Categorie: "Groen"

Hutten bouwen in het Bos

HutNIEF1180x664Hutten bouwen kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar in het Amsterdamse Bos.

Tenminste als zij er op zondagmiddag 5 maart om 12, 13.30 of 15 uur heen komen.

Ze leren er op verschillende manieren een hut te maken. Een hut om in te wonen en zich te verbergen voor wilde dieren. O.l.v. Natuur is een Feest.

Ouders en grootouders / begeleider mogen meekomen natuurlijk. Kosten € 5,00 per kind en € 2,50 per volwassene.

Duur: 1 uur en de start is bij De Boswinkel. Aanmelden 020-5456100. www.amsterdamsebos.nl.

De Boswinkel, Bosbaanweg 5, is open van dinsdag t/m zondag: 10.00 – 17.00 uur.

 

Programma voorjaarsvakantie A’damse Bos

A_damBos_MG_1618Er is een uitgebreid programma in het Amsterdamse Bos voor de Voorjaarsvakantie.  Op woensdag 22 februari kunnen kinderen van 4 tot en met 9 jaar (en hun begeleiders) meedoen om 12.00, 13.30 of 15.00 uur aan de grote buitenschoonmaak. Het konijn struikelt over lege blikjes. Kinderen kunnen het afval aan een grote rammelstok hangen en het Bos helpen schoonmaken. Start is bij de Boswinkel en de duur is een uur. Kosten € 5,00 per kind en € 2,50 per ouder. Aanmelden en informatie: 020-5456100.

Donderdag 23 februari is de toverdokter in het Bos er. Om 12.00, 13.30 of 15.00 uur kan met men zijn zieke knuffeldier komen. Met een medicijn van kruiden, heksensoep en een toverstok wordt de knuffel weer beter gemaakt. Voor kinderen van 4 tot 9 jaar en ouders / begeleiders. Start is bij de Boswinkel en de duur is een uur. Kosten € 5,00 per kind en € 2,50 per ouder. Aanmelden en informatie: 020-5456100.

GroenLinks: Meer geld naar verlies Groengebied

Tessa van Wijnen

Tessa van Wijnen

Er moet meer geld van de gemeente naar Groengebied Amstelland (GA), vindt GroenLinks. Mits ook andere gemeenten en de provincie dat doen. Amstelveen draagt nu jaarlijks ongeveer € 430 duizend bij, op een totale van ruim € 2,7 miljoen van alle participanten.

GroenLinks denkt dat Amstelveen een ton extra kan bijdragen om het verlies van acht ton van het GA te doen verminderen. Ook Amsterdam (2 ton) en Diemen en Ouder-Amstel zouden nu extra geld op tafel kunnen leggen. Daarnaast is niet te ontkomen aan versoberen, maar dat moet niet te drastisch gebeuren, vindt raadslid Tessa van Wijnen van GroenLinks. De tekorten zijn mede ontstaan doordat de overheden hun bijdragen al zeven jaar niet hebben geïndexeerd en daar bovenop ook nog eens bezuinigd.

De vier gemeenten en de provincie Noord-Holland werken in het Groengebied samen. Dat besloot in december tot versobering van het beheer om financieel het hoofd boven water te houden. ‘Er is sinds het bestaan van de recreatieschappen door gemeenten op bezuinigd en inmiddels kunnen zelfs net opgeknapte paden onvoldoende onderhouden worden’, zegt de fractie, die meent dat die koers niet kan worden aangehouden. Namens de gemeenten en de provincie beheert het Groengebied de groene recreatiegebieden in het landelijk gebied. Die worden volgens GroenLinks gewaardeerd om hun natuurwaarde en mogelijkheden voor rustige recreatie.

Dwergen zoeken met Sneeuwwitje

sneeuwwitjeSamen met Sneeuwwitje kunnen kinderen zondagmiddag 19 februari om 12.00, 13.30 of 15.00 uur naar de dwergen zoeken in het Amsterdamse Bos. Die kennen daar alle dieren.

De kinderen kunnen in het bos zien waar de dwergen wonen, wat ze eten en welke liedjes ze zingen. Allemaal onder leiding van Natuur is een Feest. Voor kinderen van 2 tot 8 jaar en (groot)ouders / begeleiders. Kosten € 5,00 per kind en € 2,50 per volwassene. Duur: 1 uur. Aanmelden 020-5456100.

www.amsterdamsebos.nl. De Boswinkel, Bosbaanweg 5, is open van dinsdag t/m zondag: 10.00 – 17.00 uur.

