Start Paasactie in Nieuw Vredeveld

Eenhoorn (rechts) met Sara en Levi startten de pakketten actie. Foto: Llian Aarts

Alsof ze een polonaise dansten, vormden de in het restaurant binnen komende kinderen een treintje, met de handen op elkaars schouders. Samen met twee van hen, Sara en Levi, liep burgemeester Bas Eenhoorn naar een tafeltje om aan een van de bewoners van Nieuw Vredeveld, mevrouw Strating, een pakketje te overhandigen, een Paaspakket dus.

Daarmee startte hij de Paasactie van stichting Riki in Amstelveen. Die werd in 1998 opgericht om projecten op het gebied van welbevinden van kwetsbare groepen te bedenken, organiseren financieren. In Amstelveen gebeurt dat overigens in samenwerking met de lokale Zonnebloemafdeling.

De kinderen waren leerlingen van de brede school Rembrandt. Zij gingen trouwens ook met de burgemeester mee om elders in het gebouw aan ouderen te overhandigen. Zoals in de huiskamer ‘Rembrandt’. Daar pakte Eenhoorn ook zo’n pakket voor iemand uit, mede om te zien wat er nou eigenlijk in zat. “Maak er iets moois van. Pasen is het begin van het nieuwe voorjaar”, zei Eenhoorn tegen kinderen en ouderen.

De kinderen zongen trouwens voor de bewoners. Zoals: ‘ik heb een ei voor jou en jij voor mij.’

 

 

Lees ook:Ontbijten met de burgemeester
Lees ook:Onthulling tegelwand bevrijding
Lees ook:Marga van Piet Heinschool ‘superjuf’
Lees ook:Venstra geeft ‘Oorlogswinter’ aan groepen 8
Lees ook:Burgemeester Open nieuw schoolcomplex ‘De Linde’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.