Vorig jaar meer reizigers op alle luchthavens

In 2017 reisden 68,4 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol. Dat is een stijging van 7,7% ten opzichte van 2016. In totaal zijn er afgelopen jaar 496.747 vliegbewegingen gemaakt op Schiphol, een toename van 3,7% ten opzichte van een jaar eerder.

Het vrachtvolume nam toe met 5,4% naar 1,75 miljoen ton vracht. Schiphol bood het afgelopen jaar 326 bestemmingen aan, dat zijn er vier meer dan in 2016.

Ook op Eindhoven Airport nam het aantal passagiers toe. Met 19,4% naar 5,7 miljoen reizigers. Van Rotterdam The Hague Airport maakten vorig jaar 1,7 miljoen passagiers gebruik, een stijging van 5,3%. Dit zijn de voorlopige verkeer- en vervoerscijfers van Royal Schiphol Group. De definitieve volgen bij publicatie van de jaarcijfers op 16 februari 2018.

 

Lees ook:KLM: 8 miljoen passagiers in twee maanden
Lees ook:KLM vervoerde weer meer passagiers
Lees ook:KLM: recordjaar met ruim 30 miljoen passagiers
Lees ook:KLM: Meer passagiers en minder vracht
Lees ook:Passagiersgroei maar minder vracht bij KLM

2 reacties op “Vorig jaar meer reizigers op alle luchthavens

 1. Jacob

  Een opstijgend vliegtuig stoot een miljoen keer meer fijnstof uit dan een vrachtwagen. Op Schiphol stijgt iedere twee minuten een vliegtuig op. Het fijnstof waait met de westenwind naar Amstelveen waar een constante stroom vrachtwagens doorheen rijdt. Dat zijn de feiten.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jacob

  Nog een feit: Fijnstof dringt diep in de longen en is dus slecht voor de gezondheid.

  Hoeveel roet en (super)fijnstof Amstelveners over zich heen krijgen, kan iedereen zien op zijn ramen, kozijnen en buitenmeubelen. Longen zijn helaas moeilijker te controleren, maar de effecten van fijnstof zijn op den duur ook daar wel merkbaar.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.