Zorgflats K. Zevenster van middelduur naar sociaal

John Levie

Er komen heen zogenoemde ‘middeldure’ maar vijftig sociale huurwoningen bij zorgcentrum Klaasje Zevenster van Stichting Brentano. Dat blijkt uit een door burgemeester en wethouders vastgesteld Programma van Eisen. Door die zorgappartementen neemt de voorraad in de sociale prijsklasse in Amstelveen iets toe, constateert het college. Het spreekt zelfs over een “flinke’ toename, hoewel wethouder Levie tegelijk volhoudt dat die voorraad in de gemeente op peil is. Nieuw in de plannen is ook dat van de 110 zogeheten comfortwoningen er nu vijftig worden gereserveerd voor mensen met een zorg- of dienstverleningsindicatie.  Bij de toewijzing van de woningen hebben de huidige bewoners van Klaasje Zevenster en inwoners met een zorgindicatie een voorkeurspositie.

Volgens wethouder Jacqueline Koops van minima- en ouderenbeleid richt de gemeente zich met de zorgappartementen op oudere senioren met een zorgbehoefte. Een bijstelling in de plannen is ook de toevoeging van extra parkeerplaatsen voor bezoekers in de Klaasje Zevensterstraat. De comfortwoningen zijn vooral bedoeld voor mensen die zorg op afstand nodig hebben.

Lees ook:Rotary tijdens NL Doet bij Brentano
Lees ook:Zorgcomplex Klaasje Zevenster wordt vernieuwd
Lees ook:Nieuw Vredeveld fuseert met Brentano
Lees ook:Organisatie voor eenzame ouderen
Lees ook:Klachten alle huizen Brentano nu pas openbaar

4 reacties op “Zorgflats K. Zevenster van middelduur naar sociaal

 1. frank bikker

  Hr. Levie zegt dat sociale woningbouw binnen de gemeente op peil is. Daarom wonen bijna alle mensen met een baantje in de zorg buiten de gemeente Amstelveen. Hoe hypocriet kan men zijn?

    /   Beantwoorden  / 
 2. dro

  beter is wijkzorg!
  kun je langer zelfstandig blijven wonen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank bikker

   Dat langer zelfstandig blijven wonen, kan ook veelal leiden tot eenzaamheid.

     /   Beantwoorden  / 
 3. frank bikker

  U vertelt iets nieuws.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.