Actie voor dak bij regen boven Openluchtheater

Foto: Openluchttheater / amstelveenweb.com

Om te helpen een overkapping voor het Openluchttheater, tegen de regen, te financieren, bestemt Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel (RANA) de opbrengst van haar jaarlijkse ‘Paareitjesactie’ daaraan. Zaterdag 17 maart (14.00 tot 16.00 uur) worden zakjes met paaseitjes (200 gram) verkocht in de blokhut van het Openluchttheater Elsrijk aan de Ruwiellaan 20, achter de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan. Ze zijn gemaakt door Martinez en kosten € 5.

Het weer in gebruik nemen van het Openluchttheater was destijds een initiatief van Stadsdorp Elsrijk. Het wordt volgens die organisatie en RANA steeds meer een serieus theater. Voor het komende seizoen, dat start op zondag 27 mei, zijn twaalf uitvoeringen gepland. Maar bij elke voorstelling blijft de vraag of die kan doorgaan. De weersomstandigheden spelen namelijk in het theater een grote rol. Als de buienradar op dat punt weinig goeds voorspelt, moet men uitwijken naar een binnenruimte. Vandaar de actie van Elsrijk ‘Geef Openluchttheater Elsrijk een dak’.

Een botenbouwer maakte op verzoek van het bestuur van het theater een ontwerp voor het dak en de constructie ervan, dat goed past in de parkachtige omgeving. Het dak voldoet aan de akoestische eisen en is binnen 8 minuten in te ‘hijsen’.
Een bezoek aan de nieuwe blokhut voor het kopen van de zakjes, is ook een mooie gelegenheid om die en het ontwerp voor de overkapping te bekijken, zegt RANA. Bezoekers krijgen een kopje koffie mét een paaseitje om te proeven. Meer informatie op www.openluchttheaterelsrijk.nl en www.rotary.nl/amstelveennieuweramstel.

Lees ook:Tweede seizoen Openluchttheater van start
Lees ook:Gemeente wil helpen Amsterdamse Bostheater te redden
Lees ook:EHBO-cursus voor Elsrijkers
Lees ook:Zomervoorstelling in openluchttheater Elsrijk
Lees ook:Talentenjacht op Vaderdag in Openluchttheater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.