Campagne tegen puinhoop afval scheiden Uitenstede

Studenten mogen dan wel mooie verhalen hebben over de klimaatverandering, het milieu, duurzaamheid en circulaire economie, in Uilenstede blijkt qua scheiden van afval veelal nog een puinhoop. De gemeente start begin april met een campagne om de bewoners van die studentenwijk bewust te maken van het goed sorteren van huisvuil.

Met die campagne hoopt de gemeente het scheiden te bevorderen en het bijplaatsen van afval bij containers tegen te gaan. De campus krijgt o.a. ondergrondse Plastic, Metaal / Blik en Drankkarton (PMD) containers en een ondergrondse textielcontainer.

De gemeente houdt de campagne in overleg met organisaties die betrokken zijn bij de campus. Verhuurder DUWO, Vereniging Bewoners Uilenstede, Greenoffice van de VU en Kringloopwinkel De Boemerang hebben kennis gemaakt, speerpunten opgesteld en gaan samenwerken om het belang van goede afvalinzameling ook bij studenten op de kaart te zetten.

Bijplaatsen

Het bijplaatsen van afval naast containers komt ook in andere delen van Amstelveen voor. Daarom worden de opgedane ervaringen ook gebruikt in de overige wijken van Amstelveen. Het is nu al duidelijk dat een goede bestickering en bewegwijzering naar ondergrondse containers en informatie zowel in het Nederlands en het Engels belangrijk is voor de internationale gemeenschap van Amstelveen., zegt de gemeente.

Internationaal

Studenten op Uilenstede komen uit zowel Nederland als het buitenland. Ze wonen meestal op één etage met een gezamenlijke keuken of hebben een eigen studiootje. Klein wonen maakt goede afvalscheiding in de woning vaak lastig, geeft de gemeente toe. Daarom wil zij de studenten daarbij helpen en het wegbrengen van afval naar ondergrondse containers stimuleren.

Overal anders

Volgens BBA-wethouder Peter Bot van Afvalbeheer en Duurzaamheid is afvalscheiding in elk land weer anders georganiseerd. “Internationale studenten zijn hier maar kort en dan is het prettig om snel te weten hoe we in Amstelveen met afvalscheiding omgaan. Duurzaamheid staat ook bij de leeftijdsgroep van 18 tot 30 jaar hoog op de agenda merken we”, zegt hij

 

Lees ook:GroenLinks tegen ‘afval-pasjes’
Lees ook:Eerste ondergrondse afvalcontainers in Randwijck
Lees ook:Gemeente: adoptie afvalcontainers in wijken
Lees ook:Uilenstede zoek tegelwijsheden
Lees ook:Hoeveelheid afzonderlijk ingeleverd plastic steeg 40%

Eén reactie op “Campagne tegen puinhoop afval scheiden Uitenstede

  1. 😂

    Zo ziet de keuken er in een gemiddeld dispuutshuis er toch ook uit?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.