Verdachte ‘Klusjesmannen’ in Westwijk actief

Logo politie AmsterdamOok buiten de ramkraak bij Albert Heijn (Westwijkplein) op woensdag 31 januari om blijft Westwijk een vaak door criminelen bezochte wijk. Niet alleen zijn woninginbraken er aan de orde van de dag, maar ook andere misdrijven doen zich er voor. Onder meer werd vorige week de wijk weer onveilig gemaakt door zogenoemde klusjesmannen.

Zij bellen aan bij nietsvermoedende wijkbewoners en bieden hun diensten aan, meldt de politie. En vaak krijgt men hoge rekeningen voor niet of nauwelijks geleverde diensten. Wie niet snel zijn portemonnee trekt, kan op vervelende acties en bedreigingen van de aanbieders rekenen.

De politie: “Uit eerdere aangiftes van oplichting is ook gebleken, dat de mannen zelf stiekem bij inspectie van het dak, vernielingen aanbrengen en daarna laat men die dan noodgedwongen door henzelf repareren voor een groot bedrag. Zij reinigen muren en impregneren die met ???? (mogelijk alleen water). Het advies is: neem alleen diensten aan van bedrijven die geregistreerd staan bij de Kamer van Koophandel. Maak vooraf een goed schriftelijk contract met daarop de afgesproken handelingen en prijs.”

Overigens kan de politie niet optreden tegen het – voor heen verboden – huis-aan-huis aanbieden van diensten en goederen. De gemeenteraad heeft dat namelijk uit de Algemene Plaatselijke Verordening geschrapt. De Politie wil wel graag altijd weten wie / welke bedrijven dit doen. Dus komt er iemand aan de deur om diensten aan te bieden BEL 112 en deel het op de WhatsApp groep, adviseert zij. Zegt: ‘Noteer het kenteken van de auto die zij bij zich hebben. Nog beter…maak een foto van het kenteken als het kan. Wij controleren de klusjesmannen en noteren hun gegevens voor het geval er een aangifte van oplichting komt en voor de belastingdienst, afd. inkomstenbelasting. Iedereen moet belasting betalen ook buitenlandse werknemers. Verder controleren wij of zij zich houden aan de milieuwet (bodemvervuiling) en aan de Arbowet (veiligheid werken op hoogte).”

 

Lees ook:Vrouw (78) opgelicht door ‘klusjesmannen’
Lees ook:Mislukte poging tot oplichting
Lees ook:Metro vernield en auto gestolen
Lees ook:87-jarige vrouw opgelicht door nep-pakketbezorger
Lees ook:Controle op uitkeringsfraude efficiënter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.