AVA: ‘Coalitie geeft bloemenman Stadshart nekslag’

Dat de nu  bestaande coalitie alle standplaatsen in het Stadshart heeft opgeheven, vindt de nog niet in de raad zittende nieuwe lokale partij Actief voor Amstelveen (AVA) onbegrijpelijk. Kandidaat-raadslid Michel Becker noemt het de nekslag voor de daar nu nog opererende bloemenstal van bloemenman Maikel. “Zijn stal zier er prachtig uit, zijn toekomst niet”, zegt Becker.

De andere lokale partij Burgerbelangen heeft kennelijk trouw met de coalitie, waar het zelf met wethouder Peter Bot deel van uitmaakt, kwam geenszins in opstand. Die zit samen met  (door Becker ‘ondernemerspartij’ genoemd) VVD,  PvdA en D66 in het college. Wethouder Economische Zaken is in handen van wethouder Maaike Veeningen van D66. Het college van B&W besloot alle standplaatsen in het Stadshart volgend jaar op te heffen.

Volgens Becker komt dat de eigenaar van het Stadshart, Unibail-Rodamco, goed uit. Hij sluit niet uit dat die een belangrijke rol in de gemeentelijke opheffing heeft gespeeld. “De ondernemers worden verplicht een dure winkel van Unibail-Rodamco te huren, van gemiddeld €.10.000 per maand”, zegt Becker. “Dit zit in de deal met de gemeente om daar voor miljoenen te verbouwen. Wij van Actief voor Amstelveen, vinden dit onacceptabel en roepen alle partijen op met AVA hier alsnog een passende oplossing voor Maikel te vinden.”

 

 

Lees ook:ChristenUnie: ‘VVD / D66 naïef over Stadshart’
Lees ook:AVA: Raat tovert woningen jongeren uit hoed
Lees ook:‘GroenLinks: ‘Unibail moet stoppen met Schilderswijk’
Lees ook:Groot vraagt Stadsharteigenaar aantrekkelijke winkelmix te houden
Lees ook:VVD: GroenLinks moet eerst tot 10 tellen

Eén reactie op “AVA: ‘Coalitie geeft bloemenman Stadshart nekslag’

  1. Frank Bikker

    De leuke geste van een gemeente om een goed lopende en kwalitatief hoge bloemenkiosk de nek om te draaien is een dankbaar gebaar aan een middenstandersfamilie die generaties lang heeft bijgedragen aan de lokale economie. Zo gaan de “ondernemerspartijen” om met de kleintjes.
    Bah!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.