Categorie: "Uitgaan"

Kerst-kinderdisco in Westend

westend_klein[1]In wijkcentrum Westend aan het Westwijkplein wordt vrijdag 15 december weer een Kinderdisco Gala gehouden voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar door het bedrijf Kids in the Mix. Deze keer in kerstsfeer.

De minidisco van voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar is van 16.00 – 17.30 uur, de kinderdisco voor 8- tot en met 12-jarigen van 19.00 – 21.30 uur. De jonge kinderen kunnen zich ’s middags professioneel laten schminken en er kan een glittertattoo worden gezet, zowel in de middag als de avond. Meer info op: www.kidsinthemix.nl

 

‘Huisvrouwen bestaan niet’ op Ladies Day in bios

Cinema_Amstelveen_01_web_01[1]Met de film ‘Huisvrouwen bestaan niet’ gaan woensdag 20 december (10:00 en 20:30 uur) weer een Ladies Morning en Ladies Night gepaard bij Cinema Amstelveen aan het Stadsplein.

In die komedie worden twee zussen en hun moeder gedwongen hun verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en huishouden dat ze voeren.

Gijsje is een jonge, ambitieuze control freak die niks liever wil dan zwanger worden én carrière maken op het reclamebureau waar ze werkt. Haar oudere zus Marjolein is getrouwd, heeft drie kinderen en is net haar baan als journalist kwijt. Haar nieuwe ambitie: schoolpleinmoeder worden. Hun bohémienne moeder Loes heeft zich met te veel hypotheken op het prachtige familiehuis waar ze woont enorm in de nesten gewerkt.

Veel cabaret in schouwburg in December

Marc Marie Huijbregts

Marc Marie Huijbregts

In december valt er in Schouwburg Amstelveen, waar dit seizoen 50 cabaretvoorstellingen worden gegeven, heel wat te lachen. Zowel met cabaret van gevestigde namen als Marc-Marie Huijbregts en Martijn Koning als met meer onbekend talent zoals Thomas Smith. 

Thomas Smith – Strak.

Ondanks dat Thomas Smith al bijna zijn hele leven in Vlaanderen woont, had de van oorsprong Britse comedian zich nooit laten naturaliseren. De Brexit werd dus ook meteen zijn exit. Bovendien viert de kersverse Belg dit jaar ook een halve eeuw zichzelf. Rustig genieten van de oude dag is er niet bij. Sterker nog, hij onthulde zijn nieuwe show ‘Strak’. Zaterdag 16 december

Marc-Marie Huijbregts 

Marc-Marie put voor zijn programma ‘Getekend’ (een reprise) op woensdag 20 december  uit een eindeloze bron materiaal. Hij gebruikt alles wat hij meemaakt om er iets scherps of grappigs over te zeggen. Zijn verhalen worden ingeleid door dingen die hij zou willen veranderen aan zichzelf. Wat doe je als je liever iemand anders was geweest, en als degene in wiens ogen jij geliefd was, er niet meer is? ‘Getekend’  is een persoonlijk, emotioneel programma.

Muzikale familievoorstelling over boeken en letters

20171712 kikiDe avontuurlijke familievoorstelling ‘Kiki en de verdwenen letters’, zondag 17 december (11.00-12.00 uur ) in de Bibliotheek Stadsplein, gaat over vriendschap, het kijken naar en in boeken en de betekenis van al die vreemde letters. De voorstelling is speciaal voor boekenwurmpjes van 3 t/m 6 jaar én hun (groot)ouders, inclusief een knutselactiviteit na afloop van de voorstelling.

Het doel van de voorstelling is het enthousiast maken voor letters en boeken, door middel van het prikkelen van de fantasie en het geven van taalprikkels. Kleuters én volwassenen worden uitgedaagd nieuwe dingen te ontdekken, te kijken, mee te doen, te zingen, te bewegen en te luisteren. De voorstelling is dus ook perfect toegankelijk voor anderstalige kleuters met een basiskennis Nederlands.

Ook kinderfilms op stakingsdag onderwijs

Paddington-2--NL-_ps_1_jpg_sd-lowIn het feit dat onderwijzers in het basisonderwijs, die net zoveel salaris willen hebben als vaak universitair geschoolde leraren het voortgezet onderwijs, gaan staken, zien andere partijen een markt. Nadat eerder de culturele instellingen in Amstekveen al een creatieve dag voor de kinderen aanboden (á € 49) komt nu ook Cinema Amstelveen in het geweer. Daar draaien die dag films voor de kinderen.

Om 10.30 draait Paddington 2: Paddington is inmiddels gesetteld bij de familie Brown en een graag gezien figuur in de wijk. Op zijn eigen onhandige manier worstelt hij zich van het ene naar het andere baantje om geld te verdienen voor een mooi cadeau voor de honderdste verjaardag van tante Lucy

Coco

Om 12.35 draait de nieuwste Disney’s film – COCO (NL 2D) is één groot muzikaal en kleurrijk spektakel, dat families uit alle generaties met elkaar verbindt. Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden.

