Informatie op weekmarkt over dementie

Op de weekmarkt in het Stadshart kan men op 27 september terecht met vragen over dementie. De Zonnehuisgroep is daar dan a

Aan tafel koffie drinken

Aan tafel koffie drinken

anwezig om informatie te geven. Dat gebeurt in het kader van de internationale Alzheimerdag en de Campagneweek ‘Dementie en Dan?’. Er kunnen vragen worden gesteld als: Hoe lang kan iemand thuis wonen met dementie? Welke hulp is thuis mogelijk aan professionele zorg en begeleiding? Wanneer is een beschermde woonvorm de beste mogelijkheid en hoe ziet die er dan uit?

Medewerkers van de Zonnehuisgroep Amstelland zijn ook aanwezig op donderdag 26 september van 13.30 tot 16.00 uur in de Nieuwe Bankrashal op de informatiemarkt ‘Ontmoet elkaar’.

Voor alle vragen over zorg en diensten: Klantcentrum Entree, telefoon 0900 0401441 of [email protected].

 

 

 

Lees ook:Alzheimer Café over vroege signalering dementie
Lees ook:Alzheimer café over muziek bij dementie
Lees ook:Transferafdeling tussen zieken- en zonnehuis
Lees ook:Gesprek met dementie patiënt in AC
Lees ook:Alzheimer café over diagnose bij dementie

3 reacties op “Informatie op weekmarkt over dementie

  1. Frank Bikker

    In Nederland wordt op dit moment het antwoord op de vraag: Hoe lang kan een demente oudere thuis wonen enkel bepaald door de stand van zaken rondom het financiele tekort op de staatbalans.
    Alles moet daarvoor wijken. De sociaaldemocratische normen van de PvdA, de gristelijke normen van het CDA, CU en SGP.
    Men handhaaft nog liever een perverse idioterie als een hypotheekaftrek van 52% als hun zogenaamde normen en waarden. Iets wat trouwens ook geheel buiten de liberale idealen van D66 en de VVD valt.
    -
    In Amstelveen laten Raat, Koops, en trawanten zich dit allemaal rustig aanleunen en nemen het zelfs op voor de bagger die Den Haag en ook Brussel bij de gemeente over de schutting gooit, terwijl een gemeente Amsterdam toch wel even is gaan praten hoe ze het in Den Haag allemaal voorgesteld hadden hoe de gemeente dat nu zou kunnen doen.
    -
    Zo’n hele bijeenkomst als boven geschetst, is mijn inziens meer bedoeld om stoom af te blazen en een vorm van repressieve tolerantie. Iets van je mag ook wat zeggen, maar wij gaan toch lekker door met wat we in ons hoofd hebben en hebben maling aan de rest.
    -
    Dergelijke soort houding van de met name oudere politieke partijen schept een vruchtbare grond extreme politieke groeperingen of een roep naar politieke “lijders”. We hebben er in het verleden al diverse gehad, zoals de volgende schretsfiguren, Pim Fortuyn, Rita,eheheh Verdonk, en de nieuwste; Blonde Dolly! Dit kan gevaarlijk zijn.
    -
    Dus om terug te komen op het onderwerp. Gemeente, vertel de mensen zeer duidelijk wat wel en niet kan en zeg dat ook in Den Haag en op jullie landelijke partijbureau’s Het gaat hier of mensen en niet om een paar rottige centen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Dit is een initiatief van het Zonnehuis, geenszins van de gemeente.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Frank Bikker

        Klopt, maar een gemeente heeft meer verantwoordelijk te nemen dan tot nu toe. Zij stelt zich volstrekt passief op. Sommige instellingen proberen dit ( bewust liberale, gristelijke ????) falen van de gemeente op te vangen.
        Al die instellingen; gemeente, Zonnehuis, Brentano, enz. worden uiteindelijk betaald uit 1 pot, namelijk de belastingen.

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.