Bernard van Rossum kwartet in Villa Randwijck

De in Spanje opgegroeide Bernard Van Rossum speelt met het naar hem genoemde jazzkwartet vrijdag 6 april (20.oo uur) in Villa Randwijck aan het Catharina van Clevepark (voormalige Michiel de Ruyterschool).

Van Rossum leerde op jonge leeftijd de traditie van flamenco waarderen. wat terug te horen is in zijn composities. Op zijn eerste album Jaleo Holandés (2014) laat hij horen dat hij thuis is in jazz én flamenco zonder één van de genres te laten overheersen.

Het kwartet bestaat verder uit pianist Xavi Torres (winnaar Keep An Eye International Jazz Awards en Sena Dutch Jazz Competition 2016), Marco Zenini (beste contrabassist tijdens B-Jazz International Contest 2015) en drummer Joan Terol Amigó.

Villa Musica, zoals Villa Randwijck de concerten noemt, wordt in samenwerking met stichting Tpodium elke eerste vrijdag van de maand gehouden.

https://www.youtube.com/watch?v=SX2vEZQGkXY

 

 

 

Lees ook:Latin jazz in Noorddamcentrum
Lees ook:Anton Drukker kwartet bij Villa Randwijck
Lees ook:Jazz met Robert Rook Trio in Villa Randwijck
Lees ook:Floriaan Wempe kwartet in Randwijck
Lees ook:Nieuw jazzkwartet Red in Villa Randwijck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.