Kersteditie van Local the Night

Logo P60Een kersteditie van Local the Night op zaterdag 16 december (20.30 uur). Daarin treden Switchboard, Queen’s Pleasure, Starfield, Hammer Of Dawn en Vergangenheit op in P60.

Switchboard is een jonge, luide band uit Mijdrecht. Het trio (inclusief zingende drummer) zorgt met hun combinatie van garagepunk en pure adrenaline voor ruige en energieke optredens. Switchboard bestaat sinds 2015 en is geïnspireerd door punk, pizza, alcohol en walvissen.

Queen’s Pleasure speelt poppy garagerock dat luidt als artiesten als The Who, The Clash, The Smiths, Dinosaur Jr. en Arctic Monkeys om er maar een paar te noemen.

Kerstshow en ‘Buurman in Natuur’ in Poppentheater

De Vrolijke Verrassende Kerstshow 16 decemberTheater van Santen is welbekend in het Amstelveens Poppentheater en maakt er iedere keer samen met het publiek weer een echt feestje van. Zaterdag 16 december om 15.30 uur speelt het De Vrolijk Verrassende Kerstshow, een muzikale familievoorstelling voor iedereen vanaf 3 jaar.

Prinses Anna gaat naar De Vrolijk Verrassende Kerstshow. Op het feest mag prinses Anna de mooiste liedjes zingen, meedoen aan een quiz, de kerstboom versieren, musiceren en zelfs een schilderij maken. Uiteraard zullen de kinderen haar daarbij gaan helpen. Dat zorgt voor veel verrassingen en een vrolijk kerstfeest voor iedereen.

Buurman

Op zondag 17 december (14.30 uur) is ‘Buurman in de natuur’ te zien, een vrolijke dansvoorstelling over de krachten, de schoonheid en de kwetsbaarheid van de natuur.

Jazzpianist Vadim Neselovskyi in P60

29-12 P60xJazzysounds.club presents Vadim NeselovskyiIn samenwerking met Jazzysounds.club organiseert P60 een concert met de pianist Vadim Neselovskyi uit Oekraïne. Het wordt gehouden op vrijdag 29 december (20.30 uur).

Neselovskyi speelt in binnen – en buitenland. In 2004 voegde hij zich bij zes maal Grammy winnaar Gary Burton’s Generation Quintet met Julian Lage, Luquest Curtis en James Williams. Hij werkt al meer dan tien jaar als Burton’s pianist en arrangeur met tours in de Verenigde Staten, Europa en Japan.

Rhythm of the Night in Bell’s Club

rhythm_of_the_night_bells_2-NEWSDETAIL_1Er komt weer een Rhythm of the Night happening in de Bells Club aan de Amsterdamseweg. Op 8 december (21.99 tot 04.00 uur) wordt die gehouden in de club die ooit onder die naam ver buiten de Amstelveense grenzen beroemd was (“kom je uit Amstelveen? Dan ken je de Bell’s Club wel zeker”), maar daarna steeds anders heette, wat niet tot oorverdovend succes leidde.

Men kan er dansen op een reeks van klassiekers uit de tachtiger en negentiger jaren. Daar gaan de DJ’s Robert Feelgood, Daniël Argoud, Abel Naftaniel en Jack Orange voor zorgen.

Kerstconcert symfonie orkest en vrouwenkoor

Poster KerstconcertHet Amstelveens Symfonie Orkest geeft op 10 december om 15.00 uur een Kerstconcert met het Amstelveens vrouwenkoor Kwintessens in de Urbanuskerk te Bovenkerk. Die is open om 14.30 uur.

Er worden werken uitgevoerd van Lehar, Albinoni, Tchaikovsky, Fauré en Elgar. Het publiek wordt uitgenodigd mee te zingen met traditionele Kerstliedjes zoals Stille Nacht en I’m dreaming of a White Christmas. Toegang € 10,00 (incl. consumptie) in voorverkoop via www.ticketkantoor.nl/shop/AMSOKwintessens. Kinderen tot 18 jaar € 5,00.

Het Amstelveens Symfonie Orkest (AMSO) is opgericht in 1976 en staat nu onder leiding van Rutger van Leyden. Het is een amateur orkest, gesteund door professionele spelers, dat gevarieerde concerten brengt in Amstelveen en omstreken, in kerken, concertzalen en verpleeghuizen.

AMSO is het enige symfonieorkest in Amstelveen en heeft ongeveer 35 leden die elke dinsdagavond samen repeteren. Wie wil meespelen of andere interesse in het orkest heeft: www.AmSO / Amstelveen / Amstelveens Symfonieorkest.com