Alzheimer Café over vroege signalering dementie

In het Alzheimer Café Amstelveen van donderdag 25 januari (19.30 uur) zal gespreksleider Job van Amerongen spreken met Jentie Kraamer (specialist ouderen¬geneeskunde bij de Zonnehuisgroep) over de zin van vroeg¬signa-lering. Het café wordt gehouden in wooncentrum ‘De Luwte’ van Zonnehuisgroep Amstelland, Wimbledonpark 361.

De zaal is open vanaf 19.00 uur. Men hoeft zich niet aan te melden, maar kan gewoon binnenlopen.

In de praktijk blijkt dat veel mensen met dementie en hun naasten lang thuis zelf “aanrommelen” voordat ze aan de bel trekken omdat het niet meer gaat. De signalen, de vergeetachtigheid en het “niet-pluis-gevoel” worden niet herkend als symptomen van dementie.

Diagnose

Het is belangrijk om dementie in een zo vroeg mogelijk stadium te herkennen en te diagnosticeren. Zowel de mantelzorger als de betrokkene met dementie kan dan vanaf het begin goed worden begeleid. Het onbegrip over veranderend gedrag wordt weggenomen doordat de naasten worden geïnformeerd over de verschijnselen die horen bij dementie. Maar ook de mogelijkheden die er zijn op het gebied van ondersteuning, hulpmiddelen, zorg, activiteiten zijn effectiever als zij eerder in het ziekteproces kunnen worden ingezet.

Jentie Kraamer zal uitleggen waar men op moet letten bij bepaalde signalen, hoe men normale vergeetachtigheid van beginnende dementie kan onderscheiden en wat het belang is van een juiste diagnose. Er is uiteraard gelegenheid om vragen te stellen.

 

 

 

Lees ook:Alzheimer café over diagnose bij dementie
Lees ook:‘Vroegsignalering’ in Alzheimer café
Lees ook:Alzheimer café in de Luwte
Lees ook:Gesprek met dementie patiënt in AC
Lees ook:Alzheimer Café over ontspanning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.