KLM: Meer passagiers en minder vracht

KLM sluit het eerste halfjaar van af met hele sterke vervoerscijfers voor KLM en Transavia, wat passagiers betreft. Met vrachtvervoer ging het minder. Ondanks een licht herstel de laatste maanden had dat geen eenvoudig eerste halfjaar. Over het geheel genomen daalde het vervoer met 1,3% bij een lagere capaciteit van 0,4% wat leidde tot een lichte daling van de benuttingsgraad met 0,6 procentpunt.

KLM Passage verwelkomde in juni 8,6% meer passagiers aan boord bij 6,5% meer capaciteit. Dit leidde in juni tot de record bezettingsgraad van 89.3%. In de eerste 6 maanden werd een groei gerealiseerd van 1,2 miljoen (+8,3%) passagiers naar 15,6 miljoen bij een 6% hogere capaciteit.

“Het harde werken van alle KLM en Transavia collega’s, werpt zijn vruchten af. Onze strategie met focus op de klant, product en uitbreiding van het netwerk loont. Dit zijn cijfers om trots op te zijn”, zegt CEO en president directeur Pieter Elbers.

De KLM Groep groeide het eerste halfjaar met 11% en bijna 20 miljoen passagiers. De luchtvaartmaatschappij zegt goed te gaan op de weg naar het doen voor 2017:  ruim 40 miljoen passagiers voor KLM en Transavia. De grootste stijging in passagiers kwam uit Europa.

http://nieuws.klm.com/bijna-2-miljoen-meer-passagiers-voor-klm-groep-in-eerste-halfjaar/

 

Lees ook:KLM: 8 miljoen passagiers in twee maanden
Lees ook:KLM vervoer passagiers blijft groeien
Lees ook:Passagiersaantal KLM in maart weer gegroeid
Lees ook:KLM vervoerde weer meer passagiers
Lees ook:KLM: recordjaar met ruim 30 miljoen passagiers

Eén reactie op “KLM: Meer passagiers en minder vracht

  1. F. Wijlens

    Nou, de KLM doet het dus weer wat beter. Weet u wie het heel erg slecht doet? De FNV, dat ligt dan aan tientallen jaren bestuurskundige incompetentie. En nee, het is geen goed idee van de FNV om te proberen punten te scoren door de KLM het bankroet in te drijven. Wist u dat de KLM echt failliet kan gaan als de medewerkers niet een klein beetje terug gaan in arbeidsvoorwaarden? Wat is er toch ooit gebeurd met Pan AM?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.