KLM: 8 miljoen passagiers in twee maanden

Net als in juli had KLM Passage ook in augustus 2017 een drukke maand. Het aantal passagiers steeg in augustus met 6,4% ten opzichte van vorig jaar. In totaal gingen er in twee maanden zo’n acht miljoen passagiers mee. Vrachtvervoer bleef overigens dalen.

“De stijging van de KLM vervoercijfers van augustus zat voor het grootste deel op Europa, waar zowel de capaciteit als het aantal passagiers flink steeg. De inzet van KLM’ers in deze drukke zomermaanden is een groot compliment waard,” zegt president-directeur Pieter Elbers.

Over het gehele netwerk bleef de stijging van de capaciteit uitgedrukt in ASK’s beperkt tot 1,8%. De bezettingsgraad liet wel opnieuw een stijging zien van 0,7 procentpunt naar 91,4%. In totaal vervoerde KLM (inclusief Transavia) meer dan 8 miljoen passagiers in de twee zomermaanden.

Bij Vracht was de daling van het vervoer – net als vorige maand – met 2,8% lager dan de daling van de capaciteit van 3,6%, waardoor de benuttingsgraad steeg met 0,5 procentpunt.

 

 

 

 

Lees ook:KLM vervoer passagiers blijft groeien
Lees ook:Passagiersaantal KLM in maart weer gegroeid
Lees ook:KLM: recordjaar met ruim 30 miljoen passagiers
Lees ook:KLM: Meer passagiers en minder vracht
Lees ook:KLM vervoerde weer meer passagiers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.