Organisatie voor eenzame ouderen

Jeroen Brandes

Met een speciaal evenement in het raadhuis wordt vrijdag 16 februari gevierd dat de Amstelveense zorginstellingen Groenelaan, Klaasje Zevenster, Nieuw Vredeveld, Zonnehuis Amstelveen en De Luwte zijn toegetreden tot de Ouderenorganisatie Gouden Dagen. In die instellingen zijn in het vervolg eenzame ouderen, voor wie de organisatie is opgericht, hartelijk welkom.

Op ouderen zijn uitgenodigd voor de happening in het raadhuis, die bestaat uit muziek, koffie en gebak. Ook directeur Jan Romme van Gouden Dagen en wethouder Jeroen Brandes (PvdA) zijn er ook. Brandes is verantwoordelijk voor eenzaamheidsbestrijding in Amstelveen. Hij vindt dat Gouden Dagen daar een sleutelrol in kan vervullen.
Volgens de stichting Gouden Dagen is 92 % van alle ouderen in Nederland eenzaam. Gouden Dagen biedt onder meer door in het hele land structureel activiteiten aan in buurthuizen en verpleegcentra.

Via een landelijk netwerk worden zo duizenden eenzame ouderen uit hun isolement gehaald. In Amstelveen kunnen thuiswonende ouderen elke maand een gratis kopje koffie komen drinken, waarbij het vooral gaat om het sociale contact. In verpleeghuis Groenelaan is iedereen welkom op de eerste dinsdag van de maand, bij Klaasje Zevenster  op de tweede, bij Nieuw Vredeveld op de tweede woensdag, op Zonnehuis Amstelveen de derde dinsdag en bij De Luwte iedere vierde woensdag van de maand, allemaal van 10.30 – 11.30 uur.

Lees ook:Ouderen namen huiskamer raadhuis in gebruik
Lees ook:Nieuw Vredeveld fuseert met Brentano
Lees ook:Tweede Sociaal Afhaalpunt in AV
Lees ook:Film in Nieuw Vredeveld
Lees ook:Midgetgolf, bingo, bridge en meer in Nw. Vredeveld

Eén reactie op “Organisatie voor eenzame ouderen

  1. Quingo

    Jammer dat ik deze bijeenkomst gemist heb. Ik zie nu pas dat het afgelopen 16 feb. was. Jammer wellicht ben ik bij de volgende bijeenkomst voor ouderen. Mvg, Quingo

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.