Brandes wil beter busvervoer in Amstelveen

Jeroen Brandes

Jeroen Brandes

Na een lawine van protesten van reizigers gaat de gemeente nu bij Connexxion aandringen op verbetering van de nieuwe dienstregeling, die 10 december ingaat. Zij ziet wel winstpunten daarin, maar ook dingen die voor verbetering vatbaar zijn. Volgens verkeerswethouder Jeroen Brandes (PvdA) ontbreekt in de nieuwe regeling de fijnmazigheid.

Connexxion en Vervoerregio zijn hiervan eerder al op de hoogte gesteld. Binnenkort zitten de drie partijen om tafel om te bekijken of tegemoet gekomen kan worden aan de wensen van de gemeente.

Achteruit

“Een wijk als Waardhuizen gaat er op achteruit”, constateert Brandes, evenals wijkbewoners. “Omdat de nieuwe lijn 174 slechts een deel van Amstelveen bedient én voor herstel van de directe verbinding tussen Schiphol en Amstelveen Zuid ziet de gemeente lijn 199 van Westwijk naar het busstation graag terugkomen. Die gaat in de nieuwe dienstregeling alleen van Schiphol naar Westwijk.  Ook de bereikbaarheid van het raadhuis, Kronenburg en de Amsterdamseweg – met Oude Karselaan, Prins Bernhardlaan en Julianapark – is onderwerp van gesprek. Daar komt overdag maar één keer per uur een bus. En ’s avonds rijdt er niets”.

Verbeteringen

Door eerdere gesprekken kon de gemeente de halte Graaf Florislaan kunnen behouden,  zegt zij. “Ook Nes aan de Amstel blijft bereikbaar, via AML Flex, OV dat per telefoon, internet of app besteld kan worden. En lijn 300 gaat weer rijden via de Oranjebaan. Met een bijdrage van de gemeente blijft lijn 199 in de avonden en weekenden behouden.” Brandes wil opnieuw met Connexxion in gesprek over de nog aanwezige pijnpunten.

Communicatie

Connexxion is op 16 november een communicatiecampagne gestart om inwoners te informeren over de nieuwe dienstregeling. Zo krijgen of kregen alle huishoudens een folder in de bus. Voor meer informatie kunnen belangstellenden connexxion.nl/aml bezoeken of bellen met 0900-266 6399 (gebruikelijke telefoonkosten).

Lees ook:Kortere lijn 199 blijft toch ‘s avonds rijden
Lees ook:Kritiek van gemeente op plannen Connexxion
Lees ook:Nachtlijn 354 stopt weer bij busstation
Lees ook:Medisch centrum Marne iets beter bereikbaar
Lees ook:VVD en D66: uitstel OV-dienstregeling

Eén reactie op “Brandes wil beter busvervoer in Amstelveen

  1. Heikneuter

    Hr. Brandes had u deze storm van kritiek niet voor kunnen zijn door eens bij de diverse wijkvertegenwoordigingen te informeren? U leeft toch niet in een kaasstolp als o.a. volksvertegenwoordiger?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.