 

 

Met Boswachter wandelen in A’damse Bos

Wandelen met de boswachter door het Amsterdamse Bos. Het kan op zondagmiddag 12 februari om 14.00 uur. De wandeling start bij De Boswinkel en is geschikt voor iedereen.

Onderweg vertelt de boswachter allerlei wetenswaardigheden. Na afloop is er koffie of thee. De kosten zijn € 5,50 p.p. Aanmelden: 020-5456100. www.amsterdamsebos.nl

De Boswinkel, Bosbaanweg 5, is open van dinsdag t/m zondag: 10.00 – 17.00 uur.

 

 

Essenbomen gekapt in Amsterdamse Bos

34182_fullimage_essenboom_270x150Langs paden en speelweiden in het Amsterdamse Bos worden sinds maandag (16 januari) op grote schaal essenbomen gekapt door de gemeente Amsterdam. Zij zijn ernstig aangetast door een schimmel die essentaksterfte veroorzaakt, een boomziekte die vooral in de buitengebieden en bossen voorkomt.

Door onder andere essentaksterfte en plaatselijke vernatting van de bodem zijn de bomen kwetsbaar en gevoelig voor takbreuk. Het kappen waarborgt de veiligheid van wandelaars en fietsers.

In 2012 bereikte de essentaksterfte Amsterdam en het Amsterdamse Bos. Op dit moment is er nog geen adequate oplossing om de ziekte te bestrijden. De beheerorganisatie van het Amsterdamse Bos hoopt dat een aantal essen resistent is of de aantasting overgroeien, zodat de es voor het Bos behouden blijft. Deze bomen kunnen dan weer voor gezonde nakomelingen zorgen.

Koukleumwandeling met de boswachter

In de kou  wandelen met de boswachter inn het Amsterdamse Bos, kan op zondagmiddag 29 januari om 14.00 uur. Onderweg vertelt de boswachter allerlei wetenswaardigheden. Start van de wandeling is bij De Boswinkel. Na afloop koffie of thee. De kosten zijn € 5,50 p.p.

De wandeling is geschikt voor iedereen. Aanmelden: 020-5456100.www.amsterdamsebos.nl

De Boswinkel, Bosbaanweg 5, is open van  dinsdag t/m zondag: 10.00 – 17.00 uur.

 

Oliebollenwandeling in het Bos

In het Amsterdamse Bos voltrekt zich op vrijdagavond 30 december om 19.30 uur een oliebollenwandeling met de boswachter. Hartje winter is het prachtig in het Bos. En men wandelt in het donker.

De boswachter zorgt dat de deelnemers aan de tocht zich laten verrassen door een winters en donker bos. Na afloop een kopje koffie of thee en een oliebol. Onderweg vertelt de boswachter allerlei wetenswaardigheden. Start is bij de grote Parkeerplaats van de Geitenboerderij, Nieuwe Meerlaan 3, 1182 DB Amstelveen.

Tweede Kerstdag in Amsterdamse Bos

A_damBos_U3L1125De Boswinkel in het Amsterdamse Bos is op Tweede Kerstdag (26 december) open. Men kan genieten van allerlei activiteiten, een hapje en een drankje.

Binnen kan men meedoen aan het maken van een vogeltaart en de tentoonstelling “Camouflagekunstenaars” bezoeken. Buiten meelopen met de uitbuikwandeling met de boswachter.

Voor de kleintjes is er het kabouterpad en voor de grotere kinderen, de winterspeurtocht. De Boswinkel is open van 10.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

Lichtjestocht door het Bos

_U3L0758Er wordt op de avond voor kerstavond (dus vrijdag 23 december) een Lichtjestocht in het Amsterdamse Bos gehouden. Die begint om 17.30 uur.

Men kan dan wandelen en de lichtjes in het donkere bos volgen. Onderweg komt men boswachters tegen die wat vertellen of laten zien. En onderweg kan men zich warmen aan het vuur en marshmallows roosteren. Na afloop van de lichtjestocht staat er in De Boswinkel warme chocolademelk klaar.