Half miljoen van provincie voor tenniscentrum

Starthandeling op Sportpark De Kegel, verricht door Peter Bot, Eric Wilborts en Erik Poel, onder toeziend oog van Wilma Schoonderbeek- Netjes.

Starthandeling op Sportpark De Kegel, verricht door Peter Bot, Eric Wilborts en Erik Poel, onder toeziend oog van Wilma Schoonderbeek- Netjes.

Voor de toptennisbanen van het nieuwe Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen en ruimtes voor onder meer de bondsarts, fysiotherapie en conditietraining versterkt de provincie Noord-Holland € 500.000 subsidie. De nationale selectie voor tennis en rolstoeltennis komt in dit centrum trainen. In totaal besteedt de provincie € 2.1 miljoen aan acht topsportprojecten.

Daaronder vallen ook rugbyvelden in Purmerend, een nieuwe BMX-baan in Zwanenburg en een indoor atletiekbaan in Assendelft. “We hebben ook voor topsport een uitstekend vestigingsklimaat. Noord-Hollandse topsporters doet het internationaal heel goed. Voorzieningen waar zij op hoog niveau kunnen trainen en die geschikt zijn voor grote sportevenementen dragen bij aan economische ontwikkelingen.”, zegt gedeputeerde Bond van de provincie Noord-Holland.

Voor een nieuwe indoorhal op sportpark de Omzoom in Assendelft trekt de provincie € 500.000 subsidie uit. Om met beeldprojecties trainingen te analyseren en bezoekers topwedstrijden te kunnen tonen, ontvangt Sportbedrijf Zaanstad ruim € 16.000 voor topsportcentrum De Koog. Rugbyclub Waterland ontvangt iets meer dan € 450.000 voor twee officiële rugbyvelden, waarvan een met kunstgras en een clubgebouw met alle noodzakelijke voorzieningen voor topwedstrijden.

Coating

De inline-skatebaan van St. Omnium Sport De Westrand in Wervershoof wordt geschikt voor wedstrijden op internationaal niveau met een bijdrage van ruim € 36.000 voor een nieuwe coating. Ook draagt de provincie € 500.000 bij aan een nieuwe sporthal in sportpark De Kogge in Hollands Kroon. Daarmee kan het handbal de aansluiting vinden bij de internationale top en wordt de sporthal beter toegankelijk voor minder validen die rolstoelhandbal spelen.

Internationale BMX-wedstrijden

Om de nieuwe BMX-baan van wielervereniging HSC De Bataaf in Zwanenburg geschikt te maken voor internationale wedstrijden stelt de provincie ruim € 65.000 beschikbaar. BMX-vereniging UWTC Uithoorn van de paralympiërs Jetze Plat en Tim de Vries krijgt bijna € 49.000 van de provincie voor het inrichten van de instructieruimte, het krachthonk, het buitenveld en lussen voor tijdmetingen bij de nieuwe locatie van de vereniging.

 

Lees ook:Subsidie voor duurzaam maken woningen
Lees ook:Rijksmonument Kruiskerk: 30 mille subsidie van NH
Lees ook:Provincie zoekt ‘Bedrijvig Groen’
Lees ook:Gratis cursus Politiek Actief van de provincie
Lees ook:Miljoen voor wandelpaden in o.m. Amstelland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.