Brandes wil beter busvervoer in Amstelveen

Jeroen Brandes

Na een lawine van protesten van reizigers gaat de gemeente nu bij Connexxion aandringen op verbetering van de nieuwe dienstregeling, die 10 december ingaat. Zij ziet wel winstpunten daarin, maar ook dingen die voor verbetering vatbaar zijn. Volgens verkeerswethouder Jeroen Brandes (PvdA) ontbreekt in de nieuwe regeling de fijnmazigheid.

Connexxion en Vervoerregio zijn hiervan eerder al op de hoogte gesteld. Binnenkort zitten de drie partijen om tafel om te bekijken of tegemoet gekomen kan worden aan de wensen van de gemeente.

Achteruit

“Een wijk als Waardhuizen gaat er op achteruit”, constateert Brandes, evenals wijkbewoners. “Omdat de nieuwe lijn 174 slechts een deel van Amstelveen bedient én voor herstel van de directe verbinding tussen Schiphol en Amstelveen Zuid ziet de gemeente lijn 199 van Westwijk naar het busstation graag terugkomen. Die gaat in de nieuwe dienstregeling alleen van Schiphol naar Westwijk.  Ook de bereikbaarheid van het raadhuis, Kronenburg en de Amsterdamseweg – met Oude Karselaan, Prins Bernhardlaan en Julianapark – is onderwerp van gesprek. Daar komt overdag maar één keer per uur een bus. En ’s avonds rijdt er niets”.

Verbeteringen

Door eerdere gesprekken kon de gemeente de halte Graaf Florislaan kunnen behouden,  zegt zij. “Ook Nes aan de Amstel blijft bereikbaar, via AML Flex, OV dat per telefoon, internet of app besteld kan worden. En lijn 300 gaat weer rijden via de Oranjebaan. Met een bijdrage van de gemeente blijft lijn 199 in de avonden en weekenden behouden.” Brandes wil opnieuw met Connexxion in gesprek over de nog aanwezige pijnpunten.

Communicatie

Connexxion is op 16 november een communicatiecampagne gestart om inwoners te informeren over de nieuwe dienstregeling. Zo krijgen of kregen alle huishoudens een folder in de bus. Voor meer informatie kunnen belangstellenden connexxion.nl/aml bezoeken of bellen met 0900-266 6399 (gebruikelijke telefoonkosten).

Lees ook:Kortere lijn 199 blijft toch ‘s avonds rijden
Lees ook:Wethouder Brandes luidt noodklok openbaar vervoer
Lees ook:Kritiek van gemeente op plannen Connexxion
Lees ook:Bus 199 rijdt in april weer door Bovenkerk
Lees ook:Nachtlijn 354 stopt weer bij busstation

3 reacties op “Brandes wil beter busvervoer in Amstelveen

 1. Heikneuter

  Hr. Brandes had u deze storm van kritiek niet voor kunnen zijn door eens bij de diverse wijkvertegenwoordigingen te informeren? U leeft toch niet in een kaasstolp als o.a. volksvertegenwoordiger?

    /   Beantwoorden  / 
 2. een echte OV fan

  Waarom wordt een prima Connexxion bus 172 vanaf 06:00 4x uur en daarna 6x uur omgezet in een Rnet 357 die tot 06:30 slechts om het half uur rijdt en daarna 4x uur omgezet?
  Niet meer stoppen op Weldam en Cannenburgh kan ik inkomen zij het dat de stops nu ZEER inconsequent verdeeld zijn. 600m lopen, ok maar dan ook overal.
  Nu moet ik NOG verder lopen: Sacharovlaan en “snel-stop TRAM 51″
  Ik noem dat 3x achteruitgang.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Frank Bikker

  Als je pech hebt ,moet je in Waardhuizen nu meer dan een km lopen voordat je bij een halte bent. En dat in een “stad”!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.