Rotary tijdens NL Doet bij Brentano

Natuurlijk was ook Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel (RANA) er zaterdag (10 maart) bij om vrijwilligerswerk te doen in het kader van het landelijke NL Doet. Volgens de organisatie hebben de leden hun handen uit de mouwen gestoken om de tuin bij het Brentano verzorgingshuis Klaasje Zevenster, Klaasje Zevensterstraat 103, lenteklaar te maken.

Tuinmeubels

Sinds december 2017 beschikt Klaasje Zevenster over een nieuw gebouw en is er een mooie binnentuin aangelegd. Daar moesten verschillende werkzaamheden worden gedaan om de tuin voor de bewoners geschikt te maken.

Alle tuinmeubelen zijn schoongemaakt en daarna zijn de tafels en stoelen op verschillende plaatsen in de binnentuin neergezet. Bewoners kunnen dat op de eerste mooie lentedag genieten van de zon en de vrolijk gekleurde potten en bakken die door de vrijwilligers met fleurige violen zijn gevuld, zegt RANA. De fleurige potten staan trouwens niet alleen in de binnentuin, maar ook bij de ingang van het restaurant.

Brentano

Klaasje Zevenster heette vroeger Brentano, maar toen de Stichting Bejaardenzorg Amstelbeen (SBA), die onder meer het Huis aan de Poel exploiteerde, het tehuis overnam werd ook de betere naam voor heel de organisatie ingevuld. Later kwam ook Nieuw Vredeveld aan de Rembrandtweg erbij, waarvan de kwaliteit sindsdien met sprongen achteruit ging. De zorgfabriek, die inmiddels ook in thuiszorg voorziet, heeft nu 600 medewerkers en ruim 300 vrijwilligers.

Brentano werd door de gelijknamige eigenaar in 1825 in Amsterdam gesticht als eerste Oudemannenhuis van Stichting Brentano’s Steun des Ouderdoms aan de Herengracht.

 

 

Lees ook:Nieuw Vredeveld fuseert met Brentano
Lees ook:Zorgcomplex Klaasje Zevenster wordt vernieuwd
Lees ook:Zorgflats K. Zevenster van middelduur naar sociaal
Lees ook:Woontoren Brentano geopend
Lees ook:Weer klachtenregen over Nieuw Vredeveld

3 reacties op “Rotary tijdens NL Doet bij Brentano

 1. Rotary-vriendje

  Ah, we hebben met onze hete aardappelen weer eens lekker in de modder gestaan. Toch leuk om je eens onder het volk te begeven.

  Het kost ons wel een duit, maar dat kan ook best gezien dat schijntje belasting dat we betalen. Maar daar zal niet iedereen het mee eens zijn, want die 52% welke ik al vanaf €66.000 ga betalen hakt er flink in. Zo toch weer een medemens geholpen. Geeft een goed gevoel.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Beetje flauw om dat te zeggen. De meerderheid van links tot rechts van SP , via VVD tot PVV blijft op zijn kont zitten. Dat zeg ik als SP ‘er. En wat betreft die Rotary , ze hadden ook kunnen gaan golven en afloop gezellig borrrrrelen bij de Brrrrasserie 10😅

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rotary-vriendje

    Ja Frank, ik weet het. We hebben het er al vaker over gehad. En het is ook tegen niemand persoonlijk gericht, maar principieel gezien vind ik het moeizaam te rechtvaardigen. Ik ben niet zo van liefdadigheid. Want dan wordt het de willekeur van de weldoener of jij interessant genoeg bent om als goed doel te dienen.

    Je hoeft hier niet op te reageren hoor. Ieder zijn mening :-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.