen goochelen en van alles gaat mis. De trein heeft vertraging, de taxi krijgt een lekke band en als hij het laatste stukje dan maar lopend aflegt, valt hij in een put. Als hij weer wakker wordt, blijkt hij te zijn beland in de Geheimzinnige Grotten van Grok M’Gar. Daar woont een apart volkje. Met de grote koning Grok, die niet echt heel aardig en vrolijk is. Met hem kun je beter geen ruzie krijgen! Maar ja… Drie keer raden. Precies. Oeps.

Blues met Bootleg in Alleman

BOOTLEGIn wijkcentrum Alleman aan Den Bloeyenden Wijngaerdt 1 treedt vrijdag (28 april) om 20,.00 uur de Bootleg Blues Company op, in het kader van het door stichting Tpodium georganiseerde project Blues in de Buurt.

The Bootleg Blues Company is een Bluesband, met stevige rock invloeden en een herkenbaar eigen geluid mede dankzij zangeres Wilma Dekker.

De band is in 2014 ontstaan op initiatief van ex-bandleden van Crossfire en Countless, uit liefde en passie voor de Rock- alsook het Slow-Blues genre. Dr bandleden beschikken over een ruime podiumervaring. Zij spelen regelmatig in kroegen en op festivals, zoals op de Haarlem Jazz dagen en het Alkmaar Blues Express festival.

De band levert een dansbaar- en avondvullend programma met o.a. nummers uit het Rock-Blues repertoire van Ana Popovic, Eric Clapton, Walter Trout, J.J. Cale en Joe Bonamassa en Allman Bros. De leden van The Bootleg Blues Company komen uit Noord-Holland en hun verzamelplaats is Haarlem, waar hun opname en geluidstudio is gevestigd.

La douce France in schouwburg

Schouwburg logo paars transparantVive la France 2 brengt la douce France naar het theater. Zaterdag 29 april (20.00 uur) komt Vive la France 2 naar Schouwburg Amstelveen. De mooiste Franse chansons passeren dan de revue.

Drie in de Franse taal gespecialiseerde topzangers nemen het publiek mee op reis langs de mooiste muziek van la douce France. Met een live combo brengen ze het terras en de Tour dichtbij. Net als bij de eerste succesversie van Vive la France, maar nu met nóg meer vertrouwde hits. Deze keer laden de zangers en het live combo hun auto vol met het beste repertoire van Charles Aznavour, Gilbert Bécaud, Stromae, Michel Fugain, Jacques Brel, Dalida, Gérard Lenorman, Julien Clerc, Edith Piaf, Adamo en andere grote namen van het Franse lied.

Harde drums in P60

21-07 Inversion LetitRollIn P60 wordt zaterdag 1 juli de Classic Soul Club Night gehouden met de DJ’s Real El Canario en All Star Fresh. Vrijdag 21 juli wordt er het derde Inversion drum en bass festival gehouden.

Real El Canario kenmerkt zicht door zijn typische techniek waarmee hij classics, funk, r&b en natuurlijk hiphop aan elkaar mixt.

Dit maakt hem één van de meest veelzijdige dj’s in het circuit.

All Star Fresh (King Bee) is dj en producer en de winnaar van de DMC mix kampioenschappen. Hij werd derde bij de World Mix Championships, waar hij verloor van de uiteindelijke winnaar en tevens zijn idool Cash Money.

All Star Fresh was bovendien de eerste niet-Amerikaan die meedeed aan de The World Supremacy Battle of Dj’s, waar hij tweede werd.

 

Indiase muziek en cultuur in P60

13-05 Bollywood DhamakhaMet Bollywood Dhamakha haalt P60 op zaterdag 13 mei (22:30 uur) weer een stukje Indiase cultuur naar Amstelveen. De hele nacht kunnen bezoekers dansen op een mix van traditionele Indiase muziek (o.a. Bhangra) met moderne dance invloeden.

Het is alweer de achtste editie van Bollywood Dhamakha. Het thema deze keer is glow in the dark.

Alle bezoekers krijgen glow sticks en glow ringen, zodat iedereen elkaar kan zien. Ook is er een dj line-up.

Het evenement is georganiseerd door Bridging the Gap foundation.

Die stichting integreert de Indiase cultuur in Nederland door het organiseren van evenementen en activiteiten, voor zowel de Nederlanders als de Indiërs om inzicht te krijgen in elkaars cultuur en meer te leren over de diversiteit tussen beide culturen.

 

 

 

Jazz, pop, folk en barok in schouwburg

sch burgVrijdagavond 21 april (20.00 uur) kunnen muziekliefhebbers hun hart ophalen in Schouwburg Amstelveen. Eric Vloeimans en Holland Baroque laten barokmuziek, jazz, improvisatie, pop en folk op een prachtige wijze samensmelten.

