Nieuw Vredeveld fuseert met Brentano

Nadat het maanden geleden al het personeel van Nieuw Vredeveld was meegedeeld, heeft nu een bestuurslid van Stichting Bretano naar buiten gebracht dat beide zorgorganisaties per 1 januari gaan fuseren. Daarmee komt verreweg het beste en meest geliefde zorgcentrum van Amstelveen onder dezelfde koepel als het Huis aan de Poel, Olmenhof en Klaasje Zevenster, het voormalige rooms lkatholieke Brentano. Nieuw Vredeveld was van oorsprong een Nederlands Hervormde instelling. Bij de fusie van Huis aan de Poel en Brentano – in principe gewoon een overname – nam het Huis aan de Poel de naam van Brentano als overkoepelende stichting over en kreeg het tehuis ‘Brentano’ de naam Klaasje Zevenster. Brentano-bestuurder Frans van Rijn deed zijn mededeling over de fusie vorige week tijdens een bijeenkomst voor vrijwilligers in het Huis aan de Poel. Van Rijn meldde ook dat de stichting dicht bij het Zonnehuis een verzorgingshuis met aanleunwoningen gaat openen, genaamd Belmonta, met ook ruimten voor fysiotherapie, restaurant, grand- café, fitness- en wellness-faciliteiten en een huisartsenpraktijk. Er komen dertig zorgplaatsen, waar begin maart mensen uit Olmenhof worden ondergebracht.  De overige bewoners van Olmenhof, dat wordt gesloopt, gaan later naar De Luwte. Op de plaats van Olmenhof komt nieuwbouw. 
 Over twee jaar gaat ook Klaasje Zevenster tegen de vlakte. Daar komt ook nieuwbouw. Sloop en bouw gaan fasegewijs, zodat de bewoners jarenlang in het lawaai zitten. Volgens Van Rijn biedt de fusie met Nieuw Vredeveld synergievoordelen, door de schaalgrootte.

Lees ook:Rotary tijdens NL Doet bij Brentano
Lees ook:Zorgcomplex Klaasje Zevenster wordt vernieuwd
Lees ook:Weer klachtenregen over Nieuw Vredeveld
Lees ook:Woontoren Brentano geopend
Lees ook:Olmenhof misschien dicht door lenteakkoord

Eén reactie op “Nieuw Vredeveld fuseert met Brentano

  1. de schoolmeester

    Kan het voormalige Amstelsteyn hier niet bij betrokken worden. De daar bestaande appartementen staan toch 3/4 van het jaar leeg. En ze zijn zeer geschikt voor ouderen. Kan de firma Cobraspan zich ook weer wat maatschappelijk profileren. Iets waar ze de afgelopen jaren niet in uitgeblonken hebben. En de gemeente kan weer iets goedmaken bij de plaatselijk hotelbusiness.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.