Gesprek met dementie patiënt in AC

In het Alzheimer Café donderdag 23 november spreekt Job van Amerongen met Harry van der Horst, die de diagnose dementie heeft gekregen, en zijn partner. En ook met mantelzorger Marianne Dubbeldam. Het café, waar men zonder zich aan te melden kan binnen lopen, wordt van 19.30 uur af gehouden in De Luwte van Zonnehuisgroep Amstelland, Wimbledonpark 361.

De onderwerpen die in het Alzheimer Café aan de orde komen, zullen heel herkenbaar zijn voor mensen met dementie en hun naasten. Zoals de volgende vragen. Voordat je de diagnose dementie krijgt voel je vaak al dat er iets niet goed zit. Hoe is deze periode ervaren door patiënt en partner? En als je dan uiteindelijk de diagnose dementie krijgt, wat betekent dat voor beiden?

Hoe reageert de omgeving op de diagnose, en erkent die omgeving wel de zwaarte en betekenis van de ziekte? Hoe beïnvloedt de dementie je leven, je sociale contacten en bezigheden?

Relatie

De gelijkwaardigheid van de relatie komt onder druk te staan omdat de patiënt met dementie steeds meer uit handen moet geven en de partner steeds meer mantelzorger wordt. Hoe kan je daar mee omgaan? Wat zijn de momenten die nog wel grote waarde hebben, hoe kan je er het ‘beste’ van maken?

Het gesprek van Job van Amerongen met Harry van der Horst en Marianne Dubbeldam zal veel ervaringen en emoties oproepen bij de bezoekers van het Alzheimer Café. Uiteraard is er ruim gelegenheid om die ervaringen te delen en vragen te stellen.

 

 

 

Lees ook:Alzheimer Café Amstelveen in De Luwte
Lees ook:Rouw en verdriet bij dementie
Lees ook:Alzheimer café in de Luwte
Lees ook:Gedragsverandering thema van Alzheimer Café
Lees ook:Ouderenpsycholoog in Alzheimer Café (Luwte)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.