Bewoners boycotten stichting leefbaarheid schiphol

De bewonersvertegenwoordiging in de Omgevingsraad Schiphol (ORS) is demonstratief niet aanwezig op de bijeenkomst van de Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS), door de boycottende partij spottend een ‘feestje’ genoemd. Dat wordt donderdag (18 januari, 14.30 uur) gehouden in de Thamerkerk te Uithoorn. Het is kennelijk een nieuwjaarsmeeting.

De wegblijvers willen hun ongenoegen uiten over het volgens hen ondoorzichtige toewijzen van de gelden, die bedoeld zijn voor de verbetering van de leefomgeving ‘als pleister op de wonde van de hinder die Schiphol de leefomgeving aandoet’.

De afvaardiging van de bewoners in SLS zegt herhaaldelijk in gesprekken met het bestuur te hebben aangegeven – tegen alle afspraken in – niet betrokken zijn bij SLS projecten. De bewonersvertegenwoordiging in de ORS zegt nu niet langer meer te accepteren dat die projecten ‘in een ondoorzichtig proces’ geschiedt, waarin eigenlijk alleen Provincie Noord-Holland en Schiphol participeren.

“Het fonds is destijds ingesteld door en voor bewoners”, zegt bewonersvertegenwoordiger Matt Poelmans. “Maar de provincie Noord-Holland en Schiphol bedisselen in achterkamertjes wie wel of niet wordt gecompenseerd en welke projecten in aanmerking komen voor een bijdrage uit de SLS.”

Onacceptabel

Daarmee komen provincie en Schiphol hun gemaakte afspraken in de ORS niet na, vindt hij. “Er is onder meer in een evaluatie van de eerste tranche vastgesteld dat de samenwerking en communicatie met de cluster vertegenwoordigers verbeterd moest worden. Wij vinden het onacceptabel en een schoffering van de gemaakte afspraken in het Aldersakkoord dat het niet gebeurt. Het is ook in strijd met en het Convenant Leefbaarheid, dat is afgesloten.”

 Schoffering

In een brief aan de SLS maakt voorzitter G. A. Jägers van de bewonersvertegenwoordigers in de ORS hun ongenoegen kenbaar. “De clustervertegenwoordigers worden bewust door het bestuur geboycot en niet uitgenodigd mee te denken en discussiëren over plannen of projecten die burgers indienen bij de SLS ten behoeve van een verbetering van de eigen leefomgeving”, schijft hij. Het fonds is destijds volgens hem ingesteld door en voor bewoners.

 

 

 

 

 

Lees ook:SLS verdeelt € 20 miljoen voor leefbaarheid Schiphol
Lees ook:Uilenstede zoek tegelwijsheden
Lees ook:Inwoners Amstelland: leefomgeving belangrijkst
Lees ook:Provincie investeert € 194 miljoen in natuur
Lees ook:Informatie over onderhoud Legmeerdijk

3 reacties op “Bewoners boycotten stichting leefbaarheid schiphol

 1. Frank

  Het lawaaioverlast in de wijken Waardhuizen/Middenhoven is de laatste tijd onrustbarend toegenomen. Voor zover ik weet zijn wij daar nog nooit eens behoorlijk over geïnformeerd door de luchthaven of de gemeente, maar het kan aan mij liggen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jan Demming

   Ligt niet aan jou, Frank. Sterker nog: je kan het woord ‘behoorlijk’ gewoon vervangen door ‘totaal niet’. Maar zo blijkt de politiek nu eenmaal in elkaar te zitten. Niet zo vreemd dat steeds minder Nederlanders vertrouwen hebben in de komedie die in de Tweede Kamer en vooral door deze regering wordt opgevoerd.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank

    Ik denk dat het niet enkel aan Den Haag ligt. Neem nu de laatste buurtbijeenkomst van Waardhuizen/ Middenhoven van 7 december jongstleden waar diverse raadsleden bij aanwezig waren, daar kwam dit onderwerp ook aan de orde. Ik heb nooit meer van een terugkoppeling gehoord. Er is zelfs geen behoorlijke uitleg gekomen, die er misschien best wel is. Je maakt het lievelingswoord “ transparantie” in de politieke arena hiermee natuurlijk volstrekt belachelijk . Maw het speelt zich ook af op lokaal niveau.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.