Tennis Academy tekent contract met tennisbond

knltbDe KNLTB heeft na een zorgvuldig certificeringstraject met onafhankelijk adviesbureau NMC Bright een uitgebreid landelijk netwerk van onderbouw- en bovenbouwscholen samengesteld. Woensdag 14 maart ondertekenden 359° laurense Tennis academy de overeenkomst tijdens de Menzis Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen (NOJK) in Den Haag. De samenwerking gaat vanaf september 2018 in voor de duur van één jaar. De KNLTB vestigt zich binnenkort in het Nationaal Tennis Centrum, dat bij De Kegel wordt gebouwd.

Als onderdeel van een netwerk van gecertificeerde tennisscholen zal de 359° Laurense tennis academy vanaf 1 september 2018 samen met de 7 tennisscholen voor talenten in zowel de basis- als de middelbare school leeftijd (t/m 18 jaar), omringd door 25 tennisscholen die de eerste opleiding van kinderen in de basisschoolleeftijd voor hun rekening nemen samenwerken. Een groot deel van deze tennisscholen maakt al langer deel uit van het netwerk, en een aantal nieuwe scholen zijn toegetreden waaronder de 359° Laurense Tennis Academy. De 359° Laurense Tennis Academy krijgt als geselecteerde Tennisschool een prominente rol in het opleiden van talentvolle jeugdspelers. Bekijk hier een overzicht van alle gecertificeerde tennisscholen.

Samenwerking

Jacco Eltingh, Technisch Directeur van de KNLTB, is blij met het uitgebreide landelijke netwerk en het toetreden van de 359° knltb 2Laurense Tennis Academy: “De KNLTB wil met het Nederlandse toptennis weer een serieuze concurrent worden binnen het internationale toptenniscircuit en daarvoor is samenwerking met deze scholen cruciaal. Als we allemaal hetzelfde referentiekader hebben, streven we ook allemaal hetzelfde na: het opleiden van topsporters. We moeten het echt samen doen. Het is daarom fantastisch dat we met deze 32 tennisscholen de samenwerking aangaan om nog meer talentvolle jeugdspelers te laten doorstromen en begeleiden naar de absolute top. Met de niet aangesloten tennisscholen zullen we vanzelfsprekend ook onze uiterste best blijven doen om optimaal contact te onderhouden.”

Landelijk netwerk

Om de structuur en prestatiecultuur van het opleiden van talentvolle spelers en speelsters in Nederland een krachtige kwaliteitsimpuls te geven, werkt de KNLTB sinds september 2016 nauw samen met gecertificeerde tennisscholen die de jeugdopleiding verzorgen. Er is gekozen voor een samenwerkingsmodel waarin alle partijen elkaar beter maken, scherp houden en zodoende topprestaties gaan leveren. De KNLTB helpt de scholen zich verder te ontwikkelen als opleidingspartner en maakt met de scholen duidelijke afspraken over de te leveren prestaties, de manier van samenwerken en de mentaliteit waarmee (samen)gewerkt wordt. De trainings- en wedstrijdprogramma’s zijn gebaseerd op de internationale standaard van jeugdopleidingen.

Alle gecertificeerde partners doorliepen met succes de selectieprocedure uitgevoerd door de KNLTB i.s.m. onafhankelijk adviesbureau NMC Bright en toonden zich bereid samen met de bond de beste jeugdspelers op te leiden conform het Meerjaren Opleidingsplan Tennis (MOT) ‘Route naar de top’. In 2019 wordt het certificeringstraject opnieuw in gang gezet.

 

 

 

Lees ook:Amstelveen krijgt nationaal tenniscentrum
Lees ook:Contract samenwerking Sporting Martinus-Ajax
Lees ook:Groot internationaal tennistournooi bij De Kegel
Lees ook:Nieuwe financiering KLM-pilootopleiding
Lees ook:Gemeente stimuleert topsportscholieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.