Strijdbijl Stadshart lijkt nu begraven

Herbert Raat

Aan een strijd van zes jaar tussen gemeente en Stadsharteigenaar Unibail-Rodamco lijkt nu een einde gekomen. De strijd brak vooral los toen voormalig wethouder Groot pardoes bewoners van huizen in de Schilderswijk liet weten dat hun woningen waarschijnlijk tegen de vlakte gingen, wegens uitbreiding van het winkelcentrum. Er kwamen uiteraard protesten van niets vermoedende bewoners, die ook tot een crisis in het college van B&W leidden.

Rodamco meldde op een rumoerige protestbijeenkomst dat als de Schilderswijk er niet aan geloofde mogelijk de vastgoedeigenaar Amstelveen liet schieten. Zo ver kwam het nooit, maar de nieuwe wethouder voor het Stadshart, Herbert Raat (VVD), liet wel weten dat sloop van de Schilderswijk voor de gemeente onbespreekbaar was. “Amstelveen is meer dan het winkelcentrum”, placht hij te zeggen, hoewel hij voor een bruisend Stadshart is. “Maar we hebben nu eenmaal ook bewoners en die komen op de eerste plaats.”

Relatie

Over nieuwe plannen heeft hij nu met de eigenaar een vredelievende overeenkomst bereikt. “De relatie is een stuk beter geworden”, zegt hij. “Er zijn grote problemen geweest, maar die liggen nu achter ons.” Intussen wil hij wel kwijt dat de gemeente veel te weinig bij het winkelcentrum en de door de eigenaar bedachte plannen betrokken is geweest. “Wij hebben ons er gewoon veel te weinig mee bemoeid. Dat zijn we anders gaan doen. Ik heb met ondernemers, met de voorzitter van de lokale ondernemersvereniging en andere betrokkenen gesproken. Het gaat natuurlijk primair om hen.”

 

Lees ook:Raat: Stadshart niet ten koste van rest van AV
Lees ook:Raat: ‘Handen af van Schilderswijk’
Lees ook:Raat verbindt politiek lot aan Schilderswijk
Lees ook:Stadshart nu weer ook voor goedkope winkels
Lees ook:Adviescommissie Stadshart gevormd

21 reacties op “Strijdbijl Stadshart lijkt nu begraven

 1. xxx

  Nou, daar heeft Raat zich mooi uitgedraaid. Aanvankelijk was hij het eens met Groot over de oorspronkelijke plannen van UR, maar toen hij zag uit welke hoek de wind waaide heeft hij zijn collega als een baksteen laten vallen en vond hij plotseling, heel plotseling dat de bewoners van de Schilderswijk toch wel een punt hadden, maar niet geklaagd, gewoon effe wachten, iedereen even wat laten zeggen [inspraak heet dat, maar in werkelijkheid laat maar kletsen}, behalve UR natuurlijk, want die heeft het echt voor het zeggen. Totdat na “zwaar overleg” tussen gemeente en UR Raat zich mocht tooien met de lauwerkrans van deze uitkomst.(uiteraard met foto in de pers)onder applaus van gemeenteraad en UR.

    /   Beantwoorden  / 
 2. App

  Raat heeft gespronken met ondernemers, met de voorzitter van de lokale ondernemersvereniging en andere betrokkenen omdat het volgens hem primair om hen gaat. Even daarvoor had hij gezegd dat bewoners op de eerste plaats komen. Daarmee heeft hij echter niet gesproken..

    /   Beantwoorden  / 
 3. Olaf Oomes

  En ondertussen dendert het Stadshart steeds meer achteruit en heeft het de concurrentie met b.v. het Gelderlandplein zwaar verloren. Proficiat wethouder Raat.

    /   Beantwoorden  / 
  1. CeeBee

   Waaruit leid jij af dat de concurrentie met het Gelderlandplein verloren is?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Olaf Oomes

    Ah, daar hebben we de woordvoerder van Hr. Raat weer (misschien is hij het zelf wel).

    Ik zou willen zeggen ga eens een keer langs en geniet van de uitkomst van de grootschalige verbouwing en vergroting alsmede de continuïteit en verscheidenheid in winkels. Zo zijn er niet alleen maar kledingzaken maar is er b.v. ook een AH XL. Ook het parkeergemak mag niet onbenoemd gelaten worden alsmede de verscheidenheid aan uitstekende horeca bedrijven. Ik ben dan ook zeer benieuwd wanneer de (terechte) vierde ster door het Gelderlandplein wordt binnengehaald.

    Het is inmiddels genoegzaam bekend dat UR, in samenspraak met het toenmalige college van B&W, een prachtig plan had opgesteld om ook het Stadshart die sprong vooruit te laten maken maar dit, omwille van politiek gewin, getorpedeerd zag worden door wethouder Raat die en passant zijn collega wethouder Groot politiek volledig liet verdrinken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rotary-vriendje

     Ga toch niet op die CeeBee in. Zoals je zegt, dat is overduidelijk een ambtenaartje die de boel moet bijsturen. Mag hoor. Maar ik ga er niet meer op in. Ze zijn als de dood voor de publieke opinie.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Cor de Bree

      Zo worden sprookjes voor feiten aangenomen. U zegt dat hij een ambtenaar is, maar ik meen beter te weten. Wat in uw kringen niet uitmaakt, want daar is bestaat blijkbaar geen verschil tussen fantasie en werkelijkheid of aannames en bewezen waarheid.

        /  
    2. Xxx

     Uitstekende horeca? ‘s Avonds kun je er meestal een kogel afschieten. Met mooi weer is het wel druk, maar voor de rest? Er zijn daar binnen de horecastrip nog nooit zo veel wisselingen geweest . Is heus niet voor niets. De eerlijkheid gebiedt ook wel te zeggen dat dit komt door de idioot hoge pachtprijzen komt die UR vraagt.

       /   Beantwoorden  / 
    3. CeeBee

     Volgens mij stel ik een normale vraag Olaf, dus misschien dat je de volgende keer ook normaal kunt antwoorden in plaats van continu in de anti-Raat reflex te schieten of mij weg te zetten als zijn woordvoerder. Wie weet komen we dan een keer tot een normaal gesprek. Jammer dat je die mogelijkheid nu voor de zoveelste keer verkloot met dat gebries van je.

     Je argumenten vind ik overigens verre van overtuigend. Althans als het gaat om het aantonen dat de concurrentiestrijd met het Gelderlandplein verloren is. Het lijkt me niet dat UR honderden miljoenen gaat investeren als dat een feit was. Nog afgezien van het feit dat je argumenten voor hetzelfde geld op het Stadshart van toepassing zouden kunnen zijn.

     Gegroet kerel. Wie weet valt er nog een keer met je te praten, je maintiendrai.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Olaf Oomes

      Wat een onsamenhangende reactie. Neem nog een oranjebitter zou ik willen zeggen.

        /  
 4. App

  UR houdt zich flink, maar haar beste plannen werden door deze wethouder getorpedeerd. Als de verlevendiging van het Stadsplein van hem moet afhangen, houd ik mijn hart vast.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Elias

  Bij de besprekingen geweest of zit u in de raad van UR? U weet precies wat er binnenskamers wordt gezegd. Verlevendiging van het Stadshart was vooral iets van D66 en PvdA, dacht ik.

    /   Beantwoorden  / 
  1. CeeBee

   Inderdaad, a raison van 1 miljoen euro.

     /   Beantwoorden  / 
 6. App

  Elias, als medebewoners van UR en als mede-vve-bestuurders van de hoofd-VVE van het winkelcentrum worden wij door hen steeds nauw betrokken bij hun wensen en plannen.

  Door de jaren heen hebben wij ingestemd met veel plannen die vervolgens door de gemeente werden getorpedeerd.

  De wethouder wil een ‘bruisend Stadsplein’. Hij kan beginnen met het aan laten van verlichting in de schouwburg en P60 als die dicht zijn. Het zijn zwarte gaten op een toch al duister plein.

  ‘Bruisen’ is overigens makelaarsjargon voor geluidsoverlast. Laten wij het liever leuk en gezellig houden voor iedereen.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Cor

  @Geen antwoord dus. Ook een manier van reageren lastige politieke vragen. Je voorziet het gewoon van het etiket onsamenhangend en oranjebitter en klaar….

    /   Beantwoorden  / 
  1. Olaf Oomes

   Is dat niet grappig. Ook de woordvoerder van Hr. Raat (CeeBee dus) heeft een eigen woordvoerder, ene Cor (de Bree?). Lijkt wel verdacht veel op CeeBee. Het moet toch niet gekker worden.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Cor de Bree

    Waarmee u dus bewijst dat uw aannames door u als feiten worden gezien. Ceebee is woordvoerder van Raat en nu opeens dezelfde als ik. U kunt daarvan niets bewijzen, maar ja complottheorie is nu blijkbaar de basis voor uw ideologie….En intussen blijft u alle antwoorden schuldig.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Olaf Oomes

     LOL

       /   Beantwoorden  / 
     1. Cor de Bree

      Tja, als je niks anders weet, hoef je nergens op in te gaan.

        /  
   2. Rotary-vriendje

    CeeBee, Cor de Bree, maakt ook allemaal niet uit. Als woordvoerder van Raat is alles toegestaan om de opinie naar zijn hand te zetten. Het wil alleen niet zo lukken. De vlek wordt alleen maar erger.

    Eens kijken wat voor bijdehand soort opmerking er terug komt :-)

      /   Beantwoorden  / 
    1. 😂

     Ach een wind kan wel leuk klinken,
     Hij is en blijft stinken.

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.