Aantal woninginbraken gedaald

Burgemeester Van Zanen

Het aantal woninginbraken is in het eerste halfjaar van 2-12 gedaald, maar burgemeester Jan van Zanen is nog niet tevreden. Dat schrijft hij aan de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen (ABM). Ten opzichte van de regio en het land steekt de daling in Amstelveen gunstig af, maar er werd hier dan ook in het verleden meer ingebroken. In Amstelveen Noord werd 119 keer in woningen en 15 keer in boxen, garages en schuren ingebroken. In Zuid was dat respectievelijk 139 en 15 keer. Vorig jaar waren er in heel Amstelveen in totaal 782 aangegeven inbraken in huizen en schuren. In het eerste halfjaar van 212 dus 288. Als die trend zich in het twee halfjaar zou voortzetten betekent dat een afname van met ruim 26 procent. Het meest wordt ingebroken in Bankras, Westwijk, Waardhuizen en Keizer Karelpark.In april en juni was het aantal inbraken het laagst sinds jaren, dankzij extra inzet van politie (met onder meer nu de warmtebeeldcameria), het OM, de gemeente en bewoners die steeds meer preventieve beveiligingsmaatregelen nemen. ‘Ondanks die positieve punten is het volgens mij nog altijd te vroeg om te spreken over een trendmatige afname,’ schrijft Van Zanen. De extra inzet wordt de komende tijd dan ook onverminderd voortgezet.

Lees ook:Aantal woninginbraken daalt, KKP onveiligst
Lees ook:Actie tegen autokrakers gestart
Lees ook:Weer iets meer woninginbraken
Lees ook:Amstelveen lijkt walhalla voor woninginbrekers
Lees ook:Woninginbraken naar dramatisch Amstelveens record

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.