Holland Baroque, dé jonge ster aan het firmament van de oude muziek en Eric Vloeimans, de bekendste jazztrompettist van Nederland, gaan samen op avontuur. Vergeten schatten uit de Barok worden opgegraven en nieuwe terreinen verkend. Voordat de voorstelling begint is er ook nog een gratis inleiding om 19.00 uur.

Eric Vloeimans is misschien wel de bekendste jazztrompettist van Nederland. Gedurende zijn loopbaan laat Vloeimans zich kennen als een muzikant die niet netjes binnen de lijntjes kleurt en zijn jazzmuziek vermengt met invloeden uit de popmuziek. Met zijn combinatie van degelijk vakmanschap, flexibiliteit en improvisatie-talent, is hij een drijvende kracht geworden binnen de Nederlandse vernieuwende muziek.

Guilty Pleasure Night met Queen Forever in P60

20-05 Queen ForeverOp zaterdag 20 mei (21.30 uur) is het weer tijd voor een Guilty Pleasure Night, met deze keer Queen Forever en de lokale DJ Appelmoes. De Nederlandse tribute band Queen Forever is één van Europa’s beste Queen tribute bands en gaat in P60 alle hit-nummers vertolken. Alles wordt live gespeeld, dus geen orkestbanden. Het is griezelig hoe dichtbij de sound van de band komt bij het origineel. Ook qua presentatie weten de topmuzikanten Queen neer te zetten zoals een ieder Queen nog op het netvlies heeft.

Een Queen tribute is natuurlijk niks zonder een overtuigende Freddy Mercury. Deze taak wordt opgenomen door Timothy Drake. Timothy weet tijdens de show, met aan zijn zijde vertolker Brain May en topgitarist Jouke Westerhof, de legendarische Queen op grandioze wijze weer tot leven te brengen.

Timothy heeft zelfs de eer gehad om voor de Britse ambassade in Koeweit te mogen zingen, wat zeker iets zegt over zijn geloofwaardigheid als Freddy Mercury.

Zodra de laatste noten van Queen Forever hebben geklonken, neemt DJ Appelmoes plaats achter de draaitafels.

Senioren Rockschool komt naar P60

11-05 Senioren RockschoolSfeer, gezelligheid, enthousiasme en lekkere muziek: ingrediënten van de Senioren Rockschool. Ruim veertig 50-plussers komen op donderdag 11 mei (19.00 uur) erop los rocken en de sixties laten opbloeien. Met hits van onder andere The Rolling Stones, Brood, Creedence Clearwater Revival, The Eagles en Van Morrison gaan de senioren een avond uit verzorgen.

Op 6 september startte de Senioren Rockschool en met avond- en middagrepetities in het Amstelveense P60, het Zaandamse Poppodium De Flux, Theater Cool en muziekstudio De Garage in Heerhugowaard. Aangevuld met masterclasses in gitaar, bas en zang. De vierde en laatste presentatie van De Rockschool voor Senioren zal in Poppodium P60 zijn, ook wel bekend als de thuisbasis van Bootleg.

Judith Vonk en Monique Hendriks-Kee zijn de drijvende krachten achter de Rockschool. Zij werken met geschoolde en ervaren muziekcoaches. Monique is ook de zangcoach van de Senioren Rockschool. Door hun expertises en enorme enthousiasme samen te bundelen, leveren zij een kwalitatieve en hoogstaande ervaring.

Vier films in Paasweekend bij Cinema AV

nullHeel het Paasweekend (van vrijdag 14 tot en met maandag 17 april) is Cinema Amstelveen geopend. Er worden verschillende films gedraaid: Beauty and the Beast, The Day Will Come, Smurfen en het Verloren Dorp en The Boss Baby.

Beauty and the Beast (OV 2D)

Het klassieke verhaal uit het bekende sprookje komen opnieuw tot leven in een spectaculaire live-action versie van Beauty and the Beast. Als Belle gevangen wordt genomen door het Beest in zijn kasteel, raakt zij bevriend met het betoverende personeel en leert zij om verder te kijken dan het angstaanjagende uiterlijk van het Beest. Ondanks haar angsten leert zij hem kennen als de charmante en vriendelijke prins die hij werkelijk is.

‘Voor elkaar gemaakt’ op Ladies Night in bios

Stills Voor elkaar gemaakt Feestje BaarnDe film ‘Voor elkaar gemaakt’ draait alleen woensdagavond 19 april om 20.30 in Cinema Amstelveen. Er wordt dan weer een zogenoemde Ladies Night gehouden.

Felix geniet volop van zijn vrijgezelle bestaan. Hij is heel gelukkig met een leven zonder vaste relatie en kinderen. Totdat een one night stand door een bizar incident eindigt in het ziekenhuis. Als hij daar bijkomt, krijgt hij tot zijn schrik de diagnose dat hij voor eeuwig onvruchtbaar zal zijn. Nu het stichten van een gezin opeens geen keuze meer is, maakt zijn happy single gevoel plotseling plaats voor een groeiende kinderwens.