Alzheimer café over muziek bij dementie

In woonzorgcentrum De Luwte van Zonnehuisgroep Amstelland aan Wimbledonpark 361 wordt donderdag 28 september (19.30 uur) weer een Alzheimer Café gehouden. Daarin spreekt Machgiel Bakker van Radio Remember over het belang van muziek bij belang dementie.

Gespreksleider is Job van Amerongen. Muziek wordt opgeslagen in het lange termijn geheugen. Daardoor blijft het bij mensen met dementie lang aanwezig in de hersenen. Door het opnieuw laten horen van de (juiste) muziek van vroeger kunnen herinneringen en gebeurtenissen weer naar boven komen. En daardoor komen emoties los en ontstaat contact. Uit onderzoek bleek dat muziek zorgt voor minder probleemgedrag bij verpleeghuisbewoners met dementie en leidt tot meer ontspanning en plezier.

 Mantelzorgers

Voor meer informatie kan men contact opnemen met de coördinator van de Alzheimer Cafés Regio Amstelland en Meerlanden, e-mail: [email protected]

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, jong en oud, familie, mantelzorgers, hulpverleners en overige belangstellenden. Men hoeft zich niet van te voren aan te melden en kan gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

 

Lees ook:Alzheimer Café in Woonzorgcentrum ‘De Luwte’
Lees ook:Alzheimer Café over ‘geurtherapie’
Lees ook:Alzheimer café over diagnose bij dementie
Lees ook:‘Vroegsignalering’ in Alzheimer café
Lees ook:Alzheimer Café Amstelveen in De Luwte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.