Transferafdeling tussen zieken- en zonnehuis

Ziekenhuis Amstelland en Zonnehuisgroep Amstelland hebben samen een Transfer Afdeling in het Zonnehuis ingericht. Daar kunnen dag en nacht, zeven dagen per week, patiënten van het ziekenhuis, die van de Spoedeisende Hulp (SEH) komen, worden opgenomen. Het gaat dan vooral om ouderen, die eigenlijk geen ziekenhuiszorg nodig hebben, maar ook niet meteen naar huis kunnen.

Steeds meer ouderen komen naar de Spoedeisende Hulp. Vaak is er vervolgens geen medische reden om de patiënt op te nemen, maar die kan eigenlijk ook niet naar huis. Bijvoorbeeld de 90 jarige alleenstaande vrouw, die na een val een gebroken pols heeft en verward is geworden. Op de nieuwe Transfer Afdeling in het Zonnehuis kunnen zulke mensen nu terecht. Het gaat vooral om patiënten met een Eerstelijns Verblijfsindicatie. De afdeling wordt ook geschikt gemaakt voor mensen met verwardheid of dementie.

Op deze nieuwe Transfer Afdeling blijven patiënten kort, gemiddeld drie weken. Zij gaan daarna weer naar huis of vinden via het klantcentrum van Zonnehuisgroep Amstelland een geschikte locatie waar zij kunnen verblijven.

Locatie

Zonnehuis Amstelveen ligt 200 meter van Ziekenhuis Amstelland en beschikt over professionals die snel een goede diagnose kunnen stellen en behandeling en herstel begeleiden, zoals specialisten ouderengeneeskunde, fysio- en ergotherapeuten en verpleegkundigen en verzorgenden. Op de transferafdeling krijgt men een ruime eenpersoonskamer met eigen sanitair en de mogelijkheid deel te nemen aan diverse activiteiten, meldt het Zonnehuis.

Woensdag is de afdeling – kennelijk buiten bijzijn van media – officieel geopend door een van de eerste bewoners van de transferafdeling, die over een waar ‘Zonnehotel’ sprak, doelend op de verkregen zorg. Hij knipte het lint door in bijzijn van de andere cliënten, het zorgteam, regiomanager Nico Groot van Zonnehuis Amstelveen, bestuurder Nelleke Vogel van de Zonnehuisgroep en betrokken artsen en medewerkers van Ziekenhuis Amstelland.

 

 

Lees ook:Ziekenhuis krijg 8.4 van klinische patiënten
Lees ook:Ziekenhuis sluit contract met Menzis
Lees ook:Enorme verhuizing en nieuwe afdeling in ziekenhuis
Lees ook:Ook bij gynaecologie nu afspraak in Ziekenhuis via website
Lees ook:Ziekenhuis start e-mail service voor contact met patienten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.