Te weinig plaats op Amstelveense VO-scholen

Hoewel de gemeente dat niet keer wil laten gebeuren, kunnen toch niet alle Amstelveense kinderen in het nieuwe seizoen naar de lokale opleidingen voor voortgezet onderwijs die zij of hun ouders wensen. Op drie van de vier scholen gewoon geen plaats voor alle leerlingen die zich melden. De besturen van de scholen hebben over de toelating afspraken gemaakt en er worden deze maand op de diverse scholen informatiebijeenkomsten gehouden.

De schoolbesturen in Amstelveen en omgeving zeggen het wel belangrijk te vinden dat leerlingen worden toegelaten in een opleiding waar zij ook hun diploma kunnen halen. Daarbij streven zij naar een ‘evenwichtige opbouw’ van de schoolsoorten Mavo en Havo / Vwo. Het is wel de bedoeling in Amstelveen zoveel mogelijk leerlingen uit de stad zelf te plaatsen en daarnaast uit plaatsen in de omgeving waar de betreffende opleiding (schoolsoort) niet wordt aangeboden.

Er is inmiddels een eerste aanmeldingsronde achter de rug en daardoor is op diverse scholen al het maximaal aantal plaatsen overschreden. Op Amstelveen College en Hermann Wesselink College wordt geloot. Alle in de eerste ronde ingeschreven leerlingen krijgen volgende week bericht. Op sommige afdelingen van de scholen zijn in een tweede ronde nog plaatsen te vergeven.

Uitgelote leerlingen hebben in de tweede ronde voorrang boven degenen die zich dan pas aanmelden.

Uitloting

Bij het Amstelveen College zijn 15 leerlingen voor mavo / havo uitgeloot. Op het HWC 39 leerlingen voor tweetalig en Nederlands onderwijs vmbo-t en havo. Op de overige scholen vond nog geen loting plaats. In de tweede ronde zijn op her Alkwin College in Uithoorn tien plaatsen beschikbaar voor havo. Havo / wvo en vwo+.

Op HWC en AC in Amstelveen zijn geen plaatsen meer beschikbaar. Op de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert kunnen nog 25 leerlingen voor Vmbo-t terecht, twintig voor Vmbo-t/Havo, vijftien voor Havo en vijf voor Havo/Vwo en Vwo.

Bijeenkomsten

Op het Keizer Karel College is nog plaats voor 45 Havo en Havo/Vwo leerlingen, op het Atheneum kunnen er twintig terecht en voor het Gymnasium dertien. Op het Technasium zijn er geen beschikbare plaatsen op het KKC. Bij Panta Rhei kunnen zowel voor vmbo als mavo elk 25 leerlingen terecht. Bij het Thamen College toen voor Mavo en tioen voor Mavo / Havo. Op het Westplas college zij 32 plaatsen voor Mavo en Mavo / havo beschikbaar.

Aanmelding voor de tweede ronde kan op 17 en 18 april.

Er zijn als volgt voorlichtingsbijeenkomsten gepland. Maandag 16 april Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert: 13.00 – 16.00 uur; Keizer Karel College: 18.30 – 19.30 uur.

Dinsdag 17 april: Westplas 15.00 – 17.00 uur. Woensdag 18 april: Panta Rhei, 19.00 – 20.30 uur; Thamen: 17.30 – 18.30 uur; Westplas: 15.00 – 17.00 uur.

 

Lees ook:Amstelveen College slechtst volgens Elsevier
Lees ook:Informatieavonden ROC Nova College
Lees ook:Loting bij HWC wegens massale aanmelding leerlingen
Lees ook:College heeft geen moeite met niet honoreren schoolkeuze van leerlingen
Lees ook:Diploma’s voor wie tweede kans grepen…

11 reacties op “Te weinig plaats op Amstelveense VO-scholen

 1. Rotary-vriendje

  Alles heet ‘college’ tegenwoordig. Mavo/Havo is gewoon voortgezet onderwijs. Maar ja, de Volvopaupers willen toch kunnen zeggen dat hun kind op een College zit.
  Zielig Amstelveen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paul

   Zielig dat mensen ‘tegenwoordig’ werkelijk o-ver-al commentaar op weten te verzinnen. Het HWC is al 55 jaar het Herman Wesselink College

     /   Beantwoorden  / 
   1. P.G. van Faassen

    Tja Paul, rotary-v is een kopstuk binnen die enge SP sekte. En die vinden alles helemaal niets, vooral de dingen die ze niet begrijpen.

    Wat een leeg leven moeten die mensen wel niet hebben.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rotary-vriendje

     Heb je je verwijzing nou nog niet opgehaald bij je huisarts ?:-)

       /   Beantwoorden  / 
    2. App

     JB, gaat dit dan wel over Amstelveen? En is dit geen zuigen?

       /   Beantwoorden  / 
     1. Johan Bos

      Iedereen mag over een in Amstelveen actieve partij een mening hebben. Hebt u toch ook over sommige partijen, c.q. wethouders daarvan?

        /  
     2. App

      Wat had Van Faassens Beloofde Land met Amstelveen te maken?

        /  
     3. Johan Bos

      Hij vond dat Schiphol moest blijven groeien en de prijzen van vliegen laag moesten blijven om daar gemakkelijk en goedkoop heen te vliegen.

        /  
     4. App

      U heeft mijn reactie ingekort en aangepast aan uw voorkeur. Dat is onbehoorlijk. Het speelveld ligt niet gelijk.

        /  
   2. Rotary-vriendje

    Okay Paul, eens met je commentaar. Flauwe opmerking van mij. C’est la vie. Maar het heeft niets met het HWC te maken. Amstelveen College is s in 1996 ontstaan door samenvoeging van Snellius,Nieuwer Amstel en het Casimir.

      /   Beantwoorden  / 
   3. Frank Bikker

    Vreemd, ik heb Hermann Wesselink nog 3 jaar mee gemaakt. In mijn geval zou dat betekenen, dat ik als 4 jarige al de HBS bezocht. Nu ben ik natuurlijk uitermate intelligent , maar je kunt ook overdrijven .😂😂🤣

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.