Sportkampen voor kinderen

movesIn de zomervakantie zijn er in Amstelveen acht verschillende sportkampen voor kinderen van 4 tot en met 9 jaar. Op die manier kunnen zij vaststellen wat hun favoriete sport is.

Voor het eerst in de regio Amsterdam en Amstelveen wordt er dit jaar een multisport zomerkamp georganiseerd. Kinderen kunnen op 23, 24, 25 en 26 juli verschillende sporten beleven en oefenen in en rondom de Ben Goudsmithal in Amstelveen.

Sportbedrijf Amstelveen, Monkey Moves en verschillende sportverenigingen helpen mee dit mogelijk te maken. Het is de bedoeling dat het kamp een springplank is naar een vaste sportvereniging of naar een multisportclub zodat kinderen wekelijks blijven sporten bij de sport die zij het leukst vinden.

De sporten worden gegeven door professionele trainers van voetbal, hockey, rugby, handbal, turnen, atletiek, freerunnen en volleybal. Alles wordt gecombineerd met apekooien.

Multisport

Multisport is een opkomend fenomeen waarbij kinderen niet één maar diverse sporten beoefenen om zo de motoriek te verbeteren, het plezier verhogen en de sociale ontwikkeling te stimuleren.

Door meerdere sporten te doen, ontwikkelen kinderen een brede motorische basis. Dit zorgt voor minder blessures, meer plezier en uiteindelijk meer bewegen op latere leeftijd. Ook de kans op betere topsportprestaties kan toenemen. Door de sporten te combineren met een apekooi parcours en muziek leren de kinderen op verschillende manieren en is de belevenis erg hoog.

Monkey Moves organiseert het zomerkamp niet voor de eerste keer. In Utrecht heeft die organisatie al enkele jaren een succesvol zomerkamp georganiseerd.

Als sociale onderneming wilt deze sportclub zoveel mogelijk kinderen een brede motorische ontwikkeling meegeven, zelfredzaamheid van de kinderen stimuleren en ze een positief zelfbeeld geven. Bij Monkey Moves kunnen kinderen wekelijks multisporten en 11 verschillende sporten beoefenen in een heel sportseizoen. Dit gebeurt in verschillende gymzalen door heel Amsterdam.

 

Lees ook:Multi-sportprogramma voor kinderen
Lees ook:‘Funkey’ sport voor schoolkinderen
Lees ook:‘Brede school moet spil van de wijk worden’
Lees ook:Gratis jumpen op sport- en cultuurkaart
Lees ook:Sportkampen in De Meent in alle vakanties

2 reacties op “Sportkampen voor kinderen

  1. Frank Wijlens

    Ik ben dol op spelende kinderen maar ze moeten niet te dicht bij komen want ik kan niet tegen al te veel drukte.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frank Bikker

    De prijzen zijn van €65 voor één dag tot €195 voor 4 dagen. Of er korting valt te krijgen voor kinderen van minima is onduidelijk , terwijl het zeker in de grote vakantie van belang dat er ook wat voor deze groep valt te doen, aangezien de meesten niet weg zullen gaan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.