Actie tegen autokrakers gestart

DSC_0832Samen met wijkteamchef van de politie Eric Aldewereld startte burgemeester Bas Eenhoorn donderdag de zogenoemde bewustwordingscampagne diefstal in auto’s ‘Geef autokrakers geen kans’. Op het kruispunt Burgemeester Wiegelweg / Bovenkerkerweg, één van de toegangswegen naar de Westwijk, deelden zij flyers uit aan automobilisten. In Westwijk worden relatief veel in auto’s (net als in woningen) ingebroken.

De bewustwordingscampagne van gemeente en politie is bedoeld om het aantal auto-inbraken in heel Amstelveen terug te dringen. En dat nam de laatste tijd enorm toe. Op plaatsen waar veel auto-inbraken plaatsvinden worden de komende tijd flyers uitgedeeld.

Behalve de flyeracties gaat de politie ook extra surveilleren en worden bij de zogenaamde ‘hotspots’ (plaatsen waar veel is ingebroken) tekstkarren geplaatst waarmee automobilisten worden gewaarschuwd voor autokrakers en aan hen wordt gevraagd waardevolle spullen uit de auto te halen. De maatregelen worden ondersteund met voorlichting via diverse communicatiekanalen, waaronder de lokale krant en omroep. Meer informatie over de campagne: www.amstelveen.nl/veilig

 

Lees ook:Actie tegen toenemende auto-inbraken
Lees ook:Politie zet lokauto’s in tegen autokrakers
Lees ook:Actie tegen autokraken: ‘Niets erin, niets eruit’.
Lees ook:Van inbraak verdachte Roemenen aangehouden
Lees ook:Aantal woninginbraken gedaald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.