KLM vervoerde weer meer passagiers

Na een positief eerste kwartaal laten ook de vervoerscijfers van april 2017 – mede door de meivakantie – bij de KLM een verdere stijging van de passagiersaantallen zien. KLM verwelkomde in april 10,2% meer passagiers aan boord in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar en realiseerde een stijging van de bezettingsgraad naar een recordhoogte van 89,5%. Daar staat tegenover dat vrachtvervoer opnieuw daalde.

Vluchten naar Zuid-Amerika en Afrika laten de grootste groei zien. Europese bestemmingen in met name Duitsland en Italië laten vanwege de vakantieperiode eveneens een toename van het aantal passagiers zien. Transavia doet het ook goed en wist flink te profiteren van de ingezette capaciteitsgroei in Nederland.

“Een mooie stijging in passagiersaantallen door meer productie én hogere bezettingsgraad. Het onderstreept de positieve effecten van onze netwerkstrategie en nieuwe bestemmingen voor onze klanten,” zegt Pieter Elbers, President-directeur KLM

Het aantal tonnen vervoerde vracht bij KLM Cargo daalde in april 2017 met 2,6% ten opzichte van april 2016. Deze daling gecombineerd met een stijging van de beschikbare capaciteit leverde een daling van de benuttingsgraad van 1,8%-punt op.

 

Lees ook:KLM vervoer passagiers blijft groeien
Lees ook:KLM: 8 miljoen passagiers in twee maanden
Lees ook:KLM: Meer passagiers en minder vracht
Lees ook:Passagiersgroei maar minder vracht bij KLM
Lees ook:KLM: recordjaar met ruim 30 miljoen passagiers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.