Actie tegen toenemende auto-inbraken

Voor criminelen lijkt Amstelveen een Walhala te zijn. Afgezien ervan dat veel inbrekers het op woningen hadden en hebben gemunt, neemt ook het aantal auto-inbraken weer toegenomen. Politie en gemeente willen dat verminderen. De komende weken zet de politie extra surveillance in.

Er is ook een tekstkar aangekocht die nu aan de Amstelzijde staat en er komt er een bij de toegangsweg van de Westwijk. Beide waarschuwen automobilisten voor autokrakers en drongen die op het hart spullen van waarde uit de auto te halen. De maatregelen worden ondersteund met voorlichting via diverse communicatiekanalen. Vanaf half januari volgen diverse flyeracties op de hotspots.

Burgemeester Bas Eenhoorn adviseert bestolenen altijd 112 te bellen bij verdachte situaties. “We moeten samenwerken in de strijd tegen auto-inbraken,” zegt hij.

Geen losse spullen

In Amstelveen worden voornamelijk losse waardevolle spullen uit auto’s gestolen. Daarnaast vindt ook diefstal plaats van airbags, navigatieapparatuur, velgen/wielen/banden en kentekenplaten. Tussen 1 oktober en 1 maart is het lang donker. In deze periode worden meer inbraken gepleegd dan in andere maanden. Het inbreken in en stelen van spullen uit of vanaf de auto komt op wisselende plekken in Amstelveen voor. Wel komt uit cijfers naar voren dat op bepaalde plekken meer auto-inbraken plaatsvinden. Op deze plekken wordt extra gesurveilleerd door de politie.

Andere tip van de gemeente: het goed afsluiten van de auto en die zichtbaar leeg achterlaten. Ook het vastzetten van de nummerplaat wordt aanbevolen. ‘Wat ook helpt is de auto te parkeren op een plek waar veel mensen komen en op een goed verlichte plek. Op de website van de gemeente (www.amstelveen.nl/veilig) is meer info te vinden. Ook via Facebook worden mensen gewaarschuwd voor autokrakers.

Behalve met 112 kan men ook een anonieme melding doorgeven via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

 

Lees ook:Actie tegen autokrakers gestart
Lees ook:Jonge Amstelvener verdacht van diefstallen uit auto’s
Lees ook:Veel autokraken in en om Stadshart
Lees ook:Politie zet lokauto’s in tegen autokrakers
Lees ook:D66 wil burgerwachten tegen auto-inbraken

Eén reactie op “Actie tegen toenemende auto-inbraken

  1. Jan

    Waarom wordt dat bord nou net bij de Paardenburg geplaatst? Een crimineel gaat toch niet inbreken in zijn eigen auto